Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата

Аугсбург – Майнц 05
Дата: 12.03.2022 г.
Час: 16:30

Отборът на Аугсбург постигна изключително ценен успех и то срещу пряк конкурент в битката за оцеляване. В предишния кръг баварците се наложиха с 1:0 на гости на Арминия Билефелд. По този начин селекцията на Маркус Вайнцийрл събра 26 точки и се изкачи до 14-ото място в колоната, като зоната на изпадащите засега е на дистанция от три пункта. Аут за домакините за Удуохай, Финбогасон, Стрьобъл и Гумни.

Майнц 05 трябваше да домакинства на Борусия Дортмунд, но заради многото случаи на COVID-19 в редиците на "червените“ двубоят беше отложен. Добрите новини за треньора Бо Свенсон са, че футболистите му се пребориха с вирусната инфекция и вече са на линия. Иначе Майнц е на 9-то място и е с 34 точки. С наказания са Хак и Кор, а Дамен и Юсте са с травми.

Прогноза: Аугсбург – Майнц 05 1:1


Фрайбург – Волфсбург
Дата: 12.03.2022 г.
Час: 16:30

Гол в 90-ата минута лиши Фрайбург от трети последователен успех в Бундеслигата. Южняците водеха до самия край при гостуването си на РБ Лайпциг, но в крайна сметка срещата завърши при резултат 1:1. С добавената точка Фрайбург има 41 и е на 6-то място в колоната. Треньорът Кристиан Щрайх, който през седмицата подписа нов договор с клуба, не може да разчита на Гулде, Шлотербек и Кайтел.

Волфсбург успя да се стабилизира в последните няколко кръга, като преди седмица "вълците“ постигнаха трети успех за последните си пет мача в първенството. Този път възпитаниците на Флориан Кофелд се наложиха с 1:0 у дома над коравия Унион Берлин. Волфсбург е 12-ти и има 31 точки. Ван де Вен, Стефаняк, Отавио и Уилиам са аут.

Прогноза: Фрайбург – Волфсбург 2:1


Унион Берлин – Щутгарт
Дата: 12.03.2022 г.
Час: 16:30

Унион инкасира четвърта загуба за последните си пет мача в Бундеслигата. Този път "железните“ отстъпиха с 0:1 на гости на Волфсбург, а поражението допълнително отдалечи столичани от Топ 6 и борбата за място в европейските клубни турнири. В момента играчите на Урс Фишер са 7-ми и имат 37 точки. Отсъстващи за домакините са Ендо и Шафер.

Щутгарт прекъсна серията от девет поредни мача без победа и в предишния кръг "швабите“ записаха първи успех за новата календарна година. В него южняците стигнаха до драматичен обрат от 0:2 до крайното 3:2 у дома срещу Борусия Мьонхенгладбах. Така Щутгарт вече има 22 точки, но все още е на предпоследното 17-то място в таблицата. Аут за гостите са Мвумпа, Мейер, Нартей и Санко.

Прогноза: Унион Берлин – Щутгарт 2:2


Борусия Мьонхенгладбах – Херта Берлин
Дата: 12.03.2022 г.
Час: 19:30

Борусия Мьонхенгладбах започна текущия сезон с големи амбиции, но девет кръга преди неговия край "жребчетата“ се намират на незавидното 13-то място, като имат 27 точки и са само на четири пункта от опасната зона. Преди седмицата играчите на Адолф Хютер, който не оправдава доверието до момента, отстъпиха с 2:3 на гости на предпоследния Щутгарт и то след като допуснаха пълен обрат. Бенсебаини е наказан, а с контузии са Янтшке, Лайнер, Дукуре и Щиндъл.

