Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата

Вердер Бремен - Херта Берлин
Дата: 28.10.2022 г.
Час: 21:30

Новакът Вердер допусна втора поредна загуба, като и този път поражението беше с резултат 0:2. Този път обаче северняците отстъпиха на гости на амбициозния Фрайбург. Така "бременските музиканти“ остават с 15 точки и са 11-ти в подреждането. Фридъл е наказан, а Мбом и Рап са контузени.

Херта прекъсна серията от пет поредни мача без победа и в предишния кръг столичани се наложиха трудно над новака Шалке 04 за крайното 2:1. С успех хората на Сандро Шварц имат 11 пункта и са на 13-то място. Аут за "старата дама“ са Дардай, Нганкам и Нсона.

Прогноза: Вердер Бремен - Херта Берлин 3:1


РБ Лайпциг - Байер Леверкузен
Дата: 29.10.2022 г.
Час: 16:30

Колебливата форма на РБ Лайпциг далеч от дома продължи и в предишния кръг, когато "червените бикове“ завършиха 3:3 на гости на Аугсбург. Въпреки равенството, възпитаниците на Марко Розе заслужават похвали, тъй като стигнаха до точката, наваксвайки пасив от цели три гола. В момента Лайпциг е 8-ми и е с 16 пункта. Гулаши, Клостерман и Лаймер продължават да са в лазарета на домакините.

Непостоянните изяви на Байер Леверкузен не престават. Този път "аспирините“ направиха 2:2 у дома с Волфсбург. Играчите на наскоро назначения за треньор Чаби Алонсо са непосредствено над опасната зона, като заемат 15-то място и са с 9 точки. Азмун и Виртц пропускат визитата в Лайпциг.

Прогноза: РБ Лайпциг - Байер Леверкузен 4:2


Щутгарт - Аугсбург
Дата: 29.10.2022 г.
Час: 16:30

Щутгарт инкасира четвърта загуба за последните си пет мача в Бундеслигата, след като в предишния кръг "швабите“ бяха разбити с 0:5 на гости на Борусия Дортмунд. Поражението остави южняците с 8 точки, като Щутгарт е под чертата и заема 16-то място в подреждането. Адионис и Вагноман са с травми за домакините.

Аугсбург записа трети пореден двубой без успех в първенството, като преди седмица баварците пропиляха аванс от цели три гола при домакинството си на РБ Лайпцги, а срещата завърши 3:3. Играчите на Маркус Вайнцийрл са 12-ти, с 14 пункта. Дорш, Гикиевич, Гумни, Хан, Оксфорд, Базее, Стрьобъл и Удуохай са контузени, а Яго е наказан.

Прогноза: Щутгарт - Аугсбург 1:2


Волфсбург - Бохум
Дата: 29.10.2022 г.
Час: 16:30

Волфсбург записа трето последователно равенство и второ поред с резултат 2:2. Този път "вълците“ поделиха точките при гостуването си на Байер Леверкузен. Хората на Нико Ковач имат 11 пункта в актива си и са на 14-то място. Отсъстващи за домакините са Крузе и Шулце.

Бохум поднесе сензацията в предишния кръг в Бундеслигата, когато рурският клуб записа втора поредна домакинска победа, но този път успехът беше над лидера Унион Берлин с 2:1. "Сините“ имат 7 точки и се отлепиха от последното място, но остават в зоната на изпадащите, заемайки 17-та позиция. Асано, Граве и Масович са с травми.

Прогноза: Волфсбург - Бохум 2:1


Айнтрахт Франкфурт - Борусия Дортмунд
Дата: 29.10.2022 г.
Час: 19:30

Айнтрахт записа втори пореден успех и общо шести до момента. В предишния кръг "орлите“ сразиха с 3:1 като гости тима на Борусия Мьонхенгладбах. Възпитаниците на Оливер Гласнер се изкачиха до 4-ото място в подреждането и имат 20 точки. Бута, Хасебе, Кнауф и Ото са аут.

Борусия Дортмунд прекъсна серията от три поредни мача без победа и преди седмица "жълто-черните“ изляха цялата си злоба върху Щутгарт, помитайки съперника с 5:0. BVB има 19 пункта и е на 5-та позиция в таблицата. Треньорът Един Терзич не може да разчита на Дауд, Гитенс, Алер, Мюние и Мори.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Борусия Дортмунд 2:2


Унион Берлин - Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 30.10.2022 г.
Час: 16:30

Сензацията до този момент в Бундеслигата Унион Берлин допусна малко очаквана загуба, втора до момента, преди седмица. Тогава "железните“ паднаха от намиращия се в зоната на изпадащите състав на Бохум с 1:2. Въпреки поражението, селекцията на Урс Фишер остава на върха, като Унион е с 23 точки, което вече е само с една повече спрямо Байерн Мюнхен. Йозтуналъ, Мьовалд и Михел са контузени.

Борусия Мьонхенгладбах инкасира трета загуба в актива си до момента, като този път "жребчетата“ отстъпиха с 1:3 у дома от Айнтрахт. Вестфалци са 9-ти и имат 16 пункта. Наставникът на гостите Даниел Фарке ще трябва да се оправя без контузените Итакура, Нойхаус, Зомер и Волф, а Коне е наказан.

Прогноза: Унион Берлин - Борусия Мьонхенгладбах 3:2


Шалке 04 - Фрайбург
Дата: 30.10.2022 г.
Час: 18:30

По всичко личи, че Шалке 04, който е със статут на новак през настоящия сезон, ще се бори до последно за мястото си в елитната дивизия. Първите 11 кръга на кампанията се оказаха кошмарни за "кралскосините“, които се намират на последното 18-то място с актив от 6 пункта. Преди седмица рурци инкасираха пета последователна загуба, този път от Херта с 1:2. Сисе, Граймъл, Камински, Вен ден Берг и Салазар са аут.

Фрайбург пък записа втора поредна домакинска победа и общо шеста до момента, като в предишния кръг играчите на Кристиан Щрайх сразиха с 2:0 у дома новака Вердер. Южняците имат 21 точки и са на 3-то място, като изостават с два пункта зад лидера Унион Берлин. В лазарета на гостите все още са Езеквем, Гулде, Салай и Шмид.

Прогноза: Шалке 04 - Фрайбург 0:2


Кьолн - Хофенхайм
Дата: 30.10.2022 г.
Час: 20:30

Кьолн допусна втора поредна загуба далеч от дома и вече в три последователни гостувания "козлите“ нямат победа. Преди седмица отборът от едноименния град беше разбит с 0:5 на гости на Майнц 05. Възпитаниците на Щефен Баумгарт са 10-ти и имат 16 точки. Андерсон, Чабот, Ектор, Килиан, Лемперле, Лимниос, Любичич, Олесен, Педерсен и Тилман пропускат предстоящия двубой.

Амбициозният Хофенхайм допусна втора поредна загуба пред собствена публика, като този път "сините“ отстъпиха с 0:2 от шампиона Байерн Мюнхен. Поражението остави играчите на Андре Брайтенрайтер със 17 пункта, а Хофе са 7-ми. Бебу, Бичакчич, Дабур, Хюмнер и Филипс са с контузии.

Прогноза: Кьолн - Хофенхайм 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
575