Анонс на 8-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 8-ми кръг на Бундеслигата

Кьолн – Борусия Дортмунд
Дата: 01.10.2022 г.
Час: 16:30

Участникът в европейските клубни турнири Кьолн не се представя особено убедително до момента. В предишния кръг "козлите“ направиха 1:1 на гости на последния в класирането Бохум и то след изравнително попадение в заключителните минути на срещата. Със спечелената точка играчите на Щефен Баумгарт имат 10 и са на 9-та позиция в таблицата. Контузени за домакините са Андерсон, Чабот, Хорн, Лемперле, Лимниос и Олесен.

Борусия Дортмунд бързо се върна на победния път в предишния кръг "жълто-черните“ сразиха с 1:0 у дома големия регионален съперник Шалке 04. Така BVB вече има 15 пункта и е на 2-ро място, като изостава на две точки от изненадващия лидер Унион Берлин. Аут за вестфалци са Ройс, Кобел, Дауд, Алер, Мори, Шулц и Йозчан.

Прогноза: Кьолн - Борусия Дортмунд 1:2


Айнтрахт Франкфурт – Унион Берлин
Дата: 01.10.2022 г.
Час: 16:30

Айнтрахт започна да набира скорост и преди паузата за националните отбори "орлите“ записаха трета победа на сметката си до момента. Този път възпитаниците на Оливер Гласнер се наложиха с 3:1 на гости на Щургарт. Така Айнтрахт събра 11 точки и се придвижи до 7-ото място във временното класиране. С контузии за домакините са Бута, Ленц, Онгуене и Туре.

Без никакво съмнение отборът на Унион е най-голямата сензация до момента в Бундеслигата. След първите седем кръга на кампанията столичани са единственият отбор, който няма загуба на сметката си и освен това са едноличен лидер в класирането със своите 17 точки. В предишния кръг "железните“ записаха победа с 2:0 у дома над Волфсбург. Треньорът Урс Фишер не може да разчита на Йозтнуалъ и Мьовалд.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Унион Берлин 2:2


Фрайбург – Майнц 05
Дата: 01.10.2022 г.
Час: 16:30

Амбициозният тим на Фрайбург записа второ поредно равенство пак с резултат 0:0, но този път на гости на Хофенхайм. С добавената точка южняците имат общо 14 и засега са на 3-то място в класирането. Аут за домакините са Салай и Езеквем.

Майнц 05 се спаси от домакинско поражение от Херта след изравнителен гол в 94-ата минута за крайното 1:1. Това беше втори пореден мач без победа за "червените“. След него играчите на Бо Свенсон имат 11 пункта и са 8-ми в подреждането. Хак е наказан.

Прогноза: Фрайбург - Майнц 05 2:1


РБ Лайпциг – Бохум
Дата: 01.10.2022 г.
Час: 16:30

Седмица след като записа първа победа под ръководството на Марко Розе с 3:0 над бившия тим на специалиста - Борусия Дортмунд, отборът на РБ Лайпциг инкасира поражение със същия резултат, само че на гости на Борусия Мьонхенгладбах. Това беше трета загуба за "червените бикове“ до момента, а след нея Лайпциг остава с 8 точки, заемайки 12-то място в класирането. Олмо, Клостерман и Лаймер са в лазарета.

Бохум спечели първа точка от началото на сезона и преди паузата за националните отбори вестфалци прекъснаха ужасната серия от шест последователни загуби, правейки домакинско равенство срещу Кьолн за крайното 1:1. Въпреки ремито, Бохум остава закотвен на последното 18-то място. С травми за гостите са Асано, Граве, Хайнц и Стафилидис.

Прогноза: РБ Лайпциг - Бохум 4:0


Волфсбург – Щутгарт
Дата: 01.10.2022 г.
Час: 16:30

Колебливият до момента тим на Волфсбург записа четвърта загуба в актива си. Този път "вълците“ отстъпиха с 0:2 на гости на лидера Унион Берлин. Селекцията на Нико Ковач е на предпоследното 17-то място и е с 5 пункта на сметката си. Крузе и Винд са аут.

Щутгарт продължава да е един от двата отбора в Бундеслигата, които все още нямат победа, макар и от старта на кампанията да са изминали седем кръга. В последния от тях "швабите“ отстъпиха с 1:3 у дома от Айнтрахт. Поражението остави южняците с 5 точки, а тимът е 16-ти. Вагоман пропуска предстоящия мач.

Прогноза: Волфсбург - Щутгарт 2:0


Вердер Бремен – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 01.10.2022 г.
Час: 19:30

Преди паузата за националните отбори новакът Вердер стигна до точка за крайното 1:1 при гостуването си на Байер Леверкузен. Северняците имат общо 9 пункта, като засега са на 10-то място в класирането. Контузен за домакините е Мбом, а Пайпер е наказан.

Коравият състав на Борусия Мьонхенгладбах записа трета победа до момента, като в предишния кръг "жребчетата“ се наложиха с 3:0 у дома над РБ Лайпциг. Вестфалци са 6-ти и имат 12 точки. Аут за селекцията на Даниел Фарке са Дукуре, Итакура, Нойхаус и Волф.

Прогноза: Вердер Бремен - Борусия Мьонхенгладбах 2:3


Херта Берлин – Хофенхайм
Дата: 02.10.2022 г.
Час: 16:30

Херта записа второ поредно равенство, като и този път столичани има за какво да съжаляват, тъй като водеха в резултата при гостуването си на Майнц 05 до 94-ата минута, когато допуснаха попадение за крайното 1:1. "Старата дама“ има 6 точки и е на 13-та позиция в таблицата. Боетиус, Гехтер, Ярщайн, Маолида и Нсона са извън сметките на домакините.

Амбициозният Хофенхайм записа първо равенство за сезона, когато в предишния кръг направи 0:0 у дома срещу Фрайбург. Играчите на Андре Брайтенрайтер имат 13 точки и са на 4-то място в подреждането. Бебу, Бичакччич, Хюбнер и Пентке са контузени.

Прогноза: Херта Берлин - Хофенхайм 1:3


Шалке 04 – Аугсбург
Дата: 02.10.2022 г.
Час: 18:30

Новакът Шалке 04 инкасира трето поражение на сметката си до момента, като този път загубата беше по-горчива, тъй като дойде на гости на големия регионален съперник Борусия Дортмунд за крайното 0:1. "Кралскосините“ имат 6 точки и са на 14-ти в колоната. Камински е контузен.

Аугсбург постигна втора поредна победа и общо трета до момента, след като в предишния кръг клубът от едноименния град срази за втори пореден сезон у дома гранда Байерн Мюнхен за крайното 1:0. По този начин баварците събраха 9 точки и са 11-ти. Дорш, Оксфорд, Базее, Стрьобъл и Удуохай са аут.

Прогноза: Шалке 04 - Аугсбург 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
429