Байерн с малко очаквана загуба


FUTBOL-TV

Байерн с малко очаквана загуба

Бохум изненадващо разби Байерн Мюнхен с 4:2 в среща от 22-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Воновия Рурщадион". Това беше първи успех за "рурци" срещу най-успешния германски клуб от 2004 година насам.

Домакините изиграха сензационно първо полувреме, в което не само имаха преимущество (9:6 изстрела), но и демонстрираха убийствена ефективност, изразяваща се в космическия аванс от три гола на почивката.

Байерн поведе в 9-ата минута. Мюлер центрира за Коман, който свали на Левандовски в наказателното поле. Полякът овладя и прати топката във вратата от няколко метра.

Още в 14-ата минута домакините съумяха да изравнят резултата. Кристофър Антуи-Аджей получи пас отляво от Герит Хофман на дъгата на наказателното поле, изигра брилнятно ситуацията и с шут в долния лесен ъгъл на Улрайх порази целта.

В 37-ата Дайот Упамекано игра с ръка на границата на наказателното поле, като ВАР и реферът Шрьодер  прецениха, че това е дузпа. Юрген Локадия преодоля Улрайх, въпреки че резервата на Мануел Нойер хвана неговия ъгъл. 

Това обаче не бе всичко за тази първа част. Последваха нови два гола във вратата на Байерн. Първо отдясно Карлос Гамбоа матира несигурния Улрайх с прецизен изстрел в далечния ъгъл. Ситуацията донякъде се повтори и малко след това, когато от другата страна Холтман също блесна с гол-шедьовър.

В 44-ата минута Герит Хофман направи резултата с 4:1 с безпощаден изстрел от ъгъла на наказателното поле и нещата вече изглеждаха стряскащи за гостите.

В 75-ата минута баварците върнаха един гол. След изпълнение на пряк свободен удар се получи разбъркване, топката стигна до Левандовски, който с хубав удар вкара за 4:2. До края до нов гол не се стигна.

  Сподели
486