Дортмунд с важна победа над Унион в мач с шест гола (видео)


FUTBOL-TV

Дортмунд с важна победа над Унион в мач с шест гола (видео)

Борусия Дортмунд победи убедително Унион Берлин в мач от 5-тия кръг на Бундеслигата. "Жълто-черните" се наложиха с 4:2 на своя стадион "Сигнал Идуна Парк".

Унион стартира повече от обещаващо, след като още в първата минута Тайво Авонии вкара топката в мрежата, но моментално му бе вдигната засада.

В 9-ата "жълто-черните" откриха със запомнящ се гол. Рафаел Герейро комбинира с Мален, след което топката пак се завърна при португалския национал. Последва негов безкрайно любопитен изстрел от труден ъгъл, който изненада Луте и влетя под гредата му.

В средата на първото полувреме Ерлинг Холанд получи топката от Томас Мюние и на празна врата вкара за 2:0. 

Първото полувреме завърши при този резултат, а няколко минути след подновяването на играта Марвин Фридрих се озова на пътя на топката и неволно я прати в собствената си врата за 3:0.

След по-малко от час игра Унион получи право да изпълни 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Макс Крузе, който неспасяемо прати топката в центъра на вратата.

9 минути преди края, Волгзамер вкара за 2:3 и така берлинчани повярваха дори в частичния обрат. Малко след това Ерлинг Холанд, който с второто си попадение на "Сигнал-Идуна Парк" сложи точка на спора за финалното 4:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
322