Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата

Хофенхайм – Херта Берлин
Дата: 29.10.2021 г.
Час: 21:30

Съставът на Хофенхайм постигна втора поредна домакинска победа и общо трета от началото на сезона. В предишния кръг "сините“ разбиха с 5:0 у дома Кьолн. Въпреки изразителния успех, Хофе остава на 11-то място и е с 11 точки. Бичакчич, Хюбнер и Кадержабек са аут.

Херта започва да се стабилизира след колебливите изяви и преди седмица столичани записаха четвърти успех на сметката си, надигравайки с 1:0 у дома амбициозния Борусия Мьонхенгладбах. Хората на Пал Дардай имат 12 пункта и са 10-ти в колоната. Клюнтер и Турунарига са с контузии.

Прогноза: Хофенхайм – Херта Берлин 1:1


Арминия Билефелд – Майнц 05
Дата: 30.10.2021 г.
Час: 16:30

След първите девет кръга на сезона Арминия Билефелд е един от двата отбора, които все още нямат победа. Преди седмица "синьо-черните“ очаквано отстъпиха с 1:3 у дома от Борусия Дортмунд. Загубата остави вестфалци на предпоследното 17-то място, като Арминия е с 5 точки.

Майнц 05 прекъсна серията от три поредни загуби в първенството и в предишния кръг "червените“ сразиха с 4:1 у дома Аугсбург. Селекцията на Бо Свенсон е на 7-ма позиция и е с 13 пункта. Юсте е единственият отсъстващ.

Прогноза: Арминия Билефелд – Майнц 05 0:1


Байер Леверкузен – Волфсбург
Дата: 30.10.2021 г.
Час: 16:30

Седмица след тежката загуба у дома от Байерн Мюнхен тимът на Байер Леверкузен отново стъпи накриво. Този път "аспирините“ пропиляха аванс от два гола след почивката, за да завършат 2:2 на гости на регионалния съперник Кьолн. Играчите на Херардо Сеоане са 4-ти и имат 17 точки. Арангис, Баумгартлингер и Фосу-Менса са с контузии.

Търпението на шефовете на Волфсбург се изчерпа след точно 9 кръга от началото на сезона и от ръководството на "вълците“ уволниха Марк ван Бамел след допуснатата четвърта поредна загуба. Нидерландецът започна отлично начело на Волфсбург и записа четири последователни успеха, но след това последва спад във формата на клуба. Сега начело на Волфсбург застава Флориан Кофелд под чието ръководство през миналогодишния сезон Вердер Бремен изпадна в долния ешелон. Иначе преди седмица Волфсбург загуби с 0:2 у дома от Фрайбург и е с 13 точки, заемайки 9-то място. Мехмеди, Шлагер и Бялек са с травми.

Прогноза: Байер Леверкузен – Волфсбург 2:1


Борусия Дортмунд – Кьолн
Дата: 30.10.2021 г.
Час: 16:30

Устремилият се към титлата отбор на Борусия Дортмунд записа трета поредна победа в Бундеслиата и общо седма до момента. В предишния кръг "жълто-черните“ очаквано се наложиха с 3:1 на гости на Арминия Билефелд. Така играчите на Марко Розе вече имат 21 пункта, като 2-ри и са на точка зад лидера Байерн Мюнхен. Аут за домакините е голямата звезда Халанд, както и Герейро, Мукоко и Мори. Мюние е под въпрос.

Кьолн записа четвърто равенство до момента, като преди седмица "козлите“ успяха да наваксат изоставане от два гола след почивката, за да стигнат до 2:2 у дома в регионалното дерби срещу Байер Леверкузен. Кьолн е на 8-мо място и има 13 точки. Схири е с контузен.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Кьолн 3:0


Фрайбург – Гройтер Фюрт
Дата: 30.10.2021 г.
Час: 16:30

Без никакво съмнение отборът на Фрайбург е най-приятната изненада до момента през сезона в Бундеслигата. Южняците са единственият отбор, който няма загуба, а освен това са само на три точки от лидера Байерн Мюнхен. В предишния кръг селекцията на Кристиан Щрайх срази с 2:0 Волфсбург и е на 3-то място, с актив от 19 пункта.

Гройтер Фюрт пък е в точно срещуположния полюс. Новакът няма победа до момента, а освен това баварците са в ужасяваща серия от пет последователни загуби. Последното поражение дойде в предишния кръг и бе на гости на коравия РБ Лайпциг за крайното 1:4. "Детелините“ са на последното 18-то място и са с 1 точка. Нилсен, Юнг и Нганкам са контузени.

Прогноза: Фрайбург – Гройтер Фюрт 3:0


Айнтрахт Франкфурт – РБ Лайпциг
Дата: 30.10.2021 г.
Час: 19:30

Амбициозният тим на Айнтрахт продължава да редува силни и слаби изяви. Този път "орлите“ отстъпиха с 0:2 на гости на новака Бохум, за да запишат втора поредна загуба и общо девета до момента. Възпитаниците на Оливер Гласнер заемат незавидното 15-то място, което категорично не съответства на плановете на клуба, като "орлите“ са с 8 точки и са на две от първия от отборите под чертата. Баркок и Ленц са аут.

Вицешампионът РБ Лайпциг започва да набира скорост и преди седмица "червените бикове“ направиха пети пореден мач от първенството, в който не допускат загуби. Играчите на Джеси Марч очаквано разбиха с 4:1 последния Гройтер Фюрт, за да запишат трета последователна домакинска победа. Лайпциг е 5-ти и има 14 точки. Клостерман, Броби, Сарачи и Халстенберг са контузени.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – РБ Лайпциг 2:3


Аугсбург – Щутгарт
Дата: 31.10.2021 г.
Час: 16:30

По всичко личи, че и през този сезон Аугсбург ще е сред активно замесените отбори в борбата за оцеляване. Преди седмица баварците допуснаха пета загуба, като този път играчите на Маркус Вайнцийрл отстъпиха с 1:4 от Майнц 05. Аугсбург е под чертата, като е на 15-то място и има 6 точки. Удуохай, Дорш, Йенсен и Нидерлехнер лекуват травми.

Въпреки че игра повече от половин час с човек по-малко, съставът на Щутгарт успя да спаси точка за крайното 1:1 у дома срещу Унион Берлин след изравнителен гол в 93-ата минута. Това беше второ поредно равенство за "швабите“, а след него клубът от едноименния град има 10 пункта и е на 13-то място в колоната. Мило, Калайджич и Мвумпа са аут.

Прогноза: Аугсбург – Щутгарт 0:0


Борусия Мьонхенгладбах – Бохум
Дата: 31.10.2021 г.
Час: 18:30

Борусия Мьонхенгладбах инкасира четвърта загуба до момента, след като преди седмица "жребчетата“ отстъпиха с 0:1 на гости на Херта. Поражението остави възпитаниците на Адолф Хютер с 11 точки, а вестфалци заемат 12-та позиция. Дукуре, Лайнер и Крамер са аут.

Новакът Бохум пое нова глътка въздух и записа втора поредна победа и общо трета от началото на сезона. Този път вестфалци се наложиха с 2:0 у дома над Айнтрахт, като вече имат 10 точки и са на 14-то място в подреждането. Бокхорн, Теше и Цолер са аут.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Бохум 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
357