Левандовски: Аз и Байерн не сме врагове


Н. Гавазов

 Левандовски: Аз и Байерн не сме врагове

33-годишният полски нападател на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски обясни подробно причините за намерението си да напусне клуба.

"От самото начало казах, че трябва да търсим решение, което да отговаря на двете страни. Байерн е един от най-големите клубове в света и много играчи мечтаят да играят за него. Така че мисля, че е по-добре за тях да инвестират парите, които могат да получат за мен, отколкото да ме задържат до края на договора ми. Не искам да ги карам да правят нищо, изобщо не е това. Всичко е в намирането на най-доброто решение.

Искам това да свърши, емоциите трябва да се охладят. Искам да говоря спокойно, а не чрез медиите. Знам, че тази ситуация често попада в заглавията. Но аз и Байерн не сме врагове.

Този клуб и този град станаха мой дом. Много години съм много щастлив тук и срещнах много прекрасни хора на терена и извън него. Напускането обаче е част от футбола. Сега имам нужда от промяна. Затова не искам да доливам масло в огъня. Пожелавам на Байерн всичко най-добро и не се съмнявам, че цялото ръководство на клуба мисли същото. Ето защо оставам убеден, че ще намерим споразумение заедно“, заяви Левандовски за Blid.

Припомняме, че през миналия сезон Левандовски взе участие в 45 мача за Байерн във всички турнири, в които отбеляза 50 гола и даде седем асистенции. Договорът му с мюнхенския клуб е до 30 юни 2023 г.

  Сподели
689