Само един Холанд не стигна на Дортмунд срещу Бохум (видео)


FUTBOL-TV

Само един Холанд не стигна на Дортмунд срещу Бохум (видео)

Борусия Дортмунд изигра един типичен мач и загуби като домакин на Бохум - 3:4  в един от най-вълнуващите мачове в Бундеслигата през този сезон. За пореден път BVB игра силно в нападение и доста слабо в защита.

Мачът ще бъде запомнен не само със седемте си гола, но също така с двата обрата, трите дузпи заради игра с ръка и хеттрика на звездата на “жълто-черните" Ерлинг Холанд. 

Още в третата Себастиан Полтер откри за гостите, разписвайки се с глава след центриране на Такума Асано. Само пети минути по-късно японецът направи втората си асистенция, като този път Герит Холтман беше точен с невероятен далечен шут. В 17-ата минута обаче Дортмунд получиха правото да изпълнят дузпа след игра с ръка на Милош Пантович. Ерлинг Холанд бе точен и намали изоставането на своя тим. В 30-ата минута отново суперзвездата, който е спряган за трансфер в Манчестър Сити бе точен, като отново застана зад бялата точка след нова игра с ръка, но този път на Елвис Рехбечай. Норвежецът беше безпогрешен за 2:2.

След час игра Холанд оформи хеттрика си и направи пълен обрат за "жълто-черните". Слабата игра в защита лиши Дортмунд от трите точки. Десетина минути преди края Юрген Локадия вкара за 3:3, а малко след това Пантович оформи крайния успех с новия в обрат в този иначе интересен мач.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
462