Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата

Щутгарт – Майнц 05
Дата: 26.11.2021 г.
Час: 21:30

Щутгарт допусна трета поредна загуба и вече в пет последователния двубоя "швабите“ са без успех. В предишния кръг играчите на Пелегрино Матарацо отстъпиха с 1:2 на гости на устремилия се към титлата състав на Борусия Дортмунд. Щутгарт е под чертата, като заема 16-то място и е с 10 точки. Ахамада, Фюхрих, Томи, Мило, Калайджич, Санкох и Мвумпа са контузени за домакините.

Майнц 05 пък е в серия от четири последователни мача без поражение, като в последните два от тях "червените“ завършваха наравно. Преди седмица възпитаниците на Бо Свенсон направиха 1:1 у дома с Кьолн. Майнц е на 8-мо място и има 18 точки. Юсте е аут.

Прогноза: Щутгарт – Майнц 05 1:1


Кьолн – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 27.11.2021 г.
Час: 16:30

Отборът на Кьолн направи 1:1 в последния си мач от първенството, като в него "козлите“ поделиха точките като гости на коравия Майнц 05. Клубът от едноименния град няма победа вече в пет поредни кръга, като в момента Кьолн е на 12-то място и има 15 точки. За домакините няма отсъстващи играчи.

Борусия Мьонхенгладбах записа втора поредна домакинска победа, като този път "жребчетата“ очаквано се разправиха с последния Гройтер Фюрт за крайното 4:0. Селекцията на Адолф Хютер има 18 пункта и е на 9-та позиция в колоната. В лазарета на гостите са Емболо, Елведи, Крамер, Бейер и Дукуре.

Прогноза: Кьолн – Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Бохум – Фрайбург
Дата: 27.11.2021 г.
Час: 16:30

Новакът Бохум допусна втора поредна загуба далеч от дома и общо седма до момента. Преди седмица вестфалци отстъпиха с 0:1 на гости на Байер Леверкузен, а поражението смъкна Бохум на 13-ото място в колоната. Холтман, Цолер и Граве са аут.

Допреди два кръга Фрайбург беше определян от всички като сензацията на сезона в Бундеслигата, тъй като южняците бяха единственият отбор без допусната загуба. Сега обаче играчите на Кристиан Щрайх са в серия от две поредни поражения, а последното от тях бе у дома от Айнтрахт Франкфурт с 0:2. Фрайбург е 3-ти има 22 точки. Петерсен е контузен за гостите.

Прогноза: Бохум – Фрайбург 1:2


Гройтер Фюрт – Хофенхайм
Дата: 27.11.2021 г.
Час: 16:30

Пропадането на новака Гройтер Фюрт продължава и в последния си мач от първенството "детелините“ инкасираха десета поредна загуба. Този път Гройтер Фюрт отстъпи с 0:4 на гости на Борусия Мьонхенгладбах. Баварците продължават да са единственият отбор, който все още няма победа от началото на сезона и са на последното 18-то място, с актив от 1 точка и голова разлика 8:33. Итер, Кер, Юнг и Нганкам са с контузии.

Хофенхайм продължава да редува силни изяви у дома и посредствени при гостувания. В предишния кръг "сините“ записаха четвърти пореден успех пред собствена публика, надигравайки с 2:0 вицешампиона РБ Лайпциг. Така клубът от Зинсхайм вече е със 17 точки и се намира на 10-ото място в подреждането. Руди, Баумгартнер, Сков, Кадержабек и Бичакчич са с травми.

Прогноза: Гройфтер Фюрт – Хофенхайм 1:3


Херта Берлин – Аугсбург
Дата: 27.11.2021 г.
Час: 16:30

Херта инкасира втора поредна загуба при гостуването и вече в три последователни кръга "старата дама“ е без победа. Този път възпитаниците на Пал Дардай отстъпиха с 0:2 в столично дерби срещу Унион. Херта е 14-ти и има 13 точки. Клюнтер, Дарида и Йоветич са контузени, а Боята е наказан.

