Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата

Майнц 05 - Кьолн
Дата: 21.10.2022 г.
Час: 21:30

Майнц 05 прекъсна серията от четири поредни кръга без победа и преди седмица "червените“ постигнаха четвърти успех на сметката си. Този път играчите на Бо Свенсон сразиха с 2:0 като гости новака Вердер. Майнц е на 11-то място и има 15 точки, като клубът все още няма победа пред собствена публика. Лейш, Мустафа и Видмер са контузени за домакините.

Кьолн записа втора поредна домакинска победа и общо четвърта до момента, след като в предишния кръг "козлите“ се наложиха драматично с 3:2 над Аугсбург. Хората на Щефен Баумгарт имат 16 пункта и са на 7-ма позиция. В лазарета на гостите продължават да са Андерсон, Чабот, Лемперле, Лимниос, Любичич, Олесен и Тилман.

Прогноза: Майнц 05 - Кьолн 2:2


Аугсбург - РБ Лайпциг
Дата: 22.10.2022 г.
Час: 16:30

Серията от четири поредни мача без загуба за Аугсбург приключи в предишния кръг, когато баварците допуснаха пето поражение на сметката си. В него възпитаниците на Маркус Вайнцийрл отстъпиха с 2:3 на гости на Кьолн. Аугсбург остава с 13 точки и е на 12-то място в подреждането. Дорш, Гикиевич, Хан, Оксфор, Базее, Стрьобъл и Удуохай са аут.

РБ Лайпциг продължава да няма загуба на собствен терен и в предишния кръг "червените бикове“ постигнаха четвърти последователен успех у дома. Този път играчите на Марко Розе се наложиха с 3:2 над Херта. Лайпциг е 10-ти и има 15 точки. Отсъстващи за гостите са Гулаши, Клостерман и Лаймер.

Прогноза: Аугсбург - РБ Лайпциг 1:2


Байер Леверкузен - Волфсбург
Дата: 22.10.2022 г.
Час: 16:30

Чаби Алонсо започна с разгормна победа над Шалке 04 начело на Байер Леверкузен, но след това "аспирините“ допуснаха няколко загуби - две в Шампионската лига и една в първенството. Преди седмица Байер беше разбит с 1:5 от Айнтрахт, а загубата остави отбора под чертата, заемайки 16-то място с 8-те си точки. Азмун, Белараби, Паласиос и Виртц са с контузии, а Хинкапие е наказан.

Волфсбург пък записа второ поредно реми Бундеслигата, като в предишния кръг "вълците“ поделиха точките с Борусия Мьонхенгладбах за крайното 2:2. Възпитаниците на Нико Ковач са 13-ти и са с 10 пункта. Крузе и Шулце са с травми.

Прогноза: Байер Леверкузен - Волфсбург 1:1


Борусия Дортмунд - Щутгарт
Дата: 22.10.2022 г.
Час: 16:30

Амбициозният отбор на Борусия Дортмунд инкасира трета поредна загуба като гост и общо четвърта до момента. Този път "жълто-черните“ отстъпиха с 0:2 на гости на сензационният временен лидер Унион Берлин. Поражението остави BVВ с 16 точки, като вестфалци са 8-ми. Алер, Дауд, Мори и Байноу-Гитънс са контузени.

Щутгарт пък успя да запише първа победа от началото на сезона. Преди седмица "швабите“ се наложиха с изразителното 4:1 над последния Бохум. Южняците имат 8 точки и се изкачиха до 14-ото място в колоната. Улрайх и Вагнмон са аут за гостите.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Щутграт 3:0


Фрайбург - Вердер Бремен
Дата: 22.10.2022 г.
Час: 16:30

Коравият отбор на Фрайбург допусна втора загуба от началото на сезона. В предишния кръг южняците бяха разбити с 0:5 при гостуването си на шампиона Байерн Мюнхен. Поражението остави предвождания от Кристиан Щрайх клуб с 18 точки, като Фрайбург е на 3-то място в класирането. Езеквем, Гулде, Салай и Шмид са в лазарета на домакините.

Новакът Вердер инкасира трето поражение за кампанията, като и този път загубата дойде на собствен терен. Преди седмица "бременските музиканти“ паднаха с 0:2 от Майнц 05. Северняците са 9-ти и имат 15 пункта. Мбом и Рап са аут за гостите.

Прогноза: Фрайбург - Вердер Бремен 3:1


Борусия Мьонхенгладбах - Айнтрахт Франкфурт
Дата: 22.10.2022 г.
Час: 19:30

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах продължава да се представя колебливо далеч от дома от началото на сезона. "Жребчетата“ все още нямат победа далеч от дома, а в предишния кръг играчите на Даниел Фарке направиха 2:2 на гости на Волфсбург. Вестфалци са с 16 точки и се намират на 6-ото място в колоната. Хофман, Итакура, Нойхаус, Дукуре, Зомер и Волф са с контузии за Гладбах.

Айнтрахт постигна пети успех до момента, като преди повече от седмица "орлите“ разбиха с 5:1 Байер Леверкузен. Селекцията на Оливер Гласнер е със 17 пункта и е на 5-та позиция. Бута, Хасебе, Кнауф и Онгуене са с травми.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Айнтрахт Франкфурт 2:2


Бохум - Унион Берлин
Дата: 23.10.2022 г.
Час: 16:30

След първите 10 кръга на сезона Бохум се очертава като фаворит за изпадане във Втора Бундеслига. В предишния кръг вестфалци паднаха с 1:4 на гости на Щутгарт. "Сините“ се намират на последното 18-то място и имат 4 точки. Отсъстващи за домакините са Асано, Граве и Цолер.

Представянето на Унион пък е на срещуположния полюс. Едва ли някой е очаквал, че след 10-я кръг в Бундеслигата "Железните“ ще са едноличен лидер. Преди седмица възпитаниците на Урс Фишер сразиха гранда Борусия Дортмунд с 2:0, за да запишат седми успех до момента. Така столичани са с 23 пункта на върха, което е с четири повече спрямо хегемона Байерн Мюнхен. Мачиевски, Мьовалд и Йозтуналъ са аут.

Прогноза: Бохум - Унион Берлин 0:2


Херта Берлин - Шалке 04
Дата: 23.10.2022 г.
Час: 18:30

След четири поредни равенства Херта допусна загуба в първенството. В предишния кръг столичани отстъпиха с 2:3 на гости на РБ Лайпциг. Поражението остави "старата дама“ с 8 точки, а "синьо-белите“ се намират непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 15-то място. Боатенг, Боетиус, Ярщайн, Нганкам, Нсона и Уремович са отсъстващи за Херта.

По всичко личи, че Шалке 04, който е със статут на новак през настоящия сезон, ще се бори до последно за мястото си в елитната дивизия. Първите 10 кръга на кампанията се оказаха кошмарни за "кралскосините“, които се намират на предпоследното 17-то място с актив от 6 пункта. Преди седмица рурци инкасираха четвърта последователна загуба, този път от Хофенхайм за крайното 0:3. Сисе, Камински, Ван ден Берг и Салазар пропускат визитата в столицата.

Прогноза: Херта Берлин - Шалке 04 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
565