Само точка за Байерн срещу Мьонхенгладбах


FUTBOL-TV

Само точка за Байерн срещу Мьонхенгладбах

Байерн Мюнхен записа домакинско равенство 1:1 срещу Борусия Мьонхенгладбах в двубой от четвъртия кръг на Бундеслигата. Така шампионите се върнаха на първо място във временното класиране с 10 точки, колкото има и Унион Берлин. Борусия Мьонхенгладбах е шести с 8 точки в актива си.

Срещата бе прекъсната за кратко след като няколко човека нахлуха от трибуните на терена и опитаха да се завържат за гредите на една от вратите. Охраната и футболистите ги спряха и нарушителите бяха изведени. Според телевизия Sky и вестник Bild, става дума за природозащитници.

Маркус Тюрам откри за гостите в 43-ата минута, а в 83-ата Лерой Сане изравни за "баварците“. Попадение на Садио Мане в 34-ата минута пък не бе зачетено заради засада.

Още във втората минута Дайо Упамекано пропусна отлична възможност за домакините, а в 30-ата Лерой Сане прати топката над вратата на Борусия. Пак той пропусна добър шанс за попадение три минути по-късно. Томас Мюлер подаде към Мане в 34-ата минута и сенегалският национал отбеляза, но след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж – ВАР, попадението не бе зачетено. Пет минути по-късно Садио Мане пак вкара топката в мрежата на противника, но отново бе отсъдена засада.

Гостите поведоха в края на първото полувреме с попадението на Тюрам за 1:0. Томас Мюлер опита удар с глава в 48-ата минута, но прати топката вляво от вратата, а в 62-ата стражът на Борусия Мьонхенгладбах Ян Зомер спря изстрел на Лерой Сане. Зомер отрази нов опасен удар с глава на Мюлер в 72-ата минута преди Сане да успее да изравни в 83-ата. До края шампионите опитаха да стигнат до втори гол, но Алфонсо Дейвис и Матайс де Лихт не успяха да се разпишат.

  Сподели
250