Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата

Арминия Билефелд – Аугсбург
Дата: 04.03.2022 г.
Час: 21:30

Борещият се за оцеляване отбор на Арминия Билефелд допусна втора поредна загуба далеч от дома, като този път "синьо-черните“ отстъпиха с 0:3 от Байер Леверкузен. Поражението остави вестфалци с 25 точки, като към момента Арминия е на 14-то място, но е на два пункта от първия от отборите под чертата. Сера, Василиадис, Брунер и Прайтъл са аут.

Аугсбург също е активно замесен в битката за спасение. Преди седмица баварците успяха да измъкнат важна точки при домакинството си на гранда Борусия Дортмунд за крайното 1:1. Ремито извади хората на Маркус Вайнцийрл от опасната зона, като в момента Аугсбург е на спасителното 15-то място благодарение на по-добрата си голова разлика спрямо Херта, който също е с 23 точки. Дорш е наказан, а Финбогасон, Зечири, Гумни и Стрьобъл са с травми.

Прогноза: Арминия Билефелд – Аугсбург 2:1


Бохум – Гройтер Фюрт
Дата: 05.03.2022 г.
Час: 16:30

След четири поредни мача без поражение, в които новакът Бохум записа три равенства и успех над Байер Мюнхен, в предишния кръг вестфалци отстъпиха с 0:1 у дома от коравия РБ Лайпциг след гол в края. Поражението остави Бохум с 29 точки, а тимът е на 11-то място. Цолер е единственият отсъстващ.

Въпреки че е с илюзорни шансове за оцеляване, новакът Гройтер Фюрт записа шести пореден двубой на собствен терен без да загуби. Този път "детелините“ удариха по евроамбициите на Кьолн за крайното 1:1. Точката обаче не носи голямо спокойствие на Гройтер Фюрт, който е все така закотвен на последното 18-то място и има 14 пункта, като засега е на 9 от спасението. Ернст е наказан, а с контузии са Юнг, Функ, Кер и Нганкам.

Прогноза: Бохум – Гройтер Фюрт 2:0


Херта Берлин – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 05.03.2022 г.
Час: 16:30

Херта няма победа от началото на календарната година, като "старата дама“ е в серия от седем последователни двубоя без успех. В предишния кръг столичани инкасираха трета последователна загуба, като този път паднаха с 0:3 от Фрайбург. Херта вече е под чертата, като заема 16-ото място и има 23 точки. Гехтер, Дардай, Нсона, Кристенсен и Ярщайн са контузени, а с коронавирус са Платенхард, Клунтер и Боатенг.

Айнтрахт също изпадна в криза и за последните си пет мача в Бундеслигата "орлите“ инкасираха четири загуби. Преди седмица хората на Оливер Гласнер отстъпиха с 0:1 у дома от шампиона и временен лидер Байерн Мюнхен. Така Айнтрахт остава с 31 точки и е на 10-то място в таблицата. Аут за гостите са Ленц, Камада, Роде, Пасиенсия и Ахе.

Прогноза: Херта Берлин – Айнтрахт Франкфурт 1:3


РБ Лайпциг – Фрайбург
Дата: 05.03.2022 г.
Час: 16:30

Подемът на РБ Лайпциг продължава. Вицешампионът от миналогодишната кампания е в серия от шест победи за последните си седем мача в първенството. В предишния кръг "червените бикове“ стигнаха до труден успех при гостуването си на новака Бохум за крайното 1:0. Така играчите на Доменико Тедеско продължават с оспорваната борба за място в Шампионската лига, като засега Лайпциг е на 4-та позиция и има 40 точки, с колкото са предстоящият съперник Фрайбург и съставът на Хофенхайм, чийто показатели обаче са по-лоши. Кампъл е единственият отсъстващ за домакините.

Фрайбург записа трета победа за последните си пет мач в Бундеслигата. Преди седмица южняците не срещнаха съпротива при домакинството си на намиращия се в криза тим на Херта и го победиха с 3:0. Възпитаниците на Кристиан Щрайх са 5-ти и имат 40 точки. Хьофлер е наказан, Кайтел е контузен.

