Байерн ще премине с лекота през новака Бохум


Н. Атанасов

Байерн ще премине с лекота през новака Бохум

Байерн Мюнхен – Бохум
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 18.09.2021 г.
Час: 16:30

Байерн Мюнхен изигра отличен мач и надви РБ Лайпциг с 4:1 като гост в сблъсък между двата най-силни тима в Бундеслигата през миналия сезон. Мачът бе особено важен за новия треньор на баварците Юлиан Нагелсман, който до миналата кампания водеше Лайпциг.

Така 31-кратните шампиони вече уверено набират скорост, след като в първия кръг Байерн отново не успя да спечели на гости на Борусия Мьонхенгладбах, а двубоят завърши 1:1. След това баварците се наложиха с 3:2 у дома над Кьолн, а след това Байерн включи на пета предавка и разби с 5:0 Херта.

Байерн вече е с 10 точки и е на 2-ро място във временното класиране, тъй като изостава на два пункта от лидера Волфсбург.

През седмицата баварците отново се оказаха кошмар за испанския гранд Барселона и спечелиха без особени затруднения визитата си на "Камп Ноу“ за крайното 3:0 в първи двубой от груповата фаза на Шампионската лига.

Толисо е под въпрос за домакините.

След повече от 10-годишно отсъствие Бохум се завърна в елитната дивизия. Селекцията на Томас Райс ще трябва да положи сериозни усилия, за да си запази мястото в елита сред края на предстоящия дълъг сезон. В първия кръг Бохум отстъпи с 0:1 на гости на Волфсбург, но след това се наложи с 2:0 у дома над Майнц 05. В последните си два мача от първенството вестфалци отстъпиха с 1:2 от Кьолн и с 1:3 от Херта.

Бохум е с актив от 3 точки и е на 13-то място.

Контузени са Гамбоа, Граве и Цолер.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Бохум 4:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бохум (Томас Райс)
 
Реман
   
Соареш
Лампропулос
Котчап
Стафилидис
Лосила
Льовен
Теше
Холтман
Реджбечай
Полтер
Левандовски
Коман
Мюлер
Гнабри
Кимих
Забицер
Дейвис
Ернандес
Зюле
Павар
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Бохум 4:0

  Сподели
356