Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата

Майнц 05 – Аугсбург
Дата: 22.10.2021 г.
Час: 21:30

Майнц 05 започна много уверено сезона, но след това последва спад в представянето на тима, който в момента е в серия от три поредни загуби. В предишния кръг "червените“ отстъпиха с 1:3 на гранда Борусия Дортмунд. Играчите на Бо Свенсон са 11-ти и имат 10 точки. Салай и Юсте са контузени.

Аугсбург сложи край на серията от две последователни поражение, но баварците отново не победиха. Преди седмица селекцията на Маркус Вайнцийрл направи 1:1 у дома с Арминия Билефелд, който към момента изглежда, че ще е един от преките конкуренти за Аугсбург в борбата за оцеляване в Бундеслигата. Баварците са 16-ти и са с 6 пункта. Йенсен, Дорш, Нидерлехнер и Удуохай са аут.

Прогноза: Майнц 05 – Аугсбург 2:0


Арминия Билефелд – Борусия Дортмунд
Дата: 23.10.2021 г.
Час: 16:30

След първите осем кръга на сезона Арминия Билефелд е един от двата отбора, които все още нямат победа в актива си. В последния си мач от първенството вестфалци записаха пето равенство, като този път "синьо-черните“ завършиха 1:1 на гости на Аугсбург. Арминия е на предпоследното 17-то място и е с 5 точки. Вимер и Андраде са аут.

Борусия Дортмунд записа втора поредна и общо шеста победа от началото на сезона. В предишния кръг "жълто-черните“ се разправиха над коравия Майнц 05 с 3:1. Така играчите на Марко Розе се изкачиха до 2-ото място в класирането, като BVB е с 18 пункта и е на точка от лидера Байерн Мюнхен. През седмицата Борусия претърпя тежка загуба в Шампионската лига, отстъпвайки с 0:4 като гост на Аякс. Герейро, Мукоко, Дауд и Рейна са в лазарета на гостите.

Прогноза: Арминия Билефелд – Борусия Дортмунд 0:3


РБ Лайпциг – Гройтер Фюрт
Дата: 23.10.2021 г.
Час: 16:30

Вицешампионът РБ Лайпциг не успя да запише трети пореден успех, след като в предишния кръг "червените бикове“ завършиха 1:1 на гости на коравия Фрайбург. Възпитаниците на Джеси Марч са в серия о четири последователни двубоя без поражение. В момента Лайпциг е на 8-мо място и е с 11 точки. Клостерман, Халстенберг и Олмо са с травми.

Новакът Гройтер Фюрт е един от двата отбора, които все още нямат победа до момента. "Детелините“ са в тежка серия от шест последователни загуби и общо седем до момента. В предишния кръг баварците отстъпиха с 0:1 у дома от Бохум. Гройтер Фюрт е на последното 18-то място и има 1 точка. Сегин е наказан, Нилсен, Бауер и Юнг са контузени.

Прогноза: РБ Лайпциг – Гройтер Фюрт 4:0


Волфсбург – Фрайбург
Дата: 23.10.2021 г.
Час: 16:30

Волфсбург започна много силно сезона, но последва спад в изявите на "вълците“ и сега отборът е в серия от три поредни загуби. Последното поражение беше в предишния кръг за крайното 0:2 на гости на Унион Берлин. Играчите на Марк ван Бомел вече са 6-ти и са с 13 точки. Вегхорст, Герхард, Мехмеди, Бялек и Шлагер са контузени.

Може да се каже, че до момента отборът на Фрайбург е сензацията в Бундеслигата. Южняците са единственият тим, който е непобеден след първите осем кръга на сезона. Преди седмица селекцията на Кристиан Щрайх завърши 1:1 у дома с РБ Лайпциг в историческия първи двубой на новия стадион на Фрайбург – "Европа Парк“. Южняците са 4-ти и имат 16 точки. Салай и Кюблер са отсъстващи.

Прогноза: Волфсбург – Фрайбург 2:2


Херта Берлин – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 23.10.2021 г.
Час: 19:30

Херта записа трета победа за сезона и пое глътка въздух. В предишния кръг "старата дама“ се наложи с 2:1 на гости на коравия Айнтрахт, който седмица по-рано беше победил колоса Байерн и то насред Мюнхен. Столичани имат 9 точки и са на 13-то място в класирането. Тусар, Дардай, Клунтер и Турунарига са контузени.

Борусия Мьонхненгладбах записа трети пореден мач без загуба, като в предишния кръг "жребчетата“ завършиха 1:1 у дома с Щутгарт. Вестфлаци са 10-ти и имат 11 пункта. Треньорът Адолф Хютер не може да разчита Хофман, Крамер и Тюрам.

Прогноза: Херта Берлин – Борусия Мьонхнегладбах 1:2


Кьолн – Байер Леверкузен
Дата: 24.10.2021 г.
Час: 16:30

Отборът на Кьолн допусна втора загуба за сезона, като това беше най-тежкото поражение за "козлите“ до момента. Преди седмица клубът от едноименния град паднаха с 0:5 на гости на Хофенхайм. Поражението остави Кьолн с 15 точки, а тимът е на 7-ма позиция. Аут за регионалното дерби са Андерсон, Ехизибуе и Схири.

Байер Леверкузен също инкасира втора загуба на сметката си до момента, като "аспирините“ също допуснаха пет гол във вратата си, но поне успяха да вкарат почетно попадение при домакинството си на Байерн за крайното 1:5. Селекцията на Херардо Сеоане вече е на 3-то място и е с 16 точки. Арангис и Паласиос са с контузии.

Прогноза: Кьолн – Байер Леверкузен 2:3


Щутгарт – Унион Берлин
Дата: 24.10.2021 г.
Час: 18:30

Щутгарт записа трето поредно равенство далеч от дома, като "швабите“ все още нямат победа в гостуване от началото на сезона. Преди седмица играчите на Пелегрино Матарацо направиха 1:1 на гости на Борусия Мьонхенгладбах, като Щутгарт е 12-ти и е с 9 пункта. Мангала, Мюлер, Антон, Масимо, Томи, Еглоф и Калайджич са аут.

Силните изяви на Унион Берлин продължиха и в предишния кръг, когато "железните“ постигнаха трети последователен успех. Тоз път столичани се наложиха с 2:0 у дома над Волфсбург. Хората на Урс Фишер са 5-ти и имат 15 точки в актива си.

Прогноза: Щутгарт – Унион Берлин 0:1


Бохум – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 24.10.2021 г.
Час: 20:30

Новакът Бохум сложи край на серията от пет поредни мача без победа в първенството, в която "сините“ инкасираха четири загуби, като в предишния кръг вестфалци се наложиха с 1:0 над другия новак Гройтер Фюрт. Така Бохум пое глътка въздух и вече има 7 точки, като успя да излезе извън зоната на изпадащите и е на спасителното 15-то място. Бокхорн, Теше и Цолер са аут.

Айнтрахт Франкфурт инкасира втора загуба на сметката си, като поражението този път дойде само седмица след гръмкия успех на "орлите“ с 2:1 като гости на Байерн Мюнхен. Този път играчите на Оливер Гласнер отстъпиха със същия резултат, но у дома срещу Херта. Айнтрахт е 14-ти и е с 8 точки. Баркок и Ленц са с контузии.

Прогноза: Бохум – Айнтрахт Франкфурт 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
299