Дортмунд май връчи титлата на Байерн Мюнхен (видео)


FUTBOL-TV

Дортмунд май връчи титлата на Байерн Мюнхен (видео)

РБ Лайпциг затвърди силната си форма с категорична победа с 4:1 при гостуването си на Борусия Дортмунд в среща от 28-мия кръг на Бундеслигата.

BVB за пореден път играха доста слабо в защита. В 21-вата минута Лаймер отне топката от правещият слаб сезон като цяло - Емре Джан, поставяйки началото на атаката, след което се придвижи към наказателното поле, където получи чудесно извеждащо подаване от Нкунку и елегантно копна топката, давайки аванс на гостите. Десет по-късно отново австриецът вкара за 2:0. Лаймер добави и асистенция на сметката си в 58-мата минута, когато подаде на Кристофър Нкунку, който покачи на 3:0 в полза на гостите.

В края на мача двата отбора си размениха по един бърз гол чрез Дониел Мален за Борусия и Дани Олмо за Лайпциг

Успехът закрепи "биковете" на четвъртото място в класирането, докато за Дортмунд поражението слага край на надеждите за титла.

Малко по-рано днес Байерн Мюнхен постигна много важна победа с 4:1 като гости една от приятните изненади през този сезон Фрайбург. Леон Горетцка се завърна с гол, откривайки резултата в 57-ата минута. Малко след това Нилс Петерсен изравни, но с голове на Серж Гнабри (73), Кингсли Коман (82) и Марсел Забитцер (90+6) шампионите стигнаха до успеха.

 След днешните резултати дистанцията от шампиона Байерн (Мюнхен) е вече девет точки, като до края на сезона остават шест кръга. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
380