Байерн ще задмине Фрайбург


Н. Атанасов

Байерн ще задмине Фрайбург

Байерн Мюнхен – Фрайбург
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 16.10.2022 г.
Час: 20:30

Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен направиха зрелищно 2:2 в голямото дерби на Бундеслигата. Шампионите могат да съжаляват, тъй като водеха с 2:0 до около четвърт час преди края. В даден период изобщо не се виждаше как BVB може да спечели нещо от този мач. Леон Горетцка (33') откри резултата с шут извън наказателното поле, който мина през купи футболисти. Льорой Сане (53') вкара второ попадение, с което изглеждаше, че мачът е приключил. Вестфалци успяха да изравнят след голове на Юсуфа Мукоко (74') и Антони Модест в последната секунда на добавеното време. При последния гол с отлично центриране се отчете Нико Шлотербек, който успя да догони топката, преди тя да излезе в аут и след това да даде перфектна асистенция. Малко преди попадението си Модест беше пропуснал сам срещу Нойер.

В крайна сметка Дортмунд успя да си спечели точка и жълто-черните логично празнуваха след последния съдийски сигнал. Това беше четвърто равенство за шампионите от началото на сезона, като интересен факт е, че ремитата и загубите са повече наброй до момента, отколкото успехите на баварския ранд. Играчите на Юлиан Нагелсман са 3-ти и имат 16 точки, като са на четири зад лидера Унион Берлин.

През седмицата Байерн очаквано си гарантира място на 1/8-финалите в Шампионската лига, след като записа нова победа, надигравайки с 4:2 като гост Виктория Пилзен.

Аут за домакините са Коман, Ернандес и Сар.

Фрайбург пропусна отлична възможност да се изравни по точки на върха, след като преди седмица южняците завършиха 2:2 на гости на Херта. Това беше трето равенство за хората на Кристиан Щрайх в последните им четири мача от първенството.

Фрайбург има 18 пункта и е на 2-ра позиция в колоната.

Отсъстващи Езеквем, Гулде, Салай и Шмид.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Фрайбург 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Фрайбург (Кристиан Щрайх)
 
Флекен
   
Силдилиа
Гинтер
Лайнхарт
Гюнтер
Егещайн
Хьофлер
Доан
Хьолер
Грифо
Грегориш
Мане
Мюлер
Сане
Мусиала
Горецка
Кимих
Дейвис
Де Лихт
Упаменакно
Павар
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Фрайбург 3:2

  Сподели
424