Дортмунд измъкна точката срещу Хамбургер, Байерн отново се препъна (видео)


А. Павлов

Дортмунд измъкна точката срещу Хамбургер, Байерн отново се препъна (видео)

"Хамбургер" и "Дортмунд" завършиха при равенство 1:1 в дербито на 29-ия кръг в Бундеслигата. Домакините поведоха в 39-ата минута, когато Рууд ван Нистелроой бе точен от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Матс Хумелс срещу Младен Петрич. След почивката гостите натиснаха противника си и на два пъти гредите спасиха хамбургци от изравнително попадение.

В крайна сметка Черно-жълтите стигнаха до гол в самия край на мача, когато Куба със страхотен изстрел направи 1:1.

Така "Дортмунд" остана на първо място с 66 пункта, докато "Хамбургер" запази четвъртата си позиция с 42 точки, намирайки се на три от зона Лига Европа.

В другия по-вълнуващ двубой от днешния следобед "Байерн" се препъна за пореден път през сезона. Този път Баварците сгрешиха срещу "нюрнберг", завършвайки наравно 1:1. Подопечните на Луис ван Гаал поведоха още в 5-ата минута, когато Томес Мюлер бе изведен на стрелкова позиция от Ариен Робен и с премерен удар порази целта.

В 60-ата минута обаче глупава грешка на Томас Крафт позволи на Кристиан Айглер да изравни резултата. Стражът на мюнхенци излезе напред, не успя да изчисти добре топката, от което се възползва Айглер, реализирайки чудесен гол на опразнената врата.

По този начин Баварците излязоха от тройката за сметка на "Хановер", който надви "Майнц" с 2:0. Нюрнбергци пък останаха на шесто място с 43 пункта, като изоставането им спрямо заветната пета позиция е две точки.

Ето и всички резултати от днешния следобед:

"Хамбургер" - "Дортмунд" 1:1
"Нюрнберг" - "Байерн" 1:1
"Хановер" - "Майнц" 2:0
"Фрайбург" - "Хофенхайм" 3:2
"Шалке" - "Волфсбург" 1:0

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
202