Анонс на 28-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 28-ия кръг в Бундеслигата

Надпреварата в Бундеслигата се подновява след прекъсването заради международните срещи. Сезонът вече навлиза в заключителната си част, така че от тук насетне ни очакват доста напрегнати двубои. Още една причина за това е оспорваната борба в челото и дъното на класирането. В първата тройка се намират "Дортмунд", "Леверкузен" и "Хановер", а в зоната на здрача гният "Волфсбург" и Гладбах.

Още няколко отбора обаче са застрашени от изпадане, така че битката определено няма да бъде безинтересна. В другия край на таблицата пък шампионът "Байерн" продължава да се бори за третото място, като понастоящем той изостава с две точки от третия "Хановер".

Най-важният въпрос в първенството също не е решен още, тъй като преднината на лидера "Дортмунд" спрямо "Леверкузен" намаля до седем пункта. Туй стана, след като дортмундци завършиха наравно 1:1 с "Майнц", докато Аспирините се справиха с "Шалке" (2:0).

Черно-жълтите и леверкузенци отново са замесени в едни от най-интересните срещи в кръга. "Дортмунд" приема Хановер, а "Леверкузен" е гост на "Кайзерслаутерн". В дербито на рунда пък един срещу друг ще се изправят "Вердер" и "Щутгарт".

"Санкт Паули" - "Шалке"

01.04.2011 г., 21:30 часа
Стадион: "Милернтор-Щадион", Хамбург
Съдия: Дениз Айтекин


Кръгът започва с мача между "Санкт Паули" и "Шалке". Този двубой ще бъде дебют за новия наставник на Кралскосините Ралф Рангник. Той ще има задачата да подобри резултатите на тима, които да стабилизират и неговата позиция в таблицата. В момента "Шалке" е на 10-о място с 33 точки, намирайки се по-близо до опасната зона отколкото до местата, даващи право на участие в Европа. В последния рунд Миньорите отстъпиха с 2:0 на "Леверкузен", записвайки третата си загуба в последните пет шампионатни срещи.

Ситуацията в "Санкт Паули" пък е още по-лоша, като тимът загуби последните си пет двубоя за първенство. В предния кръг хамбургци преклониха глава пред "Айнтрахт" (2:1) и така останаха на незавидната 16-а позиция. Хората на Холгер Станиславски изпитват отчаяна нужда от точки, което ще ги накара да се борят до дупка срещу "Шалке". Както стана дума и по-горе обаче, Миньорите също трябва да печелят мачовете си, а като имаме предвид, че те са определено по-класният тим, то ще бъде добре, ако потърсим двойката.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Санкт Паули" - 3.40/3.25
Равен - 3.25/3.20
"Шалке" - 2.15/2.20

 

"Байерн" - Гладбах

02.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Съдия: Кристиан Дингерт

Тук "Байерн" ще гони задължителна победа, защото третата позиция може да бъде достигната само ако тимът печели своите срещи. В предишния рунд Баварците измъкнаха много ценен успех срещу "Фрайбург" (1:2), който момчетата на Ван Гаал ще искат да надградят днес. Съперникът на Червените е отбор, който се намира в много тежко положение, и за него срещата също ще бъде от огромно значение. Понастоящем Гладбах е последен във временното класиране, изоставайки на шест точки от сигурната зона. В миналия кръг Кончетата паднаха нелепо от "Кайзерслаутерн" с 0:1, което бе наистина неприятно. Както знаем, Червените дяволи са един от отборите, които се борят за своето оцеляване, а двубоите с преките конкуренти за това са изключително важни.

От изписаното дотук следва, че ни очаква един завързан и напрегнат мач, в който Баварците все пак ще вземат своето.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Байерн" - 1.16/1.18
Равен - 7.00/6.50
Гладбах - 15.00/13.50

Прогноза: "Байерн" - Гладбах 3:1

 

"Дортмунд" - "Хановер"

02.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Съдия: Мануел Грефе

Двубой между два отбора, намиращи с в челната тройка. В момента "Дортмунд" е лидер с 62 точки, докато "Хановер" е трети с 50. В предходния рунд възпитаниците на Юрген Клоп стъпиха накриво срещу Майнц (1:1), хановерци пък сломиха "Хофенхайм" с 2:0.

По този начин футболистите на Мирко Сломка запазиха третата си позиция в таблицата, като "Байерн" само чака тяхна грешка, за да ги измести оттам. Очевидно "Хановер" ще трябва да гони докрай успеха на "Сигнал Идуна Парк", ако иска да остане в зона Шампионска лига.

Тази мисия обаче не изглежда никак лека поради простата причина, че Черно-жълтите също изпитват силна нужда от трите точки. Тимът спечели едва един пункт от последните си две срещи, от което веднага се възползва "Леверкузен". Така разликата между дортмундци и Аспирините е вече само седем точки, което върна и интригата за титлата.

От тази гледна точка и в този двубой може да очакваме голяма борба. Друга предпоставка за това е колективното начало на труд, което е ясно изразено и в двата лагера.

