Боатенг обяви за край на кариерата след новия сезон


Н. Гавазов

  Боатенг обяви за край на кариерата след новия сезон

35-годишният нападател на Херта Кевин-Принс Боатенг ще сложи край на кариерата си в края на сезон 2022/2023. Това обяви играчът на пресконференция в тренировъчната база на берлинския клуб.

"Все още съм в настроение да играя. Искам малко повече вълнение. Мисля, че можете да видите това в моите тренировки. Дори не говоря дали ще ми бъде дадено време за игра в Бундеслигата или не. Просто искам още една година футболна кариера. Миналият сезон бе размазване - твърде много екшън, негативни заглавия, лоши резултати. Не мога да завърша кариерата си на такава нота.

Този сезон обаче определено ще бъде последният ми като професионален футболист. Затова се наслаждавам на всеки ден, въпреки всичко, което се случва. Това определено е последният ми сезон - дори Херта да се класира за Шампионска лига. Ще направя всичко възможно и невъзможно за себе си и за клуба. И след това всичко, всичко със сигурност", заяви Боатенг.

Припомняме, че миналата седмица играчът удължи договора си с Херта за една година. През сезон 2021/2022 той влезе на терена 21 пъти. В кариерата си Боатенг смени много клубове, включително Борусия Дортмунд, Тотнъм, Милан, Шалке 04, Барселона и други.

  Сподели
270