Байерн отупа Дортмунд и си подпечата 10-тата поредна титла (видео)


FUTBOL-TV

Байерн отупа Дортмунд и си подпечата 10-тата поредна титла (видео)

Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд изиграха двубой от 31-ия кръг на Бундеслигата. Домакините уверено засвидетелстваха желанието си да спечелят днешната битка с основния си конкурент за титлата и победиха с 3:1.

Гостите изобщо не се притесняваха и още в 5-та минута пред Холанд се откри възможност да отбележи, но Нойер се намеси успешно и опази вратата си. Домакините от друга страна не пропуснаха и още при първия си удар в мача поведоха в резултата. В 15-та минута Гнабри отправи шут от въздуха за 1:0. В 27-та минута отново Холанд бе на добра позиция и стреля, но не уцели вратата на Байерн.

В 30-та минута Гнабри отново бе точен, но след преглед с ВАР съдията отмени гола заради засада. В 34-та минута нов гол за Байерн даде още самочувствие на отбора. След грешка на гостите Томас Мюлер изведе Левандовски, който с лекота прониза стража на гостите за 2:0.

Малко след началото на втората част Дортмунд се разписа и остави интригата на терена. В 52-та минута Емре Джан реализира наказателен удара, а дузпата беше отсъдена за нарушение на Кимих срещу Марко Ройс. Малко след това гостите пропуснаха да изравнят след като Ройс се оказа сам срещу Нойер. Там обаче освен стражът на Байерн се намеси и още един играч в червено и топката така и не премина гол линията.

Последният гол в дербито дойде в 83-та минута и да глътка въздух на домакините. Джамал Мусиала даде повод на феновете по трибуните за радост след като оформи крайното 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
565