Майнц препъна Борусия


В. Мухарски

Майнц препъна Борусия

Лидерът в германската Бундеслига Борусия Дортмунд не успя да победи у дома отбора на Майнц 05. Двата отбора завършиха наравно при резултат 1:1 в мач от 27-ия кръг на шампионата. Домакините може да съжаляват повече, защото пропиляха доста възможности, а освен това пропуснаха дузпа.

Още в 8-ата минута на мача Борусия вече водеше в резултата с гол на Матс Хумес, който засече центриране от корнер на Гьотце и прати топката в мрежата на гостите. След това попадениe лидерите в класиранеto продължиха с натиска, но до нов гол така и не успяха да стигнат.

Малко след гола, съдията отсъди дузпа в полза на Борусия, за нарушение срещу Лукас Бариос. Сахин обаче нямаше късмет и прати топката в ръцете на вратаря.

Втората част започна с лек натиск на "жълточерните". Удари на Блашчиковски и Шмелцер не попаднаха в целта. В 58-ата минута Сами Алагуи вкара топката в мрежата, но преди това бе прозвучал съдийски сигнал за засада.

Минута преди края играчите на Майнц успяха да достигнат до така желания изравнителен гол. След центриране в наказателното поле на Борусия, най-съобразителен се оказа Петър Слискович, който оформи крайното 1:1.

  Сподели
234