Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата

Херта Берлин – Гройтер Фюрт
Дата: 17.09.2021 г.
Час: 21:30

Преди изиграването на предишния кръг отборът на Херта беше единственият, който нямаше спечелена точка на сметката си. "Старата дама“ загуби всичките си двубои, но въпреки лошия старт от ръководството на берлинчани гласуват доверие на треньора Пал Дардай. Преди седмица столичани записаха първи успех, след като сразиха с 3:1 като гости новака Бохум. Херта вече е с 3 точки и е на 16-то място в класирането. Пьотек, Ярщайн, Селке и Платенхарт са с травми за домакините.

Новакът Гроьйтер Фюрт допусна трета загуба от началото на сезона, като този път "детелите“ паднаха с 0:2 у дома от лидера Волфсбург. Така играчите на Щефан Лайтъл остават с 1 точка и вече са на последното 18-то място в класирането. Кер, Итер, Юнг и Нганкам са аут.

Прогноза: Херта Берлин – Гройтер Фюрт 2:0


Арминия Билефелд – Хофенхайм
Дата: 18.09.2021 г.
Час: 16:30

След като започна сезона с три последователни равенства, в предишния кръг отборът на Арминия Билефелд инкасира първа загуба. Това се случи при гостуването на "синьо-черните“ на Борусия Мьонхенгладбах с 1:3. Вестфалци са с 3 точки и към момента се намират на 14-то място в колоната. Фернандеш е контузен за състава от Билефелд.

Хофенхайм допусна втора поредна загуба, като този път отборът на Майнц 05 се наложи над "сините“ с 2:0. Хофе остава с 4 точки и е на 9-та позиция в таблицата. Бичакчич, Хюбнер, Бебу и Нордвайт продължават да са контузени.

Прогноза: Арминия Билефелд – Хофенхайм 1:2


Аугсбург – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 18.09.2021 г.
Час: 16:30

Аусбург все още няма победа от началото на сезона, а преди седмица баварците успяха да извъртят нулево реми на гости на коравия Унион Берлин. Селекцията на Маркус Вайнцийрл обаче остава под чертата, като Аугсбург е на предпоследното 17-то място с актив от 2 точки. Моравек и Стрьобъл са контузени.

Амбициозният състав на Борусия Мьонхенгладбах постигна първа победа от началото на сезона. Това се случи в предишния кръг, когато "жребчетата“ се наложиха с 3:1 у дома над Арминия Билефелд. Така хората на Адолф Хютер вече имат 4 точки и успяха да се изкачат до 11-ото място в колоната. В лазарета на Гладбах са Тюрам, Коне, Дукуре и Лайнер.

Прогноза: Аугсбург – Борусия Мьонхенгладбах 0:2


Майнц 05 – Фрайбург
Дата: 18.09.2021 г.
Час: 16:30

Майцн 05 записа трета победа от началото на сезона. В предишния кръг "червените“ се наложиха с 2:0 при гостуването им на Хофенхайм, като хората на Бо Свенсон вече имат 9 точки и са 4-то място в класирането. Мартин е единственият отсъстващ за домакините.

Фрайбруг все още няма загуба на сметката си. Преди седмица южняците направиха 1:1 у дома срещу Кьолн, като извадиха късмет, тъй като съперникът си вкара автогол в последната минута на мача. Играчите на Кристиан Щрайх имат 8 точки и са 5-ти.

Прогноза: Майнц 05 – Фрайбург 3:2


Кьолн – РБ Лайпциг
Дата: 18.09.2021 г.
Час: 19:30

Вместо да постигне трета победа в актива си, Кьолн записа първо равенство за сезона. В предишния кръг "козлите“ водеха до самия край при гостуването си на коравия Фрайбург, но автогол в последната минута за крайното 1:1 ги лиши от успеха. Клубът от едноименния град е 7-ми и има 7 точки. Тилман, Хюберс и Хорн са контузени.

Едва ли някой е смятал, че вицешампионът РБ Лайпциг ще инкасира три загуби в първите си четири мача от новия сезон. Преди седмица "червените бикове“ бяха разбити с 1:4 у дома от Байерн Мюнхен. Поредното поражение остави хората на Джеси Марч с 3 точки, като Лайпциг е на незавидната 12-та позиция. Халстенберг и Сарачи са с травми.

Прогноза: Кьолн – РБ Лайпциг 2:3


Щутгарт – Байер Леверкузен
Дата: 19.09.2021 г.
Час: 16:30

Щутгарт се спаси от загуба в заключителните минути на гостуването си на Айнтрахт, като "швабите“ записаха и първо равенство през сезона за крайното 1:1. Селекцията на Пелегрино Матарацо има 4 точки и засега е на 10-то място в колоната. С контузии за домакините са Калайджич, Санкох, Еглоф и Мвумба.

Байер Леверкузен инкасира първа загуба от началото на сезона. Поражението за "аспирините“ дойде при домакинството им на Борусия Дортмунд за крайното 3:4, като играчите на Херардо Сеоан на три пъти повеждаха в резултата, но в крайна сметка останаха с празни ръце. Леверкузен е със 7 точки и е на 6-то място в класирането. Баумгартлингер и Фосу-Менса са контузени.

Прогноза: Щутгарт – Байер Леверкузен 1:3


Борусия Дортмунд – Унион Берлин
Дата: 19.09.2021 г.
Час: 18:30

Борусия Дортмунд и Байер Леверкузен си спретнаха истинско зрелище в мач от 4-ия кръг на германската Бундеслига. Двата тима си вкараха общо 7 гола, а в крайна сметка BVB си тръгнаха с трите точки от "БайАрена" за крайното 4:3, като "жълто-черните“ на три пъти се оказваха догонващи в резултата. По този начин възпитаниците на Марко Розе вече имат 9 точки и са на 3-то място във временното класиране. През седмицата BVB стартира и с успех участието си в груповата фаза на Шампионската лига, надигравайки турския първенец Бешикташ с 2:1. Рейна, Чан, Шулц и Мори са контузени за домакините, а Азар е под въпрос.

Унион Берлин записа трето равенство на сметката си, след като в предишния кръг "железните“ направиха донякъде изненадващо реми у дома за крайното 0:0 срещу Аугсбург. Въпреки това, играчите на Урс Фишер продължават да нямат загуба от началото на сезона. Столичани имат 6 точки и засега са на 8-мо място в таблицата.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Унион Берлин 3:1


Волфсбург – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 19.09.2021 г.
Час: 20:30

Марк ван Бомел започна вихрено начело на Волфсбург. Бившият футболист на ПСВ Айндховен, Байерн Мюнхен, Барселона и Милан е настроен да направи кариера и като успешен треньор. След първите четири кръга на новия сезон в Бундеслигата "вълците“ са единственият отбор, който е безпогрешен. В последния си мач Волфсбург очаквано се справи с 2:0 при гостуването на новака Гройтер Фюрт. "Вълците“ са 1-ви имат 12 точки, с две повече от Байерн Мюнхен. Шлагер, Отавио, Уилиам и Бялек са в лазарета на домакините.

Въпреки че започна сезона с огромни амбиции, Айнтрахт не оправдава по какъвто и да е начин намеренията си. След първите четири кръга на кампанията "орлите“ нямат победа, като се намират на 15-та позиция и са с 3 точки. В последния си мач от Бундеслигата селекцