Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата

Шалке 04 – Хофенхайм
Дата: 14.10.2022 г.
Час: 21:30

Новакът Шалке 04 инкасира трета поредна загуба и общо пета до момента. Този път "кралскосините“ бяха разбити с 0:4 при гостуването си на Байер Леверкузен. Поражението остави "миньорите“ с 6 точки, а тимът вече е под чертата, заемайки 16-то място. Сисе, Камински, Ван ден Берг и Салазар са аут.

Коравият Хофенхайм инкасира трето поражение на сметката си, като преди седмица "сините“ отстъпиха с 1:2 у дома от новака Вердер. Хофе е 7-ми и има 14 пункта. Треньорът на гостите Андре Брайтенрайтер не може да разчита на Бебу, Бичакчич и Хюбнер.

Прогноза: Шалке 04 - Хофенхайм 1:2


Айнтрахт Франкфурт – Байер Леверкузен
Дата: 15.10.2022 г.
Час: 16:30

Айнтрахт допусна трета загуба от началото на сезона и първа далеч от дома. В предишния кръг "орлите“ паднаха изненадващо на гости на последния Бохум с 3:0. Хората на Оливер Гласнер са 8-ми и имат 14 точки. Бута, Кнауф и Пелегрини са с травми за домакините.

Байер Левркузен започна вихрено под ръководството на Чаби Алонсо. Доскорошният футболист на Байерн Мюнхен стартира с изразителен успех начело на "аспирините“ за крайното 4:0 над новака Шалке 04. Байер е 15-ти и има 8 точки. Азмун, Белараби, Паласиос и Виртц са контузени.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Байер Леверкузен 2:2


Щутгарт – Бохум
Дата: 15.10.2022 г.
Час: 16:30

Кризата в Щутгарт продължава да се разраства, след като в предишния кръг "швабите“ инкасираха трета поредна загуба и общо четвърта до момента. Този път Щутгарт отстъпи с 0:1 у дома от лидера Унион Берлин, като по този начин южняците остават единственият отбор, който няма победа от началото на сезона в Бундеслигата. "Швабите“ са на предпоследното 17-то място и имат 5 пункта. Слабата форма на тима доведе до раздяла с треньора Пелегрино Матарацо, като все още не е ясно кой ще е неговият наследник, като за предстоящия двубой начело ще е Михаел Вимер. Гираси и Каразор са наказани, а с контузии са Вагноман и Улрих.

Бохум сложи край на ужасната серия от осем поредни мача без победа и преди седмица вестфалци сразиха изненадващо с 3:0 амбициозния Айнтрахт. Въпреки успеха, "сините“ остават на последната 18-та позиция, тъй като имат едва 4 точки. Асано и Граве са аут за гостите.

Прогноза: Щутгарт - Бохум 2:1


Вердер Бремен – Майнц 05
Дата: 15.10.2022 г.
Час: 16:30

Новакът Вердер започна много добре кампанията и в предишния кръг "бременските музиканти“ постигнаха втора поредна и общо четвърта победа до момента. Този път северняците се наложиха с 2:1 на гости на коравия Хофейнхайм. Вердер има 15 точки и е на 5-то място в подреждането. Мбом, Рап и Салифу са в лазарета на домакините.

Майнц 05 продължава да няма победа пред собствена публика до момента, а преди седмица "червените“ завършиха 1:1 с РБ Лайпциг. Това беше четвърти последователен двубой без успех за хората на Бо Свенсон. След него Майнц е на 12-то място и има 12 пункта. Буркард, Лайш, Мустафа и Видмер са контузени.

Прогноза: Вердер Бремен - Майнц 05 2:1


Волфсбург – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 15.10.2022 г.
Час: 16:30

Отборът на Волфсбург продължава да не успя да намери правилния ритъм от началото на кампанията. "Вълците“ са 13-ти и имат 9 точки до момента, а в предишния кръг възпитаниците на Нико Ковач направиха 1:1 на гости на Аугсбург. Крузе и Шулце продължават да лекуват травми.

Борусия Мьонхенгладбах записа втора поредна домакинска победа и общо четвърта до момента, след като в предишния кръг "жребчетата“ разбиха с 5:2 у дома коравия тим на Кьолн. Възпитаниците на Даниел Фарке са 6-ти и имат 15 точки. Дукуре, Итакура, Нойхаулс и Волфс са контузени.

Прогноза: Волфсбург - Борусия Мьонхенгладбах 2:3


РБ Лайпциг – Херта Берлин
Дата: 15.10.2022 г.
Час: 19:30

Амбициозният отбор на РБ Лайпциг направи трето равенство от началото на сезона. Преди седмица "червените бикове“ се спасиха от поражение при гостуването си на Майнц 05 след късен гол за крайното 1:1. Играчите на Марко Розе се намират на незавидната за тях 11-та позиция в класирането, като имат 12 точки. Олмо, Гулаши, Клостерман и Лаймер все още не са възстановени за домакините.

Херта пък записа четвърто поредно равенство в първенство, като този път столичани поделиха точките с Фрайбург за крайното 2:2. Засега "старата дама“ има най-много ремита измежду всички отбори в Бундеслигата, като берлинчани са 14-ти и са с 8 пункта. Боетиус, Ярщайн, Нганкам, Нсона и Уремович са в лазарета на Херта.

Прогноза: РБ Лайпциг - Херта Берлин 2:0


Кьолн - Аугсбург
Дата: 16.10.2022 г.
Час: 16:30

Коравият тим на Кьолн допусна втора загуба до момента и първа далеч от дома. В предишния кръг "козлите“ бяха разбити с 2:5 на гости на Борусия Мьонхенгладбах. Така клубът от едноименния град остава с 13 точки и е на 9-та позиция в таблицата. Наставникът на домакините Щефен Баумгарт не може да разчита на Андерсон, Чабот, Кайнц, Лемперле, Лимниос, Любичич, Олесен и Тилман.

Серията от три поредни победи на Аугсбург приключи преди седмица, когато баварците направиха 1:1 на гости на Волфсбург. Играчите на Маркус Вайнцийрл са 10-ти и са с 13 пункта. Бауер у Гувелю са наказани, а с контузии са Дорш, Хан, Базее, Оксфорд, Стрьобъл и Удуохай.

Прогноза: Кьолн - Аугсбург 2:1


Унион Берлин – Борусия Дортмунд
Дата: 16.10.2022 г.
Час: 18:30

Сензационният лидер Унион Берлин продължава да удържа 1-ото място във временното класиране. В предишния кръг столичани се наложиха с 1:0 на гости на Щутгарт, като така събраха 20 точки и са с две повече пред Фрайбург и на четири от Байерн Мюнхен. Мачиевски, Прьодъл и Йозтуналъ са извън сметките на треньора Урс Фишер.

Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен направиха зрелищно 2:2 в голямото дерби на Бундеслигата. Шампионите могат да съжаляват, тъй като водеха с 2:0 до около четвърт час преди края. В даден период изобщо не се виждаше как BVB може да спечели нещо от този мач. Вестфалци успяха да изравнят след голове на Юсуфа Мукоко (74') и Антони Модест в последната секунда на добавеното време. При последния гол с отлично центриране се отчете Нико Шлотербек, който успя да догони топката, преди тя да излезе в аут и след това да даде перфектна асистенция. Малко преди попадението си Модест беше пропуснал сам срещу Нойер. "Жълто-черните“ са 4-ти и имат 16 точки. Алер, Дауд, Мюние и Мори са аут за гостите.

Прогноза: Унион Берлин - Борусия Дортмунд 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
435