Илия Груев помогна на Вердер за голям обрат в Дортмунд (видео)


FUTBOL-TV

Илия Груев помогна на Вердер за голям обрат в Дортмунд (видео)

Борусия Дортмунд водеше с 2:0 на гостуващия Вердер Бремен, но с три попадения в самия край "Бременските музиканти" обърнаха резултата и си тръгнаха с победата. Дербито бе от програмата на 3-ия кръг на Бундеслигата, което се състоя на "Сигнал Идуна Парк". Така BVB пропусна отличен шанс за трети пореден успех в шампионата. Българският играч на Вердер Бремен - Илия Груев започна от пейката, но се появи в игра след почивката, помагайки на тима си да стигне до обрата. Това бе първи мач за Груев-Младши в 1-ва Бундеслига. 

През първото полувреме "Бременските музикани" играха добре и въпреки това инкасираха попадение в самия край. Юлиян Бранд се справи с няколко играчи на гостите и откри резултата с хубав удар.

В 77-ата минута Рафа Герейро вкара с изстрел от около 30 метра, като вина за гола определено има Павленка. Вратарят не се намеси добре и така Дортмунд поведе с 2:0 и вече се виждаше като краен победител в мача.

В 89-ата минута Лий Бюканън вкара прекрасен гол с външен фалц, без да остави никакви шансове на Кобел. Това бе първо попадение за англичанина в Бундеслигата. В добавеното време Никлас Шмид вкара втори гол, като вина за това попадение носи Емре Джан. В 95-ата Оливер Бурке вкара във втори пореден мач и донесе победата, смълчавайки феновете по трибуните.

След тази загуба Дортмунд е шести в класирането с шест точки, а Вердер е седми точка по-малко след две поредни равенства 2:2 срещу Волфсбург и Щутгарт в предишните си мачове.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
523