Вацке отрече за системни промени в Бундеслигата


Н. Гавазов

 Вацке отрече за системни промени в Бундеслигата

Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке заяви на пресконференция, че няма да има системна промяна в Бундеслигата през следващите години като средство за повишаване на конкурентоспособността и борба с хегемонията на Байерн Мюнхен.

"Не мисля, че е разумно да пришпорваме нещата. Освен това има основателни причини да се защити съществуващата система. Много говори в полза на факта, че отборът, който е най-добър след 34 кръга, заслужава да стане шампион“, заяви Вацке.

Главният изпълнителен директор на Борусия обаче отбеляза, че като "последна мярка" могат да бъдат направени някои промени в бъдеще, но каза, че това трябва да се обсъди спокойно между клубовете и "в идеалния случай не пред пресата".

Байерн спечели последните 10 последователни титли в Бундеслигата, което предизвика предложения за възможни реформи, насочени към борба с тази хегемония.

Един от предложените варианти е провеждането на финален турнир с директна елиминация сред отборите, събрали най-много точки в първия етап на първенството.

  Сподели
280