Байерн ще разбие детелините


Н. Атанасов

Байерн ще разбие детелините

Байерн Мюнхен – Гройтер Фюрт
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 20.02.2022 г.
Час: 16:30

Бохум изненадващо разби Байерн Мюнхен с 4:2 в среща от 22-ия кръг на германската Бундеслига. Това беше първи успех за рурци срещу най-успешния германски клуб от 2004 г. насам.

Домакините изиграха сензационно първо полувреме, в което не само имаха преимущество (9:6 изстрела), но и демонстрираха убийствена ефективност, изразяваща се в космическия аванс от три гола на почивката.

Байерн поведе в 9-ата минута, но впоследствие съперникът уби интригата в мача. Все пак, в 75-ата минута баварците върнаха един гол. След изпълнение на пряк свободен удар се получи разбъркване, топката стигна до Левандовски, който с хубав удар вкара за 4:2. До края до нов гол не се стигна.

Това беше четвърта загуба за баварците от началото на сезона. След нея хората на Юлиан Нагелсман запазват лидерската си позиция, но отново преднината им на върха пред Борусия Дортмунд се стопи на шест точки, като Байерн е с актив от 52 пункта.

Контузени за домакините са Нойер, Дейвис и Горецка.

Последният в класирането Гройтер Фюрт записа втора поредна домакинска победа и общо трети успех до момента. В предишния кръг баварците, които са с минимални шансове за оцеляване след края на сезона, се наложиха с 2:1 над Херта. Така "детелините“ добавиха три точки към актива си, който към момента е 13 пункта и засега тимът е на девет точки от спасението, заемайки 18-та позиция.

Отсъстващи за тежката визита в Мюнхен са Фунг, Юнг, Кер, Нганкам и Торлак.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Гройтер Фюрт 5:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Гройтер Фюрт (Щефан Лайтъл)
 
Линде
   
Майерхьофер
Грисбек
Виергевер
Итер
Кристиансен
Сегин
Тилман
Дудзиак
Хъргота
Левелинг
Левандовски
Коман
Сане
Мюлер
Гнабри
Толисо
Кимих
Ернандес
Зюле
Павар
   
Улрайх
 
Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Гройтер Фюрт 5:0

  Сподели
525