Така надали липсата на Шинджи Кагава и Флориан Кринге, от една страна, и на Кристофер Авефор и Леон Андреасен, от друга, ще се отрази кой знае колко върху представянето на двата отбора.

Все пак предимството е на страната на домакините, които са решени да направят финален спринт по пътя към титлата. Отборът хвърли много усилия дотук и надали ще допусне те да останат на вятъра.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Дортмунд" - 1.40/1.40
Равен - 4.50/4.30
"Хановер" - 8.00/7.80

Прогноза: "Дортмунд" - "Хановер" 2:0

 

"Кайзерслаутерн" - "Леверкузен"

02.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фритц-Валтер-Щадион", Кайзерслаутерн
Съдия: Марко Фритц

Това е също един от най-интересните мачове в този кръг. Макар "Леверкузен" и "Кайзерслаутерн" да се намират в двете различни половини на класирането, срещите между тях винаги са били много вълнуващи, тъй като двата тима са едни от тези, които формират облика на Бундеслигата.

Както стана дума вече, разликата в местата, които заемат леверкузенци и Лаутерите, е наистина чувствителна. Играчите на Юп Хайнкес са втори с 55 точки, а Червените дяволи са 13-и с 31. В миналия кръг Заводския отбор победи "Шалке" с 2:0, докато "Кайзерслаутерн" грабна успеха при визитата си на "Гладбах" (0:1).

И целите пред двата отбора са различни. Гостите гонят класиране в Шампионската лига, като те дори имат и шансове за титлата. В същото време целта пред домакините е оставане в елита. Повече от ясно е, че както "Леверкузен", така и "Кайзерслаутерн" ще преследва своите намерения докрай, което е силен аргумент за качествена продукция на "Бетце".

Двата тима могат да направят това и без някои от своите футболисти. За Лаутерите при всички положения мача пропуска хърватинът Иво Иличевич, който се оплаква от проблеми с коремен мускул. Чешкият национал Ян Моравек пък е все още под въпрос, тъй като в евроквалификациите получи силен удар в прасеца. В стана на гостите пък не могат да разчитат на Мануел Фридрих и Гонсало Кастро, които още не са готови за игра.

Накрая, както обикновено, настъпва часът, в който трябва да дадем прогноза. В този случай това начинание няма да бъде особено лесно, като все пак, макар и с малка доза риск, може да се заложи на двойката, имайки предвид формата, в която гостите се намират.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Кайзерслаутерн" - 3.60/3.55
Равен - 3.50/3.40
"Леверкузен" - 2.00/2.00

Прогноза: "Кайзерслаутерн" - "Леверкузен" 1:2

 

"Майнц" - "Фрайбург"

02.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Щадион ам Брухвег", Майнц
Съдия: Маркус Шмидт

"Майнц" и "Фрайбург" са две от приятните изненади през този сезон. И докато южняците започнаха вече да изпускат пара, то състезателите на Томас Тухел все още се намират в топ 5, което е едно наистина много добро постижение. Понастоящем "Майнц" е на пето място с 44 пункта, "Фрайбург" пък е на осма позиция с 37 точки. В последния кръг "Майнц" взе ценен пункт при гостуването си на "Дортмунд" (1:1), докато момчетата на Робин Дут преклониха глава пред "Байерн" (1:2). С това фрайбургци се отдалечиха от зона Лига Европа, но отборът така или иначе трябва да стабилизира изявите си, тъй като спечели едва три точки в последните си пет двубоя. Победата е от голямо значение и за "Майнц", защото във врата му вече дишат "Нюрнберг" и "Хамбургер".

Както виждаме, тук също се заформя един доста напечен мач, в който навярно малките неща ще се окажат решаващи. "Майнц" изглежда тимът, който може да се възползва от тях.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Майнц" - 1.83/1.85
Равен - 3.60/3.45
"Фрайбург" - 4.00/4.10

Прогноза: "Майнц" - "Фрайбург" 3:2

 

"Вердер" - "Щутгарт"

02.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Съдия: Гюнтер Перл

Безпорно срещата "Вердер" - "Щутгарт" е дербито на този 28-и рунд. В момента двата тима се намират във втората половина на подреждането, но това няма да направи мача по-малко интересен. Напротив, бременци и Швабите са решени да се спасят от отпадане и затова дуелът между тях ще бъде крайно напрегнат.

За разлика от другите срещи, за които вече изготвихме анонс, тук има и много история, тъй като "Вердер" и "Щутгарт" са два от традиционните немски тимове.

Очевидно има предпоставки за здрава битка, която вероятно ще бъде и черешката на тортата в днешния следобед. Остава ни само да се надяваме, че двата отбора ще оправдят очакванията за вълнуващо представление.

След общия преглед, който направихме на мача, сега пристъпваме и към неговия конкретен анализ. Както стана дума по-горе, Зелено-белите и щутгартци са в долната половина на класирането, като домакините са 12-и с 32 точки, а гостите - 15-и с 29. В предния рунд "Вердер" постигна важна победа над "Нюрнберг" с 1:3. В същото време "Щутгарт" записа реми 1:1 срещу "Волфсбург". По този начин хората на Бруно Лабадия остават на само два пункта от зоната на здрача, докато бременци са на пет точки от нея.

