Директор на Байер: Бундеслигата става дарител на ВЛ


Н. Гавазов

Директор на Байер: Бундеслигата става дарител на ВЛ

Главният изпълнителен директор на Байер Леверкузен Фернандо Каро смята, че клубовете от Висшата лига разполагат с много повече ресурси от клубовете от Бундеслигата.

"През лятото се опитахме да купим играч, но в крайна сметка отборът, който се изкачи във Висшата лига, успя да плати повече и му даде по-висока заплата от нас, които сме в топ 4 на Бундеслигата.

Висшата лига има много повече пари и ресурси от всяка друга лига. Това е лошо за нас. Много е трудно да увеличим приходите от телевизионни права, поради което европейските купи и трансфери са всичко, което имаме. В крайна сметка можем да печелим пари така - играчите отиват във Висшата лига, парите идват при нас, но тогава ние просто ще станем дарител на английското първенство.

Дори Борусия Дортмунд е принудена да продава на Висшата лига. Само Байерн може да си позволи да задържи футболистите, от които има нужда“, заяви Каро.

През последните 5 години Байер получи 142 милиона паунда от трансфери, но въпреки това "аспирините" са неконкурентноспособни както на вътрешната, така и на европейската сцена.

  Сподели
331