Херта инкасира четвърта поредна загуба и вече в осем последователни двубоя столичани нямат победа. В предишния кръг "старата дама“ падна с 1:4 у дома от Айнтрахт Франкфурт, като остава с 23 точки и е под чертата, заемайки 16-та позиция. Треньорът Тайфун Коркут, който не е изключено да не завърши сезона начело на берлинчани, не може да разчита на Шволоу, Нсона и Ярщайн.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Херта Берлин 3:1


Байер Леверкузен – Кьолн
Дата: 13.03.2022 г.
Час: 16:30

Амбициозният тим на Байер Леверкузен не спечели във втора поредна визита, но въпреки това "аспирините“ могат да са доволни, че демонстрираха отпор при гостуването си на шампиона и временен лидер Байерн Мюнхен за крайното 1:1. Точката е важна за хората на Херардо Сеаоне, които водят борба за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. Засега Байер запазва 3-ата си позиция, като има 45 пункта, но Хофенхайм, РБ Лайпциг и Фрайбург също са активно замесени в битката. С травми за домакините са Шик, Андрих, Белараби и Лунев.

Кьолн не спечели във втори пореден кръг, като този път "козлите“ отстъпиха с 0:1 у дома от Хофенхайм. Поражението остави отбора от едноименния град с 36 точки, а възпитаниците на Щефен Баумгарт са 8-ми. Хюберс е с коронавирус за гостите.

Прогноза: Байер Леверкузен – Кьолн 2:1


Борусия Дортмунд – Арминия Билефлед
Дата: 13.03.2022 г.
Час: 18:30

Борусия Дортмунд трябваше да гостува преди седмица на Майнц 05, но заради многото случаи на COVID-19 в редиците на съперника мачът беше отложен. "Жълто-черните“ са с 50 точки и заемат 2-ро място в подреждането, като изостават на девет пункта от водача Байерн Мюнхен. Холанд, Мукоко, Мюние, Загаду, Рейна, Аканджи и Шмелцер са в лазарета на домакините.

Борещият се за оцеляване състав на Арминия Билефелд инкасира втора поредна загуба и общо трета за последните си пет двубоя в първенството. В предишния кръг "синьо-черните“ отстъпиха с 0:1 у дома от Аугсбург, който е пряк конкурент в битката за спасение. Вестфалци са 15-ти и имат 25 точки. Отсъстващи за тежката визита в Дортмунд са Окугава и Вимер.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Арминия Билефелд 3:0


Айнтрахт Франкфурт – Бохум
Дата: 13.03.2022 г.
Час: 18:30

Айнтрахт успя да прекъсне серията от три последователни загуби и в предишния кръг "орлите“ се възползваха от кризата в отбора на Херта, разбивайки съперника с 4:1 като гост. Така играчите на Оливер Гласнер вече имат 34 точки и са на 10-ото място в подреждането. Да Коща е под въпрос, а с травми са Роде, Рамай и Ахе.

Новакът Бохум пък направи голяма крачка към оцеляването си в елитната дивизия. Преди седмица вестфалци постигнаха девети успех на сметката си, като се наложиха трудно с 2:1 у дома над последния Гройтер Фюрт. "Сините“ имат 32 точки и са на 11-то място. Гамбоа е наказан, а с контузии са Декарли, Локадия и Цолер.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Бохум 3:2


Гройтер Фюрт – РБ Лайпциг
Дата: 13.03.2022 г.
Час: 20:30

Новакът Гройтер Фюрт инкасира трета поредна загуба далеч от дома. Този път баварците отстъпиха с 1:2 на гости на Бохум. "Детелините“ остават на последното 18-то място, като имат 14 точки и са с минимални шансове за да сторят чудо и да се спасят. Аут за домакините са Грейсбек, Дудзяк, Юнг, Функ и Кер.

Вицешампионът от последния сезон РБ Лайпциг не успя да запише четвърта поредна победа. В предишния кръг "червените бикове“ успяха да се спасят от домакинско поражение след гол в последната минута за крайното 1:1 срещу Фрайбург, който е пряк конкурент за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В момента играчите на Доменико Тедеско са 5-ти и имат 41 пункта. Добрите новини за гостите са, че няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Гройтер Фюрт – РБ Лайпциг 0:4

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
1007