Те обаче още не са си свършили работата, затова е важно отборът да не излиза от ритъм. В такъв навлезе нападателят Сандро Вагнер, който се превръща в играч, на когото може да се разчита, че ще бележи.

В тази връзка отсъствието на Клаудио Писаро няма да бъде чак толкова тревожно за северняците, които ще бъдат и без Филип Баргфреде. За сметка на това обаче Торстен Фрингс и Марко Арнаутович отново са на линия, което е добра новина за треньора Томас Шааф.

От друга страна, наставникът на гостите Бруно Лабадия може отново да ползва услугите на Матио Делпиер и Марк Циглер. Тамаш Хайнал пък е още под въпрос, тъй като имаше проблеми с бедрото.

Унгерецът е един от футболистите, на които Лабадия се уповава в борбата за оцеляване, но все пак треньорът има достатъчно варианти пред себе си, за да намери заместник на Хайнал.

В този ред на мисли и в двата тима има качествени изпълнители, които са способни да решат изхода на мача. Въпреки това нещото, което най-вероятно ще наклони везните в нечия полза, е факторът домакинство.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Вердер" - 2.20/2.20
Равен - 3.40/3.40
"Щутгарт" - 3.25/3.10

Прогноза": "Вердер" - "Щутгарт" 3:1

 

"Хофенхайм" - "Хамбургер"

02.04.2011 г., 19:30 часа
Стадион: "Райн-Некар-Арена", Зинсхайм
Съдия: Тобиас Велц

"Хамбургер" все още не се е отказал от участие в евротурнирите и затова успехът срещу Хофенхайм ще бъде много важен. В момента Ротхозен се намират на седма позиция с 40 пункта, изоставайки с четири от зона Лига Европа. Хофенхаймци пък заемат девето място с 36 точки. В предходния рунд хамбургци размазаха "Кьолн" с 6:2. От своя страна, играчите на Марко Пецаюоли трябваше да преглътнат поражение с 2:0 от "Хановер".

И двата тима започнаха добре сезона, но досега те така и не успяват да бъдат постоянни в своите изяви. Инак тимът, който има по-големи шансове и потенциал да спаси кампанията, е "Хамбургер".

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Хофенхайм" - 2.50/2.50
Равен - 3.30/3.25
"Хамбургер" - 2.75/2.72

Прогноза: "Хофенхайм" - "Хамбургер" 1:2

 

"Кьолн" - "Нюрнберг"

03.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "РайнЕнергиЩадион", Кьолн
Съдия: Флориан Майер

Един срещу друг застават два от тимовете, които се представят силно през пролетта. Логично "Кьолн" и "Нюрнберг" се изкачиха нагоре в таблицата, като понастоящем Козлите са на 11-о, а нюрнбергци - на 6-о място във временното класиране. В миналия кръг обаче и двата тима претърпяха загуби. Кьолнци бяха разгромени от "Хамбургер" с 6:2, "Нюрнберг" пък отстъпи на "Вердер" с 1:3. Независимо от това двата отбора все още имат големи шансове да постигнат своите намерения. При Козлите те са свързани с оставане в Бундеслигата, докато хората на Дитер Хекинг се борят за участие в Лига Европа.

Що се отнася до крайния изход от двубоя, най-логичният знак е хиксът, имайки предвид най-вече силата на "Кьолн" у дома.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Кьолн" - 2.37/2.35
Равен - 3.30/3.30
"Нюрнберг" - 2.90/2.90

Прогноза: "Кьолн" - "Нюрнберг" 1:1

 

"Волфсбург" - "Айнтрахт"

03.04.2011 г., 18:30 часа
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Съдия: Торстен Кинхьофер

В неделния следобед "Волфсбург" и "Айнтрахт" ще влязат в директна битка за оцеляване. В момента Вълците се намират на незавидното 17-о място с 27 точки, Орлите пък са 14-и с 31 пункта. В предния кръг франкфуртци се наложиха над "Санкт Паули" с 2:1, но това не попречи на ръководството да уволни Михаел Скибе и да назначи Кристоф Даум на негово място. Даум е доста опитен треньор, на когото определено може да се разчита в напечени моменти, какъвто несъмнено е и настоящият.

И "Волфсбург" направи треньорска рокада наскоро, привличайки стария познайник Феликс Магат. Наставникът, който изведе тима до титлата през 2009 г., сега обаче ще трябва да спасява отбора от изпадане. Магат има опит в подобни ситуации, което е наистина важно. Така в миналия кръг неговият отбор измъкна ценно равенство като гост на "Щутгарт" (1:1). Затова в неделя отборът трябва да спечели на всяка цена, иначе ситуацията за тима ще се влоши много.

Заключението е, че ще наблюдаваме една интригуваща треньорска борба, която може би ще завърши с победа за Магат, чието влияние във "Волфсбург" е доста голямо.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Волфсбург" - 1.80/1.80
Равен - 3.50/3.45
"Айнтрахт" - 4.50/4.35

Прогноза: "Волфсбург" - "Айнтрахт" 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148