Официално: Хайнкес поема Байерн от 1 юли


Н. Гавазов

Официално: Хайнкес поема Байерн от 1 юли

Старши-треньорът на Байер Леверкузен Юп Хайнкес се споразумя с Байерн Мюнхен и от 1 юли ще поеме тима за два сезона. Както FUTBOL TV съобщи по-рано днес, в дома на специалиста в Швамлтал се е провела среща между него и председателя на Байерн Румениге, спортният дуректор Нерлингер и финансовият директор на Байерн Хопфер Преговорите между двете страни бяха проведени много бързо и днес следобед баварците публикуваха съобщение на официалния си сайт, в което се казва, че Хайнкес се е съгласил да ръководи тима до 30 юни 2013 г.

"Юп Хайнкес беше кандидатът, който ние предпочитахме. Много сме щастливи, че се споразумяхме той да подпише контракт за две години. Сигурен съм, че работата ни с Юп Хайнкес ще бъде успешна", заяви Румениге за официалният сайт на Байерн.

Самият треньор също бе много доволен от сделката и сподели, че има лични взаимоотношения ръководството на баварците и винаги е бил впечатлен от професионализма с който се работи в Байерн.

„Проведохме много добър разговор. От това разбирайте, че всичко се разви доста бързо", заяви Хайнкес.

До края на настоящия сезон Хайнкес остава старши треньор на Байер Леверкузен, а начело на Байерн до лятото ще е сегашният наставник Луис ван Гаал.

 

  Сподели
137