Байерн продължава победния поход (видео)


FUTBOL-TV

Байерн продължава победния поход (видео)

Байерн Мюнхен и Арминия Билефелд изиграха двубой от 13-ия кръг на Бундеслигата. Домакините победиха с минималния резултат от 1:0 и остават лидери в класирането и след този кръг. На второ място плътно остават Борусия Дортмунд, които днес победиха Волфсбург. Арминия Билефелд запазва предпоследното място и ще се бори за оставане в Бундеслигата.

След днешния двубой отборът на Байерн Мюнхен постави нов рекорд - 102 гола за първенство в рамките на една календарна година. Досега 101 попадения имаше и Кьолн, който постига това през 1977 година.

Първото добро полужение дойде в 5-та минута, когато за Арминия пропуск да открие от няколко метра направи Клос. В следващите минути футболистите на Байерн влязоха в атака и се наложи вратарят на Арминия да се намесва на няколко пъти. В 24-та минута Левандовски стреля, но топката излезе в корнер.

Началото на второто полувреме започна силно за домакините. Пропуски на Сане нажежиха атмосферата на стадиона. В 71-та минута най-после дойде и дългоочаквания гол за баварците. Льорой Сане отбеляза с шут с левия крак от около 20 метра за 1:0 и така макар и с малка преднина Байерн победи в днешния двубой и запази лидерската си позиция.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
514