Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата

Волфсбург – Кьолн
Дата: 14.12.2021 г.
Час: 21:30

Кризата във Волфсбург продължава да се разраства и в предишния кръг "вълците“ инкасираха трета поредна загуба и общо седма до момента. Това се случи при домакинството на Щутгарт за крайното 0:2. Поражението смъкна селекцията на Флориан Кофелд на 11-ото място, а Волфсбург остава с 20 точки. Аут за домакините са Бялек, Мехмеди, Отавио, Филип, Шлагер и Уилиам.

След четири поредни кръга без поражение Кьолн отстъпи с 0:2 у дома срещу Аугсбург. "Козлите“ остават с 19 точки и към момента се намират на 12-то място в подреждането. Хорн, Острак и Схири са с контузии.

Прогноза: Волфсбург – Кьолн 1:1


Майнц 05 – Херта Берлин
Дата: 14.12.2021 г.
Час: 21:30

Майнц 05 допусна пълен обрат на гости на шампиона и лидер в класирането Байерн Мюнхен за крайното 1:2. "Червените“ играха много добре срещу първенеца, но за съжаление записаха втора поредна загуба далеч от дома и не успя да влязат в топ 6. Възпитаниците на Бо Свенсон са 8-ми и имат 21 пункта. Аут за домакините са Кор, Лукоки и Юсте.

Херта пък успя да прекъсне негативната серия от пет поредни мача без победа и в предишния кръг "старата дама“ срази с 2:0 у дома Арминия Билефелд. Така столичани се отдалечиха, макар и с малко, от опасната зона, като в момента Херта е на 14-то място и има 18 точки. Отсъстващи за берлинчани са Ярщайн, Клюнтер и Пекарик.

Прогноза: Майнц 05 – Херта Берлин 2:1


Арминия Билефелд – Бохум
Дата: 14.12.2021 г.
Час: 21:30

Борещият се за оцеляване тим на Арминия Билефелд допусна втора поредна загуба далеч от дома и общо седма на сметката си до момента. Този път "синьо-черните“ отстъпиха с 0:2 на гости на Херта. Поражението остави вестфалци на предпоследното 17-то място, с актив от 19 точки. Аут за регионалното дерби са Чибора, Фернандеш и Василиадис.

Новакът Бохум не успя да запише трети пореден успех и в предишния кръг "сините“ завършиха наравно 1:1 у дома срещу гранда Борусия Дортмунд. Бохум водеше в резултата до заключителните минути на двубоя, но допусна попадение, което го лиши от пълния комплект точки. В момента тимът от едноименния град е с 20 и е на 10-то място в таблицата. Декарли, Льовен и Цолер пропускат двубоя с Арминия.

Прогноза: Арминия Билефелд – Бохум 0:1


Борусия Мьонхенгладбах – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 15.12.2021 г.
Час: 19:30

Кризата в редиците на Борусия Мьонхенгладбах се разраства, като "жребчетата“ са в серия от три поредни загуби. По-притеснителното е, че в тези три срещу вестфалци допуснаха 14 попадения във вратата си. В предишния кръг Гладбах падна с 1:4 на гости на РБ Лайпциг. В момента играчите на Адолф Хютер са 13-ти и имат 18 точки, като са само на две от опасната зона. Бейер и Дукуре са с контузии, а Щиндъл е наказан.

Айнтрахт Франкфурт записа четвърта победа за последните си пет мача в Бундеслигата, след като в предишния кръг "орлите“ направиха страхотен обрат за крайното 5:2 у дома срещу амбициозния Байер Леверкузен. Така играчите на Оливер Гласнер вече имат 21 точки и са на 9-то място в класирането. Ахе е аут за гостите.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Айнтрахт Франкфурт 2:3


Борусия Дортмунд – Гройтер Фюрт
Дата: 15.12.2021 г.
Час: 21:30

Борусия Дортмунд записа първо равенство за сезона. Това се случи в предишния кръг, когато "жълто-черните“ направиха изненадващо реми за крайното 1:1 на гости на новака Бохум. Футболистите от Дортмунд се раздадоха през втората част, но дълго време все не успяваха да отбележат. Едва в края на мача в 85-та минута Юлиан Брант даде надежди на "черно-жълтите" при 1:1. До нов гол за един от двата отбора така и не се стигна. Играчите на Марко Розе са с 31 точки и са на 2-ро място в подреждането, като изостават с шест пункта зад лидера Байерн Мюнхен. Аканджи, Бюрки, Мори, Мукоко, Рейна и Шмелцер са в лазарета на домакините.

Новакът Гройтер Фюрт трябваше да чака 15 кръга, за да успее да постигне първи успех за сезона. В последния си мач от Бундеслигата баварците се наложиха изненадващо с 1:0 у дома над коравия Унион Берлин. Така "детелините“ ужасната серия от 12 поредни загуби. Въпреки победата, Гройтер Фюрт е с 4 точки и остава на последното 18-то място. Хугма, Виергевер, Юнг и Нганкам са с контузии.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Гройтер Фюрт 4:0


Байер Леверкузен – Хофенхайм
Дата: 15.12.2021 г.
Час: 21:30

Серията от три поредни победи на Байер Леверкузен приключи в предишния кръг, когато "аспирините“ паднаха с 2:5 на гости на Айнтрахт и то след допуснат пълен обрат. Поражението остави хората на Херардо Сеоане на 3-ото място в класирането, а Байер е с 27 точки. Баумгартлингер и Фримпонг са аут за домакините.

Подемът на Хофенхайм продължава и съставът от Зинсхайм е в серия от четири последователни успеха и общо осем до момента. В последния си мач от първенството Хофе надигра Фрайбург с 2:1 след победен гол дълбоко в добавеното време. Така "сините“ вече са на 4-то място в колоната и имат 26 пункта. Бичакчич, Брун Ларсен, Джон и Сков са с травми.

Прогноза: Байер Леверкузен – Хофенхайм 2:2


Унион Берлин – Фрайбург
Дата: 15.12.2021 г.
Час: 21:30

Унион Берлин записа четвърти пореден двубой без победа като гост в първенството. Този път "железните“ се издъниха при визитата им на слабака Гройтер Фюрт и отстъпиха с 0:1. Така играчите на Урс Фишер не успяха да се приближат до Топ 4 и остават с 23 точки, като заемат 6-та позиция в класирането. Дел и Фридрих са с контузии за столичани.

Файбург инкасира четвърта загуба за последните си пет мача в Бундеслигата. Седмица след гръмкия успех с 6:0 на гости на Борусия Мьонхенгладбах хората на Криситан Щрайх отстъпиха с 1:2 у дома над намиращия се в силна серия Хофнехайм и то след допуснах гол в добавеното време на мача. Поражението остави южняците с 25 пункта, а Фрайбург вече е извън Топ 4 и заема 5-то място. Кайтел и Шмид са аут.

Прогноза: Унион Берлин – Фрайбург 1:1


Аугсбург – РБ Лайпциг
Дата: 15.12.2021 г.
Час: 21:30

Аугсбург записа първа победа като гост през настоящия сезон. Това се случи в предишния кръг, като баварците се наложиха с 2:0 над Кьолн. Въпреки успеха, селекцията на Маркус Вайнцийрл остава под чертата и е на 16-то място, с 16 точки. Финбогасон, Удуохай и Стрьобъл са с контузии, а Гувелеу е наказан.

Вицешампионът РБ Лайпциг прекъсна серията от три последователни загуби в първенството и успя да разбие с 4:1 състава на Борусия Мьонхенгладбах. Така "червените бикове“ вече има 21 точки и се изкачиха на 7-ото място в колоната. Предстоящият двубой ще е официален за Доменико Тедеско начело на Лайпциг. В дебюта си бившият наставник на Шалке 04 и Спартак Москва няма да може да разчита на Олмо, Халстенберг, Поулсен и Сарачи.

Прогноза: Аугсбург – РБ Лайпциг 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
415