Борусия се разправи с Волфсбург (видео)


FUTBOL-TV

Борусия се разправи с Волфсбург (видео)

Борусия Дортмунд и Волфсбург изиграха двубой от 30-ия кръг на Бундеслигата. Домакините разгромиха протичника си с 6:1 и са на 6 точки след лидера във временното класиране Байерн Мюнхен.

Головата серия на "жълто-черните" започна с попадение на Том Александър Роте, който в 24-та минута чрез точен удар с глава след центриране от корнер на Юлиан Брант даде преднина на отбора си. Само 2 минути след това Холанд подаде към Витсел, който стреля от близка дистанция и порази вратата на Волфсбург за 2:0. В 28-та минута нов гол зарадва феновете на Борусия. Мануел Аканжи засече центриране от фал на Марко Ройс, изпреварвайки Холанд и направи резултата 3:0.

До края на първата част паднаха още 2 гола за домакините. В 35-та минута Емре Джан отправи изстрел извън наказателното поле за 4:0 и в 38-та минута Холанд също се разписа за 5:0. В 54-та минута отново Холанд след асистенция на Брант отбеляза още един гол за 6:0.

И когато положението вече изглеждаше плачевно за гостите, те успяха да отбележат един почетен гол в 81-та минута. Боте Баку с мощен изстрел оформи крайното 6:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
322