Байерн ще спечели на Старото лесничейство


Н. Атанасов

Байерн ще спечели на Старото лесничейство

Униион Берлин – Байерн Мюнхен
Стадион: "Старото лесничейство“, Берлин
Дата: 03.09.2022 г.
Час: 16:30

Унион Берлин направи много добра миналогодишна кампания, в която "железните“ бяха една от изненадите. Столичани завършиха на 5-то място в крайното класиране. Възпитаниците на Урс Фишер отново затвориха устите на критиците и за трети пореден сезон ще играят в европейските клубни турнири, а култовият им стадион "Старото лесничейство“ се превърна в своеобразна крепост.

"Железните“ започнаха ударно сезона и надиграха с 3:1 големия градски съперник Херта, а след това направиха 0:0 на гости на Майнц 05. В предишния кръг Унион срази с 2:1 у дома амбициозния РБ Лайпциг, а преди седмица беше кулминацията, когато Унион размаза с 6:1 като гост новака Шалке 04.

Столичани са на 2-ро място в класирането, като имат 10 точки, заради по-лошата голова разлика спрямо предстоящия съперник.

Баумгартъл е единственият отсъстващ за домакините.

Едва ли е особена изненада, че германският колос Байерн Мюнхен спечели рекордна 32-ра титла в славната си витрина и общо десета поред. Баварците не срещнаха особени затруднения през последния сезон, а трофеят беше първи в кариерата на Юлиан Нагелсман. Напълно логично е, че тимът е фаворит за Сребърната салатиера и за предстоящата кампания, а целта пред Байерн е ясна – доминация на домашната сцена и триумф в Европа.

В първия ден от новата кампания баварците разпиляха с 6:1 като гости коравия тим на Айнтрахт Франкфурт, след това беше сразен и Волфсбург с 2:0, за да дойде най-изразителната победа за Байерн до момента, като грандът размаза със 7:0 състава на Бохум. В предишния кръг обаче баварците отново стъпиха накриво срещу Борусия Мьонхненгладбах, завършвайки 1:1 у дома.

Байерн е на 1-во място и е с 10 пункта.

Горецка, Сар и Чупо-Мотинг вече са почти възстановени от травмите си, но остават до последно под въпрос за визитата в Берлин.

Прогноза: Унион Берлин – Байерн Мюнхен 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)
 
Нойер
   
Павар
Де Лихт
Ернандес
Дейвис
Кимих
Забицер
Коман
Мюлер
Гнабри
Мане
Бекер
Сейбачу
Риерсон
Кедира
Торсби
Хаберер
Тримел
Нохе
Доехи
Лайте
   
Рьоноу
 
Унион Берлин (Урс Фишер)

Обоснована прогноза: Унион Берлин - Байерн Мюнхен 1:3

  Сподели
480