Анонс на 23-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 23-ти кръг на Бундеслигата

Майнц 05 – Байер Леверкузен
Дата: 18.02.2022 г.
Час: 21:30

Отборът на Майнц 05 прекъсна негативната серия от пет поредни загуби далеч от дома, но въпреки това "червените“ отново не спечелиха. В предишния кръг хората на Бо Свенсон завършиха 1:1 на гости на Фрайбург. В момента Майнц е с 31 точки и е на 9-то място. Юсте продължава да е в лазарета на домакините.

Амбициозният Байер Леверкузен записа четвърта поредна победа в първенството и общо 12-та до момента, след като в предишния кръг "аспирините“ се разправиха с 4:2 у дома над намиращия се в зоната на изпадащите Щутгарт. Така играчите на Херардо Сеоане вече са 41 пункта и са на 3-та позиция в подреждането. Бакер е наказан, а Белараби, Тах, Храдецки и Баумгартлингер са с травми за регионалното дерби.

Прогноза: Майнц 05 – Байер Леверкузен 1:2


Арминия Билефелд – Унион Берлин
Дата: 19.02.2022 г.
Час: 16:30

След серията от шест поредни мача без загуба, в която съставът на Арминия Билефелд се стабилизира, в предишния кръг "синьо-черните“ отстъпиха с 0:2 от Хофенхайм. Загубата остави вестфалци с 22 точки, като в момента Арминия заема 15-та позиция и непосредствено над зоната на изпадащите благодарение на по-добрата си голова разлика спрямо Аугсбург. Пайпер, Прейтъл и Капино са аут.

Борещият се за място в Топ 4 тим на Унион Берлин инкасира втора поредна загуба. Този път "железните“ отстъпиха с 0:3 у дома от Борусия Дортмунд, като хората на Урс Фишер остават с 34 точки и са на 7-мо място в подреждането. Нохе е наказан, а с COVID-19 за столичани са Гиселман, Хайнц, Буск, Вогълсамер и Взволек.

Прогноза: Арминия Билефелд – Унион Берлин 1:1


Аугсбург – Фрайбург
Дата: 19.02.2022 г.
Час: 16:30

Колебливите изяви на борещия се за оцеляване тим на Аугсбург далеч от дома продължиха и в предишния кръг, когато баварците инкасираха трета поредна загуба в гостуване и вече в четири последователни визити за без успех. Този път селекцията на Маркус Вайнцийрл отстъпи с 2:3 на гости на Борусия Мьонхенгладбах. Стрьобъл, Гумни и Майер са контузени.

Макар и напоследък да не впечатлява с изявите си, Фрайбург все още има реални шансове да се пребори за място в европейските клубни турнири и дори в Топ 4. В предишния кръг играчите на Кристиан Щрайх завършиха 1:1 у дома срещу Майнц 05. С добавената точка южняците имат 34 и са на 6-то място в колоната. Шлотербек е аут.

Прогноза: Аугсбург – Фрайбург 1:1


Щутгарт – Бохум
Дата: 19.02.2022 г.
Час: 16:30

Щутгарт допусна четвърта поредна загуба и общо шеста за последните си седем двубоя в Бундеслигата. Този път южняците отстъпиха с 2:4 на гости на Байер Леверкузен. Така клубът от едноименния град остава на предпоследното 17-то място и има 18 точки, като засега е на четири от спасението. Отсъстващи за домакините са Мармуш, Калайджич, Мейер и Еглоф.

Бохум изненадващо разби Байерн Мюнхен с 4:2 в среща от 22-ия кръг на германската Бундеслига, ова беше първи успех за "рурци" срещу най-успешния германски клуб от 2004 година насам. Домакините изиграха сензационно първо полувреме, в което не само имаха преимущество (9:6 изстрела), но и демонстрираха убийствена ефективност, изразяваща се в космическия аванс от три гола на почивката. Така Бохум събра 28 точки и е на 11-то място в класирането. Речбекай е наказан, а Риеман и Цолер са с контузии.

Прогноза: Щутгарт – Бохум 2:2


Волфсбург – Хофенхайм
Дата: 19.02.2022 г.
Час: 16:30

Волфсбург започва отново лека полека да си стъпва на краката. В предишния кръг "вълците“ постигнаха втора поредна победа и общо осма до момента. Този път възпитаниците на Флориан Кофелд се наложиха 2:0 на гости на Айнтрахт. Така Волфсбург успя да се отдалечи временно от опасната зона, като засега тимът е на 12-то място и е с 27 точки. Нмеча, Отавио, Шлагер и Уилиам са контузени.

Борещият се за участие в европейските клубни турнири и най-вече в Шампионската лига тим на Хофенхайм прекъсна лошата серия от три поредни загуби и преди седмица "сините“ сразиха с 2:0 у дома Арминия Билефелд. Така Хофе събра 34 точки и е на 5-то място в подреждането, тъй като е с по-лоши показатели спрямо РБ Лайпциг. Аут за гостите са наказаните Гайгер и Гриличш, а с травми са Крамарич, Сков и Бичакчич.

Прогноза: Волфсбург – Хофенхайм 0:1


Кьолн – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 19.02.2022 г.
Час: 19:30

След пет поредни гостувания без допусната загуба Кьолн инкасира поражение далеч от дома. В предишния кръг "козлите“ отстъпиха с 1:3 на гости на РБ Лайпциг. Загубата остави клуба от едноименния град с 32 точки, а Кьолн е на 8-мо място в таблицата. Модест и Чабо са с коронавирус.

Амбициозният тим на Айнтрахт инкасира трета последователна загуба у дома. Този път "орлите“ отстъпиха на собствен терен от непостоянния Волфсбург с 0:2. Възпитаниците на Оливер Гласнер са 10-ти и имат 31 точки. Хасебе и Ахе са с травми.

Прогноза: Кьолн – Айнтрахт Франкфурт 2:2


Борусия Дортмунд – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 20.02.2022 г.
Час: 18:30

Борусия Дортмунд срази с 3:0 като гост коравия Унион Берлин и по този начин се възползва максимално от сензационната загуба на лидера Байерн Мюнхен. "Жълто-черните“ отново скъсиха изоставането си от върха на шест точки, като хората на Марко Розе са 2-ри и имат 46 пункта. Аут за вестфалци са Халанд, Мюние, Шмелцер, Мори и Рейна.

Борусия Мьонхенгладбах прекъсна серията от три поредни мача без успех и преди седмица "жребчетата“ победиха с 3:2 у дома Аугсбург. Селекцията на Адолф Хютер е на 13-то място и има 26 точки. За визитата на съименника от Дортмунд отсъстващи са Дукуре и Щиндъл.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Борусия Мьонхенгладбах 3:2


Херта Берлин – РБ Лайпциг
Дата: 20.02.2022 г.
Час: 20:30

Херта записа пети пореден двубой без успех, а отдел "старата дама“ няма победа далеч от дома от октомври месец миналата година. Този път столичани паднаха изненадващо с 1:2 на гости на последния в класирането Гройтер Фюрт. Херта остава с 23 точки и е на 14-то място, като е в непосредствена близост до зоната на изпадащите. В лазарета на домакините са Дардай, Кьорбер, Боята, Нсона, Кристенсен и Ярщайн.

РБ Лайпциг записа четвърта победа за последните си пет мача в Бундеслигата и общо трета поред на собствен терен. В предишния кръг "червените бикове“ се наложиха с 3:1 над Кьолн. Така възпитаниците на Доменико Тедеско успяха да се наместят на 4-ото място в подреждането, като имат 34 точки. Халстенберг е аут.

Прогноза: Херта Берлин – РБ Лайпциг 1:4

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
906