Отборът на Аугсбург, макар и заемащ една от последните позиции във временното класиране, успя да спечели домакинството си на шампиона Байерн Мюнхен с 2:1. Първото попадение в двубоя дойде в 23-та минута, когато Мадс Педерсен даде преднина на Аугсбург за 1:0. Той бе точен с удар от около 15 метра, завършвайки добра контра на своя тим, без да остави шансове на Мануел Нойер. Малко след това в 36-та минута Андре Хаан даде още кураж на съотборниците си и удвои резултата на 2:0. Единствен Левандовски успя да се разпише с 1 гол и да намали резултата на 2:1 в 38-та минута, възползвайки се от суматоха в отбраната на съперника при едно центриране в наказателното поле. След почивката баварците опитаха да стигнат до нов гол, но в крайна сметка това не се случи. Така играчите на Маркус Вайнцийрл се измъкнаха на зоната на изпадащите, като в момента заемат спасителното 15-то място и са с 12 точки. Стрьобъл и Удуохай са контузени.

Прогноза: Херта Берлин – Аугсбург 1:1


Волфсбург – Борусия Дортмунд
Дата: 27.11.2021 г.
Час: 16:30

Борещият се за място в Топ 4 състав на Волфсбург успя да се спаси от изненадваща загуба при гостуването си в предишния кръг на предпоследния Арминия Билефедл. "Вълците“ изоставаха с два гола, но в средата на втората част заличиха пасива след две попадения в рамките на минута за крайното 2:2. Възпитаниците на Флориан Кофелд са 6-ти и са с 20 пункта. Шлагер, Уилиам и Бялек са аут.

Борусия Дортмунд надигра Щутгарт с 2:1 и благодарение на победата изостава отново само на 1 точка от лидера Байерн Мюнхен. Голямото дерби срещу баварците е идната седмица. Иначе първото добро положение дойде в 14-та минута след като Дониел Мален стреля към вратата на гостите, но ударът му мина встрани от вратата. В 38-та минута Кулибали затрудни Грегор Кобел, но вратарят успя да спаси. В 56-та минута домакините поведоха след чудесен удар на Мален за 1:0. Малко по-късно в 63-та минута Роберто Масимо изравни резултата. След няколко добри атаки развръзката в двубоя дойде в 85-та минута, когато Марко Ройс подари на феновете на "черно-жълтите" важна победа с 2:1.

През седмицата играчите на Марко Розе изиграха пореден посредствен двубой в Шампионската лига, като този път отстъпиха с 1:3 на гости на Спортинг Лисабон, а мачът беше директен за това кой ще продължи към елиминационната фаза в турнира.

Халанд, Шулц, Мори и Шмелцер са аут.

Прогноза: Волфсбург – Борусия Дортмунд 2:2


Айнтрахт Франкфурт – Унион Берлин
Дата: 28.11.2021 г.
Час: 16:30

Айнтрахт записа втора поредна победа в първенството, като този път "орлите“ донякъде изненадващо надиграха с 2:0 сензацията Фрайбург. Играчите на Оливер Гласнер са 11-ти и имат 15 точки. Пасиенсия и Ленц са с травми за домакините.

Унион прекъсна серията от три поредни мача без победа и в предишния кръг "железните“ спечелиха столичния сблъсък срещу Херта с 2:0. Така хората на Урс Фишер вече имат 20 пункта и са на 5-то място, като са само на точка от Топ 4. Беренс е аут.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Унион Берлин 2:2


РБ Лайпциг – Байер Леверкузен
Дата: 28.11.2021 г.
Час: 18:30

Крайно колебливите изяви на вицешампиона РБ Лайпциг далеч от дома продължиха и в предишния кръг, когато "червените бикове“ отново не спечелиха в свое гостуване. Този път селекцията на Джеси Марч отстъпи с 0:2 от Хофенхайм. Лайпциг е 7-ми и има 18 точки. Лаймер, Сарачи и Халстенберг са аут.

След четири поредни кръга, в които не успя да запише победа, Байер Леверкузен спечели с 1:0 домакинството си на новака Бохум. Така "аспирините“ отново се завърнаха в местата, даващи право на участие в Шампионската лига, като са на 4-та позиция. За предстоящия двубой наставникът Херардо Сеоане не може да разчита на Шик, Белараби, Арангис, Баумгартлингер и Фосу-Менса.

Прогноза: РБ Лайпциг – Байер Леверкузен 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
428