Анонс на 8-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 8-ми кръг на Бундеслигата

Хофенхайм – Кьолн
Дата: 15.10.2021 г.
Час: 21:30

Хофенхайм допусна трета загуба в актива си, след като в предишния кръг "сините“ отстъпиха с 1:3 на гости на Щутгарт. Поражението остави Хофе с 8 точки, а отборът е на 11-та позиция. Отсъстващи за домакините са Баумгартнер, Бичакчич и Хюбнер.

След трите поредни равенства Кьолн записа победа, като това беше пети последователен двубой за "козлите“ без загуба. Преди паузата за националните отбори Кьолн се наложи с 3:1 у дома над последния Гройтер Фюрт. Съставът от едноименния град има 12 точки и е на 6-то място в класирането. Схири и Хорн са аут.

Прогноза: Хофенхайм – Кьолн 1:1


Борусия Дортмунд – Майнц 05
Дата: 16.10.2021 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд победи Аугсбург с 2:1 и се доближи само на точка от лидера в Бундеслигата Байерн Мюнхен И в този мач звездата на отбора Ерлинг Холанд отсъстваше, но съотборниците му успяха да се справят с гостуващия тим. Още в 10-та минута Рафаел Герейро откри от дузпа. 10 минути преди края на първата част Аугсбург успя да изравни чрез Анди Зекири. В 51-та минута дойде и победния гол за "жълто-черните". Юлиан Бранд достигна до точно подаване и с удар по трева в десния ъгъл вкара топката във вратата на гостите. В лазарета на домакините са Аканджи, Герейро, Азар, Мукоко, Дауд и Морей, а Халанд и Хумелс са под въпрос.

Коравият тим на Майнц 05 инкасира втора поредна загуба. Този път "червените“ допуснаха пълен обрат през втората част за крайното 1:2 срещу Унион Берлин. Поражението остави хората на Бо Свенсон с 10 точки, а Майнц е на 9-ото място в класирането. Кор е наказан, а Салай, Юсте и Хак са с контузии.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Майнц 05 3:2


Айнтрахт Франкфурт – Херта Берлин
Дата: 16.10.2021 г.
Час: 16:30

Айнтрахт шокира Байерн насред "Алианц Арена" за първа победа в Бундеслигата. Баварският колос отстъпи с 1:2 на тима от Франкфурт в среща от 7-ия кръг на Бундеслигата и то след обрат. Загубата идва след девет поредни победи на “червените" във всички турнири и е първа на този стадион от две години насам. Трябва да се отбележи, че страхотен мач направи вратарят на Айнтрахт, който се отчете с доста спасявани - някои от тях феноменални. Веднъж пък и гредата му помогна. Селекцията на Оливер Гласнер е на 13-то място и е с 8 точки. Ленц е под въпрос за "орлите“.

Херта допусна втора поредна и общо пета загуба в актива си. В предишния кръг "старата дама“ отстъпи с 1:2 у дома от намиращия се в отлична серия тим на Фрайбург. Столичани са с 6 точки и са на 14-то място в колоната. Ярщайн, Дардай и Турунарига са аут.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Херта Берлин 3:0


Фрайбург – РБ Лайпциг
Дата: 16.10.2021 г.
Час: 16:30

След първите седем кръга на сезона в Бундеслигата Фрайбург е единственият отбор, който все още няма загуба в актива си. Южняците се радват на отлична кампания до момента, като в предишния кръг постигнаха четвърта победа, надигравайки с 2:1 Херта. Фрайбург е на 4-то място в класирането и е с 15 пункта, което е само на точка от върха. Ленхарт е аут за домакините, а предстоящият двубой е исторически, тъй като Фрайбург се мести на новия си стадион – "Европа Парк“.

Вицешампионът РБ Лайпциг се посъвзе и постигна втора поредна победа в първенството. Този път "червените бикове“ се разправиха с новака Бохум за крайното 3:0 и вече имат 10 точки, като са на 8-мо място в подреждането. Халстенберг и Сарачи са контузени, а Олмо е под въпрос.

Прогноза: Фрайбург – РБ Лайпциг 2:4


Гройтер Фюрт – Бохум
Дата: 16.10.2021 г.
Час: 16:30

Новакът Гройтер Фюрт инкасира пета поредна загуба в първенството и общо шеста на сметката си. Този път "детелините“ отстъпиха с 1:3 на гости на Кьолн и остават един от двата отбора, които все още нямат победа от началото на сезона. Гройтер Фюрт е на последното 18-то място, с 1 точка. Нилсен, Бауер и Юнг са с травми.

Бохум също падна преди паузата за националните отбори, само че вестфалският клуб отстъпи с 0:3 на гости на вицешампиона РБ Лайпциг. Поражението остави Бохум под чертата, като тимът е на предпоследната 17-та позиция и има 4 пункта. Бокхорн, Теше и Цолер са аут.

Прогноза: Гройтер Фюрт – Бохум 1:1


Унион Берлин – Волфсбург
Дата: 16.10.2021 г.
Час: 16:30

Унион Берлин постигна втора поредна победа и общо трета от началото на сезона. В предишния кръг "железните“ стигнаха до пълен обрат след почивката при гостуването си на коравия Майнц 05 за крайното 2:1. По този начин възпитаниците на Урс Фишер вече имат 12 точки и са на 7-мо място в класирането.

Отлично представящият се до скоро състав на Волфсбург навлезе в негативна серия от три поредни мача без успех, в която "вълците“ допуснаха две последователни поражения. Последното от тях бе у дома срещу Борусия Мьонхенгладбах за крайното 3:1. Играчите на Марк ван Бомел са 5-ти и имат 13 точки. Лакроа е наказан, а с контузии са Герхард, Шлагер, Бялек и Мехмеди.

Прогноза: Унион Берлин – Волфсбург 2:2


Борусия Мьохненгладбах – Щутгарт
Дата: 16.10.2021 г.
Час: 19:30

Амбициозният тим на Борусия Мьонхенгладбах записа втора поредна победа и общо трета до момента. В предишния кръг "жребчетата“ се справиха с коравия Волфсбург за крайното 3:1. Така хората на Адолф Хютер се придвижиха до 10-ото място в колоната, а Гладбах е с актив от 10 точки. Крамер, Бенсебаини, Тюрам и Лайнер са аут за домакините.

Щутгарт прекъсна серия от пет поредни мача без победа и преди паузата за световните квалификации "швабите“ се наложиха с 3:1 у дома над Хофенхайм. Селекцията на Пелегрино Матарацо е на 12-та позиция и има 8 точки. Кадровите проблеми за гостите са свързани с това, че цели пет играча са аут за предстоящия двубой поради заразяване с COVID-19. Това са Мюлер, Томи, Антон, Бредлоу и Масимо. Еглоф и Мвумпа пък са контузени.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Щутгарт 3:0


Аугсбург – Арминия Билефелд
Дата: 17.10.2021 г.
Час: 18:30

Аугсбург допусна втора поредна загуба и общо четвърта до момента. В предишния кръг баварците отстъпиха с 1:2 на гости на гранда Борусия Дортмунд. Играчите на Маркус Вайнцийрл са 15-ти и имат 5 точки. Кордова, Нидерлехнер, Яго и Удуохай продължават да лекуват контузии.

Арминия Билефелд пък е един от двата отбора, които все още нямат победа от началото на сезона. В последния си мач от първенството "синьо-черните“ паднаха с 0:4 у дома от Байер Леверкузен. Вестфалци са 16-ти и имат 4 пункта. Вимер и Андраде са с стравми.

Прогноза: Аугсбург – Арминия Билефелд 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
408