Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата

Майнц 05 – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 05.11.2021 г.
Час: 21:30

Майнц 05 отново гледа към местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири. В предишния кръг "червените“ записаха втора поредна победа и общо пета до момента. В него хората на Бо Свенсон се наложиха с 2:1 над Арминия Билефелд. Майнц е на 5-то място и е с 16 точки. Юсте е аут за домакините.

Амбициозният Борусия Мьонхенгладбах записа важна и очаквана победа преди по-малко седмица. Тогава "жребчетата“ сразиха с 2:1 новака Бохум. Селекцията на Адолф Хютер е на 10-то място и е с 14 пункта. Лайнер, Дукуре, Крамер, Бейер и Янтшке са контузени.

Прогноза: Майнц 05 – Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Бохум – Хофенхайм
Дата: 06.11.2021 г.
Час: 16:30

Двете поредни победи дадоха глътка въздух за новака Бохум, но в предишния кръг вестфалският клуб отстъпи с 1:2 на гости на Борусия Мьонхенгладбах. "Сините“ остават с 10 точки и са на 14-то място в подреждането, като са на точка от опасната зона. Цолер и Бокхорн са с травми за домакините.

Хофенхайм записа трета поредна победа пред собствена публика. Съставът от Зинсхайм сломи с 2:0 Херта и вече има 14 пункта, като е на 9-то място в класирането. Бичакчич, Хюбнер и Джон са аут.

Прогноза: Бохум – Хофенхайм 1:1


Щутгарт – Арминия Билефелд
Дата: 06.11.2021 г.
Час: 16:30

Щутгарт допусна четвърта загуба до момента. В предишния кръг "швабите“ започнаха добре и поведоха на гости на Аугсбург, но след това хората на Пелегрино Матарацо бяха тотално надиграни и инкасираха четири безответни гола за крайното 1:4. Щутгарт е 13-ти и има 10 точки. В лазарета на домакините са Калайджич, Уамангитука, Еглоф, Фюхрих, Сисе, Санкох, Милот и Кемпф.

След първите 10 кръга на сезона тимът на Арминия Билефелд е един от двата отбора в първенството, които все още нямат победа на сметката си. Преди седмица "синьо-черните“ записаха втора поредна и общо пета загуба. Този път вестфалци отстъпиха с 1:2 у дома от Майнц 05. Арминия е на предпоследното 17-то място и е с 5 точки. За гостуването на Щутгарт няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Щутгарт – Арминия Билефелд 2:1


Волфсбург – Аугсбург
Дата: 06.11.2021 г.
Час: 16:30

След четири поредни загуби, които доведоха до уволнението на Марк ван Бомел, чието място зае Флориан Кофелд, Волфсбург записа победа. В предишния кръг "вълците“ сразиха с 2:0 амбициозния Байер Леверкузен. Така Волфсбург вече има 16 точки и е на 7-мо място в класирането. Шлагер, Уилиам, Бялек, Отавио и Мехмеди са с контузии, а Лакроа е наказан.

Аугсбург прекъсна серията от четири поредни мача без победа и преди седмица баварците осъществиха пълен обрат у дома, за да разбият Щутгарт с 4:1. Селекцията на Маркус Вайнцийрл е с 9 точки, но все още е под чертата, като е на 16-то място. Базее, Удуохай и Яго са аут.

Прогноза: Волфсбург – Аугсбург 2:0


РБ Лайпциг – Борусия Дортмунд
Дата: 06.11.2021 г.
Час: 19:30

Макар че записа шести пореден двубой без загуба, тимът на РБ Лайпциг може да съжалява, че не спечели гостуването си преди седмица на Айнтрахт. "Червените бикове“ бяха по-добрият отбор и водеха до заключителните секунди с 1:0, но в крайна сметка допуснаха попадение и двубоят не излъчи победител за крайното 1:1. Селекцията на Джеси Марч е на 8-мо място и има 15 точки. Халстенберг, Клостерман, Орбан и Сарачи са аут за домакините.

Борусия Дортмунд срази Кьолн с 2:0 и без голямата си звезда Холанд. Така "жълто-черните“ успяха да запазят 2-ото място във временното класиране, като хората на Марко Розе имат 24 пункта и са на точка зад лидера Байерн Мюнхен. Кадровите проблеми за вестфалци са свързани с травмите на Холанд, Чан, Шулц, Герейро и Мори.

Прогноза: РБ Лайпциг – Борусия Дортмунд 2:2


Херта Берлин – Байер Леверкузен
Дата: 07.11.2021 г.
Час: 16:30

След двете поредни победи, които вдъхнаха увереност на Херта, в предишния кръг "старата дама“ отстъпи с 0:2 на гости на Хофенхайм. Столичани остават с 12 точки и засега са на 12-та позиция в таблицата. Треньорът Пал Дардай не може да разчита на Боята, Платенхарт и Турунарига.

Амбициозният Байер Леверкузен допусна втора поредна домакинска загуба и така "аспирините“ са без успех вече в три последователни срещи. Този път хората на Херардо Сеоане паднаха с 0:2 от Волфсбург. Байер е със 17 точки и е на 4-то място в класирането. Бакер, Шик, Белараби и Арангис са с контузии.

Прогноза: Херта Берлин – Байер Леверкузен 0:1


Кьолн – Унион Берлин
Дата: 07.11.2021 г.
Час: 18:30

Трудните изяви на Кьолн далеч от дома продължиха и в предишния кръг. В него "козлите“ отстъпиха с 0:2 на гости на гранда Борусия Дортмунд. Отборът от едноименния град няма победа в свое гостуване до момента, а засега Кьолн са 11-ти със своите 13 точки. Схири и Хорн са аут.

Домакинската крепост на Унион Берлин падна и преди седмица "железните“ отстъпиха с 2:5 срещу шампиона и лидер Байерн Мюнхен. Столичани са 6-ти и имат 16 точки. Треньорът Урс Фишер не може да разчита на Крузе и Ван Дронгелен.

Прогноза: Кьолн – Унион Берлин 1:1


Гройтер Фюрт – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 07.11.2021 г.
Час: 20:30

След първите 10 кръга на сезона тимът на Гройтер Фюрт е един от двата отбора в първенството, които все още нямат победа на сметката си. Новакът е в серия от осем поредни загуби и общо девет до момента. В предишния кръг "детелините“ отстъпиха с 1:3 на гости на Фрайбург. Гройтер Фюрт е на последното 18-то място и е с едва 1 спечелена точка. Виергевер, Нилсен и Юнг са контузени.

Айнтрахт Франкфурт прекъсна серията от две поредни загуби, но "орлите“ отново не спечелиха. В предишния кръг възпитаниците на Оливер Гласнер стигнаха до трудно 1:1 у дома срещу РБ Лайпциг след изравнителен гол в добавеното време на срещата. Айнтрахт заема незавидното за целите на тима 15-то място и е с 9 точки. Ленц, Пасиенсия и Костич са с травми.

Прогноза: Гройтер Фюрт – Айнтрахт Франкфурт 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
478