Байерн изтръгна успеха срещу Фрайбург, Хамбургер опука Кьолн


А. Павлов

Байерн изтръгна успеха срещу Фрайбург, Хамбургер опука Кьолн

Байерн надделя с 1:2 над Фрайбург в мач от 27-ия кръг в Бундеслигата. Баварците поведоха още в 9-ата минута, когато Франк Рибери центрира от фаул и Марио Гомес се разписа с глава. Само пет минути по-късно обаче домакините получиха страхотен шанс да изравнят резултата. Детинска грешка в отбрана на Луиш Густаво позволи на Седрик Макиади да изскочи сам срещу Томас Крафт и стражът бе принуден да фаулира полузащитника. Това накара съдията Петер Гагелман да отсъди дузпа в полза на Фрайбург. Зад бялата точка застана Папис Сисе, чийто удар обаче бе отразен от Крафт.

Все пак в 17-ата минута Сисе се реваншира за пропуснатата дузпа, след като вкара отблизо.

Този гол внесе импулс в действията на фрайбургци и те продължиха да натискат именития си опонент. На два пъти те бяха много близо и до второ попадение, но Калиджури и Макиади не успяха да поразят целта. В крайна сметка първата част завърши при резултат 1:1, което остави мача отворен.

Второто полувреме започна с териториален превес на мюнхенци, но в първите десетина минути това не даде резултат. Дори от 60-ата минута нататък домакините поизравниха играта, като по този начин тя доби двуостър характер. Макиади и Барт се озоваха на стрелкови позиции, ала изстрелите им не се увенчаха с успех. На отсрещната страна влезлият като смяна Хамит Алтънтоп пропусна две чудесни възможности и така резултатът продължаваше да бъде равен.

В последните 15 минути от срещата броят на головите положения поспадна и по всичко личеше, че нещата отиват към реми. Франк Рибери обаче все още не бе казал последната си дума. Французинът овладя топката по лявото крило, премина покрай противников състезател и с разсичащ изстрел не остави шансове на Оливер Бауман. Това бе скъпоценно попадение за гостите, тъй като до края на двубоя оставаха само две минути.

Гостите съумяха да удържат крехката си преднина и с това те записаха 14-ата си победа през сезона. По този начин Байерн остава на четвърто място с 48 точки, изоставайки с две от третия Хановер. Фрайбург пък слезе до осмата позиция с 37 пункта.

В другия по-интересен двубой от днешния следобед Хамбургер опука Кьолн с 6:2. Точни за ротхозен бяха Младен Петрич на три пъти в 12-ата, 38-ата и 43-ата минути, Енис Бен-Хатира в 32-ата, Гойко Качар в 52-ата и Зе Роберто от дузпа в 58-ата минути. Попаденията за козлите пък бяха дело на Мато Яяло в 50-ата и Лукас Подолски в 63-ата минути. Чрез тази победа хамбургци се изкачиха до седмото място с 40 пункта, докато Кьолн остава 11-и с 32.

Ето и останалите резултати от днешния следобед:

Айнтрахт - Санкт Паули 2:1
Хановер - Хофенхайм 2:0
Нюрнберг - Вердер 1:3

  Сподели
200