Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата

Щутгарт – Борусия Дортмунд
Дата: 08.04.2022 г.
Час: 21:30

Борещият се за оцеляване отбор на Щутгарт записа второ поредно равенство далеч от дома и вече в шест последователни гостувания "швабите“ нямат успех. Този път играчите на Пелегрино Матарацо направиха 1:1 срещу Арминия Билефелд, който също е активно замесен в битката за спасение. С добавената точка Щутгарт има 27 и е на спасителното 15-то място в подреждането. Ахамада, Калайджич, Нартей, Санкох и Силас са контузени, а Антон е наказан.

Седмата загуба от началото на сезона окончателно довърши и без това малките шансове на Борусия Дортмунд за Сребърната салатиера. В предишния кръг "жълто-черните“ отстъпиха с 1:4 у дома от РБ Лайпциг и така остават с 57 точки на 2-ото място, като преднината на лидера Байерн Мюнхен пет кръга преди края на кампанията вече е девет пункта. Треньорът Марко Розе не може да разчита на Бюрки, Мюние, Мори, Паслак, Шмелцер и Шулц.

Прогноза: Щутгарт – Борусия Дортмунд 1:2


Кьолн – Майнц 05
Дата: 09.04.2022 г.
Час: 16:30

Кьолн записа втора загуба за последните си пет мача в първенството, като преди седмица "козлите“ отстъпиха с 0:1 на гости на Унион Берлин. Поражението удари по амбициите на отбора от едноименния град в борбата за място в европейските клубни турнири. В момента селекцията на Щефен Баумгарт е на 8-мо място, като има 40 точки. Андерсон, Хюберс, Шиндлер, Шмиц и Тилман са аут за домакините.

Слабата форма на Майнц 05 далеч от дома продължи и в предишния кръг, когато "червените“ не успяха да спечелят в девет поредно гостуване. Възпитаниците на Бо Свенсон изиграха два мача, като първо направиха 1:1 на гости на Борусия Мьонхенгладбах в двубой, който заслужаваха да победят, а в отложена среща през седмицата отстъпиха с 1:2 на гости на Аугсбург. Така Майнц остава с 38 точки и е на 10-то място в колоната. Бургзорг и Юсте са контузени.

Прогноза: Кьолн – Майнц 05 2:1


Гройтер Фюрт – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 09.04.2022 г.
Час: 16:30

Почти сигурният изпадащ Гройтер Фюрт записа трети пореден двубой без загуба в Бундеслигата. В предишния кръг "детелините“ успяха да устискат 0:0 при гостуването си на Айнтрахт и така баварците вече имат 16 точки, но засега са на цели 11 от спасението, заемайки последното 18-то място, а до края на кампанията остават няколко кръга. Дудзяк, Функ, Кер, Мейехьофер, Сегин и Торлак са контузени за домакините.

Борусия Мьонхенгладбах не успя да запише трета поредна победа в първенството, след като в предишния кръг "жребчетата“ направиха 1:1 у дома срещу Майнц 05, като вестфлаци трябва са доволни от спечелената точка, тъй като съперникът заслужаваше успеха. Хората на Адолф Хютер са 12-ти и имат 34 точки. Хофман, Тюрам, Нетц, Фридрих и Янтшке пропускат предстоящия двубой.

Прогноза: Гройтер Фюрт – Борусия Мьонхенгладбах 1:3


Волфсбург – Арминия Билефелд
Дата: 09.04.2022 г.
Час: 16:30

Посредственото представяне на Волфсбург продължи и преди седмица, когато "вълците“ инкасираха трета поредна и общо 15-та загуба на сметката си. Този път играчите на Флориан Кофелд паднаха с 0:3 от Аугсбург. Волфсбург е с 31 точки и е на 14-то място в подреждането, като е с пет точки повече от предстоящия съперник, който е първият от отборите под чертата. Отавио, Ван де Вен и Уилиам са в лазарета на тима.

