Борусия Дортмунд с победа и плътно зад Байерн в класирането (видео)


FUTBOL-TV

Борусия Дортмунд с победа и плътно зад Байерн в класирането (видео)

Борусия Дортмунд победи Арминия Билефелд с 3:1 при гостуването си в мач от 9-ия кръг на Бундеслигата. След днешния мач "жълто-черните" остават на второ място във временното класиране с 21 точки, а на първо позицията си запазва Байерн Мюнхен с 22 точки. Седмицата за Борусия Дортмунд бе тежка след като паднаха с 4:0 от Аякс в мач от Шампионската лига. Освен това днес излязоха без звездата си Ерлинг Холанд, който все още е контузен.

Първото добро положение бе за домакините от Арминия. В 18-та минута Яник Сера се възползва от грешка на Марин Понграчич, но след това не се справи и пропусна сам срещу вратаря. До гол се стигна в 30-та минута след като бе отсъдена дузпа за фаул в наказателното поле срещу Дониел Маален. За 0:1 бе точен Емре Джан. Точно преди края на първото полувреме домакините не успяха да се справят с изчистване на топката след корнер и Матс Хумелс реализира гол за 0:2.

Зад третия гол в мача застана Джуд Белингам, който в 73-та минута получи топката и навлезе дълбоко в наказателното поле. Там той задмина вратаря и промени резултата на 0:3 за Дортмунд. Все пак в 87-та минута играчите на Арминия успяха да върнат един гол. Фабиан Клос даде повод за радост на феновете на отбора и оформи крайното 1:3.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
300