Прогноза: РБ Лайпциг – Фрайбург 2:1


Волфсбург – Унион Берлин
Дата: 05.03.2022 г.
Час: 16:30

Волфсбург изтърва аванс от два гола и в крайна сметка завърши 2:2 при гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах. Така "вълците“ имат 28 точки и са на 12-то място в подреждането, като засега са на пет пункта от зоната на изпадащите. Треньорът Флориан Кофелд не може да разчита на Лакроа, Ван де Вен, Стефанияк, Нмееча и Отавио.


Борещият се за място в европейските клубни турнири отбор на Унион Берлин прекъсна серията от три последователни загуби и в предишния кръг "железните“ сразиха с 3:1 у дома Майнц 05. Така играчите на Урс Фишер събраха 37 точки и се изкачиха на 7-ото място в подреждането. Ендо и Шафер са с травми.

Прогноза: Волфсбург – Унион Берлин 1:1


Щутгарт – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 05.03.2022 г.
Час: 19:30

Щутгарт няма победа вече в девет поредни мача в първенството и тази дълга серия неминуемо се отрази на мястото на "швабите“ във временното класиране. В предишния кръг южняците загубиха 1:2 от Хофенхайм и то след допуснат обрат в последните минути на двубоя. Така Щутгарт остава с 19 точки и е на предпоследното 17-то място в класирането. В лазарета на домакините са Щенцел, Мангала, Фюхрих, Соса, Дидави, Мейер и Санко.

Борусия Мьонхенгладбах записа само една победа за последните си пет мача в Бундеслигата. В предишния кръг "жребчетата“ успяха да заличат изоставане от два гола, за да стигнато до домакинско 2:2 срещу Волфсбург. Въпреки спечелената точка, селекцията на Адолф Хютер е на незавидното 13-то място и има 27 точки. Бейер е наказан, а с контузии са Фридрих, Янтшке, Дукуре и Щиндъл.

Прогноза: Щутгарт – Борусия Мьонхенгладбах 0:1


Майнц 05 – Борусия Дортмунд
Дата: 06.03.2022 г.
Час: 16:30

Колебливите изяви на Майнц 05 далеч от дома продължиха и в предишния кръг "червените“ записаха седмо поредно гостуване без победа. Този път възпитаниците на Бо Свенсон отстъпиха с 1:3 на гости на Унион Берлин. Поражението остави Майнц с 34 точки, а тимът е на 9-ото място в колоната. Хак и Кор са наказани, а Дамен и Юсте са с контузии.

Борусия Дортмунд стъпи накриво и позволи на лидера Байерн Мюнхен да се отдалечи на осем точки. В предишния кръг "жълто-черните“ направиха 1:1 на гости на борещия се за оцеляване Аугсбург. Така играчите на Марко Розе остават на 2-ро място и имат 50 точки и по всичко личи, че трудно ще могат да направят чудото, за което се надяват. В лазарета на BVB са Ройс, Мюние, Загаду, Аканджи и Шмелцер, а пред завръщане е голямата звезда Ерлин Холанд.

Прогноза: Майнц 05 – Борусия Дортмунд 0:2


Кьолн – Хофенхайм
Дата: 06.03.2022 г.
Час: 18:30

Кьолн допусна малко очаквано равенство в предишния кръг, когато "козлите“ не успяха да се справят на гости на последния Гройтер Фюрт за крайното 1:1. Кьолн продължава да е борбата за място в европейските клубни турнири, като тимът е на 8-ма позиция и има 36 точки. Хорн е единственият отсъстващ за домакините.

Амбициозният Хофенхайм записа трета поредна победа и общо 12-та до момента. В предишния кръг "сините“ сразиха с късен обрат в последните минути Щутгарт за крайното 2:1. Така Хофе не позволи на РБ Лайпциг и Фрайбург да се откъснат и продължава да поддържа интригата за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига, като към момента Хофенхайм е на 6-та позиция. Нордвайт, Руди, Вогт, Гачинович, Сков и Бичакчич са с травми.

Прогноза: Кьолн – Хофенхайм 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
729