Борещият се за оцеляване тим на Арминия Билефелд успя да прекъсне серията от четири последователни поражения, но вестфалци отново не спечелиха. В предишния кръг "синьо-черните“ направиха 1:1 у дома с Щутгарт. Арминия е на 16-то място и има 26 пункта. Окугауа и Нилсон са с травми за гостите.

Прогноза: Волфсбург – Арминия Билефелд 2:1


Херта Берлин – Унион Берлин
Дата: 09.04.2022 г.
Час: 19:30

Херта бързо се върна към загубите и преди седмица "старата дама“ инкасира 16-то поражение на сметката си. Този път столичани отстъпиха с 1:2 на гости на амбициозния Байер Леверкузен. Поражението остави възпитаниците на Феликс Магат на предпоследното 17-то място, а Херта е с 26 точки. Отсъстващи за градското дерби са Боатенг, Нсона и Шволоу.

Унион пък прекъсна серията от три поредни мача без победа и в предишния кръг "железните“ се наложиха с минималното 1:0 над Кьолн. Така хората на Урс Фишер продължават да се борят за място в европейските клубни турнири наесен, като засега берлинчани са 7-ми и имат 41 точки. Аут за столичния сблъсък е Якел.

Прогноза: Херта Берлин – Унион Берлин 2:2


Бохум – Байер Леверкузен
Дата: 10.04.2022 г.
Час: 16:30

Новакът Бохум прекъсна серията от две поредни загуби и в предишния кръг "сините“ поднесоха една от сензациите, надделявайки с 2:1 на гости на борещия се за участие в Шампионската лига Хофенхайм. С добавените три точки Бохум вече има 35 и е на 11-та позиция в таблицата. С травми за вестфалци са Локадия и Граве.

Амбициозният тим на Байер Леверкузен постигна втори пореден успех и общо трети за последните си пет мача в Бундеслигата. "Аспирините“ се наложиха с 2:1 у дома над Херта, като имат 51 точки и продължават да заемат 3-ото място в подреждането. Адли, Фосу-Менса, Фримпонг, Лунев и Вирц са аут за гостите.

Прогноза: Бохум – Байер Леверкузен 0:2


Айнтрахт Франкфурт – Фрайбург
Дата: 10.04.2022 г.
Час: 18:30

Айнтрахт записа второ поредно нулево равенство в първенството. Този път "орлите“ не успяха да победят у дома последния Гройтер Фюрт. Възпитаниците на Оливер Гласен имат 39 точки и са 9-ти. С контузии за Айнтрахт са Ленц, Рамай и Дурм.

Борещият се за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига отбор на Фрайбург не успя да победи във втори пореден двубой. Преди седмица южняците отстъпиха с 1:4 у дома от лидера Байерн Мюнхен. Така играчите на Кристиан Щрайх изостават вече с три точки от РБ Лайпциг в битката за място в най-престижния клубен турнир, като Фрайбур е 5-ти и има 45 пункта. Шаде е аут.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Фрайбург 2:2


РБ Лайпциг – Хофенхайм
Дата: 10.04.2022 г.
Час: 20:30

РБ Лайпциг спечели четвърто поредно гостуване в Бундеслигата, като в предишния кръг "червените бикове“ разбиха с 4:1 Борусия Дортмунд, за да довършат изцяло амбициите на съперника за титла. Благодарение на грешните стъпки на преследвачите Фрайбург и Хофенхайм хората на Доменико Тедеско успяха да се откъснат на три и четири точки, като към момента имат 48 и са на 4-то място в класирането. Хайдара и Поулсен са аут за Лайпциг.

Борещият се също за място в Шампионската лига състав на Хофенхайм допусна втора поредна загуба в първенството, като и този път поражението дойде срещу малко очакван съперник. Преди седмица Хофе падна с 1:2 у дома от Бохум, като е на 6-то място и така остава с 44 точки, на четири от предстоящия опонент. Акпогума, Рум и Вогт са наказани, а Аслани, Бичакчич и Джон са с контузии.

Прогноза: РБ Лайпциг – Хофенхайм 4:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
890