Волфсбург излъга Вердер в битката за оцеляване (видео)


В. Мухарски

Волфсбург излъга Вердер в битката за оцеляване (видео)

Волфсбург победи като гост Вердер Бремен с минималното 1:0 в мач от 32-ри кръг на германската Бундеслига. Евентуална победа на домакините можеше да им осигури оставане в Първа Бундеслига през следващия сезон, докато с това си постижение Волфсбруг продължава да се бори за място извън зоната на изпадащите.

Гостите бяха по находчиви и още в 3-ата минута Диего обстрелва вратата на "Бременските музиканти", но ударът му излезна в аут. Две минути по-късно неговят съотборник Марио Манджукич също пропусна целта. Торстен Фрингс пък бе близо до гол за отбора на Вердер, но и той нямаше късмет да се разпише. Малко по-късно и Марко Арнаутович не успя да вкара топката в мрежата на гостите, след като ударът му излезна в аут.

Така се стигна до 24-ата минута, когато Саша Ритер смълча трибуните на "Везерщадион", давайки преднина на "вълците". До края на първата част домакините опитаха да върнат гола, но Арнаутович отново не успя да се разпише от добра позиция.

След почивката домакините владееха повече топката, но това не им помогна за да стигнат до така желаното изравнително попадение. Пропуски направиха Фрингс, Марин и Фриц, а резултатът се запази 1:0 за Волфсбург.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
167