Байерн ще се справи с Бохум


Н. Атанасов

Байерн ще се справи с Бохум

Бохум – Байерн Мюнхен
Стадион: "Рурщадион“, Бохум
Дата: 21.08.2022 г.
Час: 18:30

Бохум започна плахо миналия сезон, но все пак вестфалци тогава бяха със статут на новак. Впоследствие обаче "синьо-белите“ насъбраха самочувствие и могат да са доволни от начина, по който се разви кампанията. Възпитаниците на Томас Райс завършиха на 13-то място, с 42 точки, като нито за миг не оставиха впечатление, че ще се борят за оцеляването си. Сега целта пред Бохум е да запази насъбраната инерция, а защо не и да надгради в изявите. Засега обаче сезонът започна трудно за рурци. В откриващия кръг вестфалци отстъпи са 1:2 у дома от Майнц 05, а преди седмица дойде и поражение с 2:3 на гости на Хофенхайм.

Остерхаге и Горалски са контузени за домакините.


Едва ли е особена изненада, че германският колос Байерн Мюнхен спечели рекордна 32-ра титла в славната си витрина и общо десета поред. Баварците не срещнаха особени затруднения през последния сезон, като събраха 77 точки, а трофеят беше първи в кариерата на Юлиан Нагелсман. Напълно логично е, че тимът е фаворит за Сребърната салатиера и за предстоящата кампания, като до момента баварците са изключително активни на трансферния пазар. Новите в Мюнхен са най-добрият футболист в Африка Садио Мане (от Ливърпул), Де Лихт (от Ювентус), дуото от Аякс Гравенберх и Мазраоуи и Тел (от Рен).

С тима се разделиха головата машина Левандовски, който открито заяви, че повече не желае да играе за Байерн и премина в редиците на Барселона, Зюле, Толисо, Ричардс и Рока.

Целта пред Байерн е ясна – доминация на домашната сцена и триумф в Европа.

В първия ден от новата кампания баварците разпиляха с 6:1 като гости коравия тим на Айнтрахт Франкфурт, а след това беше сразен и Волфсбург с 2:0.

Горецка и Чупо-Мотинг са аут за предстоящия двубой.

Прогноза: Бохум – Байерн Мюнхен 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)
 
Нойер
   
Павар
Упамекано
Ернандес
Дейвис
Кимих
Забицер
Коман
Мюлер
Мусиала
Мане
Хофман
Асано
Холтман
Лосила
Щьогер
Цолер
Янкоа
Хайнц
Лампропулос
Гамбоа
   
Райман
 
Бохум (Томас Райс)

Обоснована прогноза: Бохум - Байерн Мюнхен 0:2

  Сподели
388