Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата

Арминия Билефелд – Волфсбург
Дата: 20.11.2021 г.
Час: 16:30

Преди паузата за националните отбори съставът на Арминия Билефелд записа първа победа за сезона. Това се случи при гостуването на Щутгарт за крайното 1:0. Въпреки успеха, вестфалци остават в зоната на изпадащите, като заемат предпоследното 17-то място и са с актив от 8 точки. За предстоящия двубой няма отсъстващи играчи.

Волфсбург пък започна отлично под ръководството на Флориан Кофелд. В предишния кръг "вълците“ се наложиха с 1:0 у дома над Аугсбург, за да запишат шести успех до момента, който ги върна обратно в Топ 4 в класирането. Волфсбург е на 4-та позиция и е с 19 пункта. Лакроа е наказан, а с травми са Валдшмид, Шлагер и Бялек.

Прогноза: Арминия Билефелд – Волфсбург 1:2


Байер Леверкузен – Бохум
Дата: 20.11.2021 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен изпадна в мини криза, въпреки че започна много силно сезона. В момента обаче "аспирините“ са в серия от четири поредни мача без победа, а в последния от тях хората на Херардо Сеоане се спасиха от загуба след гол в последната минута при гостуването на Херта за крайното 1:1. Байер се смъкна до 6-ото място, като тимът има 18 точки. В лазарета на домакините са Шик, Белараби, Арангис, Баумгартлингер, Бакер и Фосу-Менса.

Новакът Бохум записа трета победа за последните си пет мача в Бундеслигата. Преди почивката за световните квалификации вестфалци сразиха с 2:0 у дома Хофенхайм. Бохум е 12-ти и има 13 пункта. Бокхорн, Тешер и Цолер са аут.

Прогноза: Байер Леверкузен – Бохум 2:1


Борусия Мьонхенгладбах – Гройтер Фюрт
Дата: 20.11.2021 г.
Час: 16:30

Амбициозният отбор на Борусия Мьонхенгладбах завърши 1:1 с Майнц 05 в предишния кръг. "Жребчетата“ имат 15 точки и са на 9-то място в подреждането, което със сигурност не съответства на целите на вестфалския клуб. Бейер, Янтшке, Крамер, Лайнер и Дукуре са с травми за домакините.

Пропадането на новака Гройтер Фюрт продължава и в последния си мач от първенството "детелините“ инкасираха девета поредна загуба. Този път Гройтер Фюрт отстъпи драматично с 1:2 у дома от Айнтрахт, въпреки че стигна до изравняване в 92-ата минута, за да допусне още един гол две минути по-късно. Баварците продължават да са единственият отбор, който все още няма победа от началото на сезона и са на последното 18-то място, с актив от 1 точка. Юнг и Нганкам са с контузии.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Гройтер Фюрт 3:0


Борусия Дортмунд – Щутгарт
Дата: 20.11.2021 г.
Час: 16:30

Устремилият се към титлата тим на Борусия Дортмунд инкасира трета загуба от старта на сезона. "Жълто-черните“ отстъпиха с 1:2 от РБ Лайпциг, като по този начин вече изостават с четири точки от шампиона Байерн Мюнхен. Играчите на Марко Розе са 2-ри и имат 24 пункта. В лазарета на домакините продължава да е голямата звезда Ерлинг Халанд, а другите отсъстващи са Шмелцер, Шулц, Рейна и Мори.

Щутгарт инкасира втора поредна загуба и общо пета до момента, като в предишния кръг "швабите“ отстъпиха изненадващо у дома с 0:1 от предпоследния в таблицата Арминия Билефелд. Селекцията на Пелегрино Матарацо остава с 15 точки и вече е на 15-то място, като е непосредствено над опасната зона. Калайджич, Ахамада, Еглоф, Фюхрих, Сисе, Санко, Уамангитука и Милот са аут.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Щутгарт 2:0


Хофенхайм – РБ Лайпциг
Дата: 20.11.2021 г.
Час: 16:30

Слабите изяви на Хофенхайм далеч от дома продължиха и в предишния кръг, когато "сините“ записаха трета поредна загуба. Този път Хофе отстъпи с 0:2 на гости на новака Бохум. Съставът от Зинсхайм е 10-ти и има 14 точки. Треньорът Себастиан Хьонес не може да разчита на Кадержабек, Хюбнер и Бичакчич.

Вицешампионът РБ Лайпциг записа четвърта поредна домакинска победа и общо пета до момента, след като преди паузата за националните отбори "червените бикове“ сразиха с 2:1 Борусия Дортмунд. Така играчите на Джеси Марч събраха 18 точки и вече са на 5-та позиция в колоната. Орбан, Клостерман, Сарачи и Халстенбер са аут.

Прогноза: Хофенхайм – РБ Лайпциг 1:3


Унион Берлин – Херта Берлин
Дата: 20.11.2021 г.
Час: 19:30

Унион Берлин направи 2:2 на гости на Кьолн, като по-малко от пет минути не стигнаха на столичани от това да се поздравят с успех. "Железните“ имат 17 точки и се смъкват до 8-мо място в подреждането. Добрите новини за наставника Урс Фишер са, че ще може да разчита на всички свои играчи за големия градски сблъсък.

Херта изтърва победата след допуснат гол в последната минута при домакинството си на Байер Леверкузен, а двубоят завърши при резултат 1:1. Възпитаниците на Пал Дардай са 13-ти и имат 13 точки. Аут за "старата дама“ са Клюнтер и Турунарига.

Прогноза: Унион Берлин – Херта Берлин 1:1


Фрайбург – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 21.11.2021 г.
Час: 16:30

Фрайбург продължава да е сензацията в Бундеслигата след първите 11 кръга на текущия сезон. Южняците бяха единственият отбор, който не беше допускал загуба, но донякъде очаквано в предишния кръг хората на Кристиан Щрайх отстъпиха с 1:2 на гости на шампиона Байерн Мюнхен. Фрайбург все още е на 3-то място в подреждането и има 22 точки. Петерсен и Салай са аут за домакините.

Айнтрахт Франкфурт стигна до драматичен успех при гостуването си на последния Гройтер Фюрт за крайното 2:1. "Орлите“ допуснаха изравняване в 92-та минута, но въпреки това успяха да вкарат още един гол, който да им донесе пълния комплект точки. Селекцията на Оливер Гласнер е на 14-то място и има 12 точки, което със сигурност не се нрави на фенове и ръководство. Пасиенсия и Ленц са контузени.

Прогноза: Фрайбург – Айнтрахт Франкфурт 3:2


Майнц 05 – Кьолн
Дата: 21.11.2021 г.
Час: 18:30

Майнц 05 не успя да запише трета поредна победа в първенството и в последния си мач играчите на Бо Свенсон направиха 1:1 у дома срещу Борусия Мьонхенгладбах. "Червените“ са 7-ми и имат 17 точки. Юсте е контузен за домакините.

Кьолн допусна четвърти пореден двубой без победа в Бундеслигата. "Козлите“ направиха 2:2 у дома срещу Унион Берлин и успяха да се спасят от поражение след изравнителен гол в края. Кьолн е 11-ти и има 14 пункта. Схири е аут.

Прогноза: Майнц 05 – Кьолн 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
380