Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата

Бохум – Унион Берлин
Дата: 18.12.2021 г.
Час: 16:30

Новакът Бохум претърпя осма загуба от началото на сезона, след като в междинния кръг загуби регионалното дерби срещу Арминия Билефелд с 0:2. Така "сините“ остават с 20 точки и към момента са на 12-то място в подреждането. Льовен и Цолер са аут за домакините.

Амбициозният състав на Унион Берлин записа втори пореден двубой без успех в първенството, като в последния си мач "железните“ направиха 0:0 у дома срещу Фрайбург. Столичани са 8-ми и имат 24 точки. Наставникът Урс Фишер не може да разчита на Дел и Шнайдер.

Прогноза: Бохум – Унион Берлин 1:1


Айнтрахт Франкфурт – Майнц 05
Дата: 18.12.2021 г.
Час: 16:30

Айнтрахт продължава със силните изяви и в междинния кръг орлите записаха втора поред и общо четвърта победа за последните си пет мача в първенството. Това се случи на гости на Борусия Мьонхенгладбах за крайното 3:2. По този начин възпитаниците на Оливер Гласнер вече имат 24 точки и са на 7-мо място в класирането, като са само на три от Топ 4. Хауге и Тута пропускат последния двубой за календарната година.

Майнц 05 постигна втора поредна домакинска победа и разби с 4:0 Херта. Така "червените“ събраха 24 точки и са на 6-то място в подреждането. Треньорът Бо Свенсон ще е без Кор, Лукоки и Юсте за гостуването на Айнтрахт.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Майнц 05 3:2


Гройтер Фюрт – Аугсбург
Дата: 18.12.2021 г.
Час: 16:30

Новакът Гройтер Фюрт трябваше да чака 15 мача, за да успее да постигне първи успех за сезона. В междинния кръг обаче "детелините“ допуснаха 14-та загуба, като този път очаквано отстъпиха с 0:3 на гости на Борусия Дортмунд. Баварците са с незавидните 4 точки и са закотвени на последното 18-то място. Функ, Хугма, Юнг, Кер, Нганкам и Виергевер са аут.

Гол от дузпа в края донесе важна точка за Аугсбург в борбата за оцеляване. Баварците направиха 1:1 у дома срещу вицешампиона РБ Лайпциг, като по този начин събраха общо 17 пункта, но въпреки това остават под чертата и заемат 16-та позиция. Отсъстващи за гостите са Клайн и Стрьобъл.

Прогноза: Гройтер Фюрт – Аугсбург 1:2


Хофенхайм – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 18.12.2021 г.
Час: 16:30

Серията от четири поредни победи на Хофенхайм приключи през седмицата, когато "сините“ завършиха 2:2 на гости на Байер Леверкузен. Хофе може да е доволен от спечелената точка, тъй като я извоюва, заличавайки два гола пасив. Клубът от Зинсхайм е на 4-то място и има 27 пункта. Бичакчич, Брун Ларсен, Джон и Сков са аут за домакините.

Лошата серия на Борусия Мьонхенгладбах продължи и през седмицата, когато "жребчетата“ рухнаха у дома и срещу Айнтрахт Франкфурт за крайното 2:3, допускайки четвърта поредна загуба. За тази поредица от двубои вестфалци са допуснали общо 17 гола във вратата си. Играчите на Адолф Хютер остават с 18 пункта и са само на точка от опасната зона, като са на 13-то място. Бейер, Дукуре, Хофман и Коне са с контузии.

Прогноза: Хофенхайм – Борусия Мьонхенгладбах 2:1


РБ Лайпциг – Арминия Билефелд
Дата: 18.12.2021 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг отново се препъна в края, като този път "червените бикове“ изтърваха успеха на гости на борещия се за оцеляване Аугсбург за крайното 1:1. Вицешампионът от миналогодишния сезон се намира на 9-то място и е с 22 точки, като целта пред клуба ще е през втората половина на кампанията да достигне до позиция в Топ 4. Аут за домакините продължават да са Олмо, Халстенберг, Поулсен и Сарачи.

Арминия Билефелд записа първа домакинска победа за текущия сезон, след като през седмицата "синьо-черните“ сразиха с 2:0 новака Бохум. Въпреки успеха, вестфалци продължават да са в зоната на изпадащите, като заемат предпоследното 17-то място с 13 точки. Чибора и Ларсен са аут за гостите.

Прогноза: РБ Лайпциг – Арминия Билефелд 3:0


Херта Берлин – Борусия Дортмунд
Дата: 18.12.2021 г.
Час: 19:30

Херта не успя да спечели в четвърта последователна визита, като този път столичани бяха разбити с 0:4 на гости на Майнц 05. Поражението остави "старата дама“ с 18 точки, а Херта е на 14-то място в подреждането. С контузии за домакините са Ярщайн, Йоветич, Клюнтер и Сердар.

Борусия Дортмунд спечели срещу Гройтер Фюрт с 3:0 в мач от 16-тия кръг на Бундеслигата. Две от попаденията вкара норвежката звезда Ерлинг Холанд. Първото падна в 33-ата минута. Максимилиан Бауер игра с ръка в наказателното поле, което първоначално не бе забелязано от съдията, но и тук ВАР се намеси и бе отсъдена дузпа за Борусия. Зад топката застана Ерлинг Холанд, който не остави шансове на стража на гостите. В 82-ата минута Юлиан Брандт центрира от пряк свободен удар, а Холанд с глава вкара второто си попадение в срещата. Крайния резултат оформи резервата Дониел Мален с гол минута преди края. Така Борусия вече има 34 точки на втората позиция в класирането. Аканджи, Белингам, Мори, Мукоко, Рейна и Шмелцер са аут за селекцията на Марко Розе.

Прогноза: Херта Берлин – Борусия Дортмунд 1:2


Фрайбург – Байер Леверкузен
Дата: 19.12.2021 г.
Час: 16:30

Фрайбург записа пето равенство от началото на сезона, като този път южняците завършиха 0:0 на гости на Унион Берлин. Възпитаниците на Кристиан Щрайх са една от изненадите до момента, макар и Фрайбург да не е толкова убедителен в последните пет кръга. Отборът е на 5-то място и има 26 точки. Аут за домакините са Гулде, Кайтел и Шмид.

След като допусна обрат от 2:0 до 2:5 срещу Айнтрахт, в междинния кръг Байер Леверкузен отново пропиля аванс от два гола, но поне спаси точка при домакинството на тима срещу Хофенхайм. Играчите на Херардо Сеоане запазват 3-ото място в класирането и са с 28 пункта. С травми за "аспирините“ са Баумгартлингер и Диаби.

Прогноза: Фрайбург – Байер Леверкузен 2:3


Кьолн – Щутгарт
Дата: 19.12.2021 г.
Час: 18:30

Кьолн записа първа победа далеч от дома и през седмицата "козлите“ сразиха с 3:2 Волфсбург в двубой, в който на два пъти изоставаха в резултата. С добавените три точки Кьолн има 22 се придвижи до 10-ото място в подреждането. Хорн, Острак и Схири са в лазарета на домакините.

Щутгарт допусна тежко поражение в междинния кръг, падайки с 0:5 у дома от хегемона Байерн Мюнхен. Загубата остави "швабите“ със 17 точки и на спасителното 15-то място, като засега играчите на Пелегрино Матарацо се задържат непосредствено над опасната зона благодарение на по-добрите си показатели спрямо Аугсбург. Бредлоу, Калайджич, Клемент, Масимо, Нартей, Санкох, Соса и Томи са аут.

Прогноза: Кьолн – Щутгарт 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
965