Холанд иска 30 милиона заплата от новия си клуб


Н. Гавазов

Холанд иска 30 милиона заплата от новия си клуб

Броят на кандидатите за Ерлинг Холанд може да бъде намален заради исканията на нападателя на Борусия Дортмунд за заплатата.

21-годишният Холанд, който отбеляза 70 гола в своите 69 мача за Борусия откакто се присъедини към Ред Бул преди почти две години е желана цел за почти всеки голям клуб в Европа.

Факт е, че Ерлинг ще бъде наличен следващото лято за фиксирана цена от 75 милиона евро (63 милиона паунда), но тук има уловка.

Клуб, който иска да купи Холанд на толкова атрактивна цена, ще трябва да се охарчи за личния договор с норвежки национален отбор.

ESPN научи от висши ръководители на клубове, които се интересуват от Холанд, че Ерлинг изисква минимална заплата от £30 милиона на година - или над £500,000 на седмица.

Освен това внушителни комисионни желае да получи агентът на норвежеца Мино Райола, който ще посвети следващите месеци на преговори с клубове като Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси и Реал Мадрид. ПСЖ и Байерн Мюнхен също имат интерес към Холанд, но са малко по-назад от изброените по-горе грандове.

  Сподели
224