Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата

Кьолн – Аугсбург
Дата: 10.12.2021 г.
Час: 21:30

Отборът на Кьолн няма загуба вече в четири последователни срещи, като за този период "козлите“ записаха три равенства. В предишния кръг клубът от едноименния град направи 1:1 на гости на предпоследния Арминия Билефелд. С добавената точка Кьолн има 19 и е на 9-то място в подреждането. Хорн е под въпрос за домакините.

Аугсбург инкасира седма загуба от началото на сезона. Преди седмица хората на Маркус Вайнцийрл отстъпиха с 2:3 у дома от новака Бохум. Поражението смъкна обратно баварците в опасната зона, като Аугсбург е на 16-то място и е с 13 пункта. В лазарета на тима са Гувелеу, Чивея, Окфсор, Финбогасон, Стрьобъл, Базее и Удуохай.

Прогноза: Кьолн – Аугсбург 2:0


Бохум – Борусия Дортмунд
Дата: 11.12.2021 г.
Час: 16:30

Новакът Бохум продължава да се представя на ниво до момента. В предишния кръг вестфалци записаха втора поредна победа и общо шеста на сметката си, като този път "сините“ се наложиха с 3:2 на гости на Аугсбург. Така Бохум вече има 19 точки и е на 10-то място в класирането. Цолер, Остерхаге и Декарли са с травми за домакините.

Борусия Дортмунд претърпя четвърта загуба от началото на сезона и първа на собствен терен. Преди седмица "жълто-черните“ загубиха с 2:3 у дома от лидера Байерн Мюнхен, като двубоят беше много напрегнат и не мина без скандали. От щаба на BVB имаха претенции за неотсъдена дузпа, а след поражението играчите на Марко Розе отново изостават на четири точки зад баварците, като Дортмунд е с актив от 30 пункта. Азар, Бюрки, Мукоко, Мори и Шмелцер са аут за гостите.

Прогноза: Бохум – Борусия Дортмунд 1:3


Фрайбург – Хофенхайм
Дата: 11.12.2021 г.
Час: 16:30

Приятната изненада до момента през сезона – Фрайбург, прекъсна серията от три поредни загуби и в предишния кръг хората на Кристиан Щрайх записаха исторически погром над Борусия Мьонхенгладбах, унижавайки съперника с 6:0. Интересното е, че Фрайбург вкара всичките голове още през първата част. Така южняците вече имат 25 точки са на 4-то място в класирането. Шмид е контузен за Фрайбург.

Коравият тим на Хофенхайм също започна да набира скорост и преди седмица "сините“ постигнаха трета поредна победа и общо четвърта за последните си пет мача от Бундеслигата. Този път Хофе се наложи с 3:2 у дома над Айнтрахт. Така клубът от Зинсхайм вече има 23 точки и е на 5-то място. Сков, Брун Ларсен, Кадержабек и Бичакчич са аут за гостите.

Прогноза: Фрайбург – Хофенхайм 2:2


Херта Берлин – Арминия Билефелд
Дата: 11.12.2021 г.
Час: 16:30

Херта няма победа в първенството вече в пет последователни кръга. В последния от тях "старата дама“ стигна до 2:2 на гости на Щутгарт, като столичани успяха да наваксат изоставане от два гола, за да се доберат до точка. Херта е с 15 пункта и заема 14-та позиция в таблицата. Отсъстващи за берлинчани са Ярщайн и Клюнтер.

Арминия Билефелд продължава да няма победа на собствен терен от началото на сезона. В предишния кръг "синьо-черните“ завършиха 1:1 срещу Кьолн. Вестфалци все още са под чертата, като заемат предпоследното 19-то място и са с 10 точки. Василиадис и Чибора са аут за гостите.

Прогноза: Херта Берлин – Арминия Билефелд 2:1


РБ Лайпциг – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 11.12.2021 г.
Час: 16:30

Вицешампионът от последния сезон РБ Лайпциг инкасира трета поредна загуба и общо шеста до момента. В предишния кръг "червените бикове“ отстъпиха с 1:2 на гости на Унион Берлин, а след този двубой от ръководството на клуба решиха да се разделят с назначения през лятото за треньор Джеси Марч. В момента временно начело е Ахим Байерцолер. Лайпциг се намира на 11-то място и е с 18 точки. Орбан, Олмо, Сарачи и Халстенберг продължават да са контузени.

Борусия Мьонхенгладбах инкасира поражение, губейки с унизителното 0:6 у дома от Фрайбург, като всички попадения във вратата на "жребчетата“ паднаха през първото полувреме. Това беше втора поредна загуба за вестфалци в първенството, а след нея хората на Адолф Хютер остават с 18 точки и са на 13-то място. Бейер, Янтшке и Дукуре са аут.

Прогноза: РБ Лайпциг – Борусия Мьонхенгладбах 3:2


Волфсбург – Щутгарт
Дата: 11.12.2021 г.
Час: 19:30

Волфсбург записа втора поредна загуба в Бундеслигата, като в предишния кръг "вълците“ отстъпиха с 0:3 на гости на Майнц 05. Поражението остави селекцията на Флориан Кофелд с 20 точки, а Волфсбург е на 8-мо място. Проблемите за тима продължиха и през седмицата, когато "вълците“ допуснаха загуба с 1:3 у дома от Лил в Шампионската лига и пропиляха всички шансове да играят и напролет в европейските клубни турнири. Уилиам, Шлагер и Бялек са с контузии.

Щутгарт пропиля преднина от два гола, за да завърши 2:2 у дома срещу Херта. С добавената точка "швабите“ имат общо 14 и се намират непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 15-та позиция. Фюхрих, Томи, Милот и Калайджич са аут.

Прогноза: Волфсбург – Щутгарт 2:1


Гройтер Фюрт – Унион Берлин
Дата: 12.12.2021 г.
Час: 16:30

Пропадането на новака Гройтер Фюрт продължава и в последния си мач от първенството "детелините“ инкасираха 12-та поредна загуба. Този път Гройтер Фюрт беше унижен със 1:7 на гости на Байер Леверкузен. Баварците продължават да са единственият отбор, който все още няма победа от началото на сезона и са на последното 18-то място, с актив от 1 точка и голова разлика 12:46. Хугма, Виергевер, Юнг и Нганкам са с контузии.

Коравият тим на Унион Берлин записа втора поредна домакинска победа и общо шеста от началото на сезона. В предишния кръг "железните“ се наложиха с 2:1 над намиращия се в криза вицешампион РБ Лайпциг. Така столичани вече имат 23 точки и са на 6-то място в колоната. Треньорът Урс Фишер не може да разчита единствено на Дел.

Прогноза: Гройтер Фюрт – Унион Берлин 0:2


Айнтрахт Франкфурт – Байер Леверкузен
Дата: 12.12.2021 г.
Час: 18:30

Серията от три поредни победи на Айнтрахт приключи преди седмица, когато "орлите“ инкасираха четвърта загуба на сметката си, отстъпвайки с 2:3 на гости на Хофенхайм. Поражението остави възпитаниците на Оливер Гласнер с 18 точки, а Айнтрахт е на 12-то място в класирането. Добрите новини за домакините са, че няма отсъстващи играчи.

Амбициозният Байер Леверкузен постигна трета поредна победа и в последния си мач от първенството "аспирините“ разбиха слабака Гройтер Фюрт със 7:1. Селекцията на Херардо Сеоане има 27 точки и е на 3-то място в класирането. Бакер, Баумгартлингер и Фосу-Менса са аут за гостите.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Байер Леверкузен 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
430