Тежка визита за шампиона


Н. Атанасов

Тежка визита за шампиона

Байер Леверкузен – Байерн Мюнхен
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 17.10.2021 г.
Час: 16:30

Амбициозният отбор на Байер Леверкузен записа трета поредна победа и общо пета до момента. Преди паузата за националните отбори "аспирините“ разбиха с 4:0 като гости състава на Арминия Билефелд.

Така хората на Херардо Сеоан се изкачиха до 2-ото място в подреждането, като имат 16 точки, с колкото е и предстоящият им съперник, но показателите на Байерн са по-добри.

Отсъстващи за домакините са Андрих, Баумгартлингер, Фосу-Менса и Тапсоба.

Айнтрахт шокира Байерн насред "Алианц Арена" за първа победа в Бундеслигата. Баварският колос отстъпи с 1:2 на тима от Франкфурт в среща от 7-ия кръг на Бундеслигата. Загубата идва след девет поредни победи на “червените" във всички турнири и е първа на този стадион от две години насам.

Трябва да се отбележи, че страхотен мач направи вратарят на Айнтрахт, който се отчете с доста спасявани - някои от тях феноменални. Веднъж пък и гредата му помогна след удар на Серж Гнабри в 44-ата минута.

Леон Горетцка изведе домакините напред в 29-ата минута, но само три по-късно Мартин Хинтерегер изравни. В крайна сметка - в 83-ата Филип Костич донесе трите точки на “орлите", които до този кръг нямаха нито една победа. От друга страна новият наставник на шампионите Юлиан Нагелсман записа първа загуба начело на отбора.

Въпреки изненадващото поражение, баварците остават на 1-во място заради по-добрите си показатели спрямо Байер Леверкузен.

Павар и Улрайх пропускат тежкото гостуване в Леверкузен.

Прогноза: Байер Леверкузен – Байерн Мюнхен 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)
 
Нойер
   
Зюле
Упамекано
Ернандес
Дейвис
Кимих
Горецка
Гнабри
Мюлер
Сане
Левандовски
Шик
Диаби
Вирц
Адли
Арангис
Демирбай
Бакер
Тах
Косуну
Фримпонг
   
Храдецки
 
Байер Леверкузен (Херардо Сеоане)

Обоснована прогноза: Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 2:2

  Сподели
337