Почивката подейства добре на Байерн - баварците разбиха Леверкузен


FUTBOL-TV

Почивката подейства добре на Байерн - баварците разбиха Леверкузен

Байерн Мюнхен прекрати негативната си серия с разгром с 4:0 над Байер Леверкузен в мач от осмия кръг на Бундеслигата. Баварците не успяха да достигнат до трите точки в нито един от предишните си четири двубоя в първенството.

Домакините поведоха още с първата си голова възможност в мача. В 3-ата минута Мусиала напредна по десния фланг и подаде по земя към Сане в наказателното поле, той овладя и стреля през краката на защитник, за да отблележи за 1:0.

В 17-ата минута авансът на домакините се покачи на 2:0, когато Томас Мюлер намери непокрития в наказателното поле Мусиала, а той със страхотен завършващ удар в долния ляв ъгъл вкара в мрежата на Храдецки.

Третият гол бе дело на Садио Мане – негов първи на "Алианц Арена“. Крайният резултат бе оформен малко преди края, когато ветеранът Мюлер се възползва от груба грешка на финландския вратар Лукас Храдецки.

Убедителният успех позволи на баварците да се изкачат на втора позиция във временното класиране с 15 точки, две зад изненадващия лидер Унион Берлин, който обаче е играл един мач по-малко.

Леверкузен, който инкасира пета загуба от началото на сезона, остава на 16-а позиция със скромния актив от 5 точки.

  Сподели
529