Борусия Дортмунд подписа с двама


Н. Гавазов

 Борусия Дортмунд подписа с двама

Борусия Дортмунд обяви трансферите на крилото Джейдън Брааф и вратаря Александър Майер, които пристигат като свободни агенти.

19-годишният Брааф пристига със свободен трансфер от Манчестър Сити, като нидерландецът подписа договор до 2025-а. Смята се, че първоначално той ще се състезава за дублиращия тим. Майер подписа двугодишен договор, като досега играеше за втородивизионния Ян Регенсбург. 31-годишният германец ще бъде в ролята на резервен страж на тима след напускането на Роман Бюрки и Марвин Хитц.

“Джейдън е някой, чието развитие следихме внимателно в продължение на години и в миналото той е показвал, че може да направи разликата със своите скорост и талант. След отсъствие от повече от година заради контузия той определено ще се нуждае от известно време, за да възвърне предишната си сила и напълно да се утвърди в мъжкия футбол. Искаме да му дадем това време и внимателно да го въведем в отбора. Ако Джейдън успее да премине на следващото ниво и остане фокусиран, ще разполагаме със страхотен талант. Майер ни убеди както със спортните, така и с личностните си качества. В негово лице се сдобихме с много опитен вратар, който излъчва спокойствие. Той несъмнено беше един от най-силните вратари във Втора Бундеслига през последните години и в Регенсбург показа, че има високо качество", заяви спортният директор на "пчелите" Себастиан Кел.

  Сподели
355