Байерн спечели Der Klassiker (видео)


FUTBOL-TV

Байерн спечели Der Klassiker (видео)

Борусия Дортмунд загуби от Байерн Мюнхен с 2:3 в голямото дерби на германския футбол "Der Klassiker". Срещата предложи много вълнуващи моменти и пет гола.

Двубоят обаче не запчна никак зле за BVB. В петата минута Борусия откри резултата. Джуд Белингам намери Юлиан Брандт и германецът финтира по фамозен начин Алфонсо Дейвис, след което завърши майсторски с изстрел в десния ъгъл.

Oще преди да са изминали 10 минути, Матс Хумелс сбърка сериозно в центъра, от което се възползва Томас Мюлер, който напредна в половината на вестфалци, а от последвалото му единоборство на дъгата с Хумелс се възползва Роберт Левандовски, който с премерен удар възстанови паритета.

В 44-ата минута бранителите на "жълто-черните" не успяха да изчистят топката от наказателното поле и тя се озова в Коман, който стреля, кълбото се отклони в играч на Борусия и се озова в мрежата.

Малко след рестарта на мача Борусия изравни чрез головата си машина Ерлинг Холанд. Дайо Упамекано допусна много груба грешка при спирането на топката и Белингам сервира кълбото за Холанд. този път норвежецът не заложи на силата, а на техничното изпълнение и намери горния десен ъгъл по прекрасен начин.

Четвърт час преди края на срещата Роберт Левандовски реализира дузпа отсъдена за игра с ръка на Матс Хумелс. 

В продължението Дортмунд пропиляха няколко добри възможности, а при контра на Байерн в 99-ата минута Толисо не успя да уцели празната врата от 30-35 метра.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
442