Райола има ясна представа за следващия клуб на Холанд


Н. Гавазов

Райола има ясна представа за следващия клуб на Холанд

Агент Мино Райола заяви, че има "ясна представа" за клуба, в който ще отиде нападателят на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд.

Холанд отбеляза 74 гола в 72 мача за Борусия Дортмунд, но от следващото лято в договора на Ерлинг ще влезе клауза за изкупуване през следващото лято, което прави почти неизбежно напускането на норвежкия играч от Дортмунд.

Холанд е ухажван от много европейски грандове, включително Манчестър Сити, но Райола вече знае къде иска да премести 21-годишния норвежец и единственото, което желае е да осигури най-добрите условия за своя клиент.

"Обмисляме и планираме бъдещето му от две години. Имаме ясна идея къде трябва да отиде Ерлинг и разбира се, гледаме какво може да предложи пазарът. В противен случай бих бил лош съветник.

С играч като Ерлинг можем да повлияем на пазара. Пазарът не ни влияе. Знаем това.

С моите играчи променям трансферния пазар. Ние, съветниците, създадохме втора игра освен футбола и това е трансферният пазар.

Сега говорим за мачове два дни в седмицата и трансфери пет дни в седмицата. Може би спортните директори ме мразят. Нямам омраза към никого. Просто си върша работата. И ми харесва да излизам извън рамките", заяви Райола.

  Сподели
475