Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата

Унион Берлин – Кьолн
Дата: 01.04.2022 г.
Час: 21:30

Слабите изяви на Унион Берлин напоследък отдалечиха тима от местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири. В предишния кръг "железните“ инкасираха четвърта поредна загуба далеч от дома, като този път играчите на Урс Фишер паднаха с 0:4 на гости на лидера Байерн Мюнхен. Столичани остават с 38 точки и са на 9-та позиция в таблицата. Хайнц и Ендо са аут за домакините.

Кьолн пък направи 1:1 у дома срещу борещия се за титлата състав на Борусия Дортмунд, като "козлите“ нанесоха сериозен удар на съперника по и без това не особено големите му шампионски амбиции. Кьолн е 7-ми и има 40 пункта. Дуда е наказан, а с контузии за гостите са Шмиц и Схири, а Шауб, Хектор и Кайнц са с коронавирус.

Прогноза: Унион Берлин – Кьолн 1:1


Арминия Билефелд – Щутгарт
Дата: 02.04.2022 г.
Час: 16:30

Борещият се за оцеляване отбор на Арминия Билефелд записа четвърта поредна загуба и общо 12-та до момента. В предишния кръг "синьо-черните“ бяха разбити с 0:4 на гости на Майнц 05. Колебливите изяви на вестфалци се отразиха на мястото в класирането, като вече са предпоследни заемат 17-то място със своите 25 пункта. Окугава, Ларсен и Кунце са с COVID-19.

Щутгарт пък успя да се измъкне от опасната зона, благодарение на добрите си изяви в последните три кръга. Преди паузата за националните отбори "швабите“ постигнаха втора поредна победа с 3:2, като и този път успехът дойде по драматичен начин, но над Аугсбург. Играчите на Пелегрино Матарацо са 14-ти и имат 26 точки, но не могат да си позволят отпускане. Ахамада, Еглоф, Мвумпа, Санкох и Нартей са контузени.

Прогноза: Арминия Билефелд – Щутгарт 0:0


Байер Леверкузен – Херта Берлин
Дата: 02.04.2022 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен записа победа в подходящ момент, като надигра с 2:0 Волфсбург. Така "аспирините“ не позволиха на претендентите за място в Шампионската лига да скъсят изоставането си спрямо тях. В момента хората на Херардо Сеоане са 3-ти и имат 48 точки, но РБ Лайпциг, Фрайбург и Хофенхайм продължават да са активно замесени в битката за място в Топ 4. Аут за домакините са Демирбай, Адли, Фосу-Менса, Фримпонг и Шик.

Отчайващата форма от девет поредни мача без победа, в която Херта инкасира седем загуби и две ремита, приключи в предишния кръг, а Феликс Магат започна с много ценен успех начело на "старата дама“. Столичани изненадващо сразиха с убедителното 3:0 запътилия се към Шампионската лига състав на Хофенхайм. С успеха Херта събра 26 точки и е на 16-то място в подреждането. Клунтер, Дарида, Йоветич и Ярщайн не са на разположение за гостите.

Прогноза: Байер Леверкузен – Херта Берлин 3:2


Айнтрахт Франкфурт – Гройтер Фюрт
Дата: 02.04.2022 г.
Час: 16:30

След две поредни победи Айнтрахт направи 0:0 на гости на коравия РБ Лайпциг. С добавената точка "орлите“ имат 38 и са на 8-ма позиция, като продължават борбата за място в европейските клубни турнири наесен. Треньорът Оливер Гласнер не може да разчита на Хинтерегер, Ленц и Рамай.

Гройтер Фюрт записа пети пореден двубой без победа в първенството. Този път "детелините“ успяха да отмъкна точка при домакинството си на запътилия се към Шампионската лига тим на Фрайбург за крайното 0:0. Баварците остават на последното 18-то място, с 15 точки, като е въпрос на няколко мача официално да се потвърди изпадането им обратно във Втора Бундеслига. Дудзяк, Юнг, Функ и Кер са аут.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Гройтер Фюрт 4:1


Хофенхайм – Бохум
Дата: 02.04.2022 г.
Час: 16:30

Хофенхайм сбърка, когато най-малко се очакваше. Преди паузата за световните квалификации "сините“ бяха разбити с 0:3 на гости на борещия се за спасение Херта. Така играчите на Оливер Шьодер пропуснаха много добра възможност да се наместят в Топ 4, като засега Хофе е на 6-та позиция и има 44 точки, с една по-малко от РБ Лайпциг и Фрайбург. Щилер, Аслани, Сков и Бичакчич са аут.

Новакът Бохум допусна втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг вестфалци отстъпиха с 0:2 у дома от Борусия Мьонхенгладбах. Поражението остави Бохум с 32 пункта, а тимът е 12-ти. Бела-Кочап е наказан, а с контузии са Лайш, Блум и Цолер. В клуба има редица играчи с коронавирус, като Ламбропулос, Вайланд, Холтман, Гамбоа, Теше и Пантович.

Прогноза: Хофенхайм – Бохум 3:0


Борусия Дортмунд – РБ Лайпциг
Дата: 02.04.2022 г.
Час: 19:30

Борещият се за титла отбор на Борусия Дортмунд записа равенство в много неподходящ момент. В предишния кръг "жълто-черните“ направиха 1:1 на гости на Кьолн, като по този начин позволиха на Байерн Мюнхен да увеличи преднината си на върха на шест точки. Възпитаниците на Марко Розе са 2-ри и имат 57 пункта. Аут за "жълто-черните“ са Шулц, Мукоко, Мюние, Мори и Шмелцер.

РБ Лайпциг не успя да спечели във второ поредно домакинство, като този път "червените бикове“ направиха 0:0 у дома срещу Айнтрахт. Засега играчите на Доменико Тедеско запазват 4-ото си място, като имат 45 точки, с колкото е Фрайбург, а Хофенхайм е с точка по-малко, така че борбата за място в Шампионската лига ще е ожесточена. Отсъстващи за Лайпциг са Поулсен и Клостерман.

Прогноза: Борусия Дортмунд – РБ Лайпциг 3:2


Аугсбург – Волфсбург
Дата: 03.04.2022 г.
Час: 16:30

Аугсбург допусна 12-та загуба от началото на сезона, като този път баварците отстъпиха с 2:3 на гости на Щутгарт, който е и пряк претендент в борбата за оцеляване. Играчите на Маркус Вайнцийрл са на спасителното 15-то място и са с 26 точки. Калиджури, Базее, Гюнтер, Финбогасон и Стрьобъл са аут.

Волфсбург инкасира втора поредна загуба и 14-та до момента. Този път "вълците“ отстъпиха с 0:2 у дома от Байер Леверкузен. Селекцията на Флориан Кофелд е на 13-то място и е с 31 точки. Валдшмид, Баку, Филип, Кастелс, Ван де Вен, Отавио и Уилиам са с контузии.

Прогноза: Аугсбург – Волфсбург 1:1


Борусия Мьонхенгладбах – Майнц 05
Дата: 03.04.2022 г.
Час: 18:30

Борусия Мьонхенгладбах записа втора поредна победа в Бундеслигата, като и този път "жребчетата“ спечелиха с резултат 2:0, но на гости на Бохум. С успеха вестфалци събраха 33 точки и са на 11-то място в колоната. Треньорът Адолф Хютер не може да разчита на Бейер, Зомер, Фридрих и Херман, които са с коронавирус, а Хофман и Нетц са контузени.

Майнц 05 пък записа 11-та победа от началото на сезона, като в предишния кръг "червените“ разбиха с 4:0 у дома Арминия Билефелд. Възпитаниците на Бо Свенсон са 10-ти и имат 37 точки, но и мач по-малко. Кор е наказан, а с контузии са Бургзорг, Видемр и Юсте.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Майнц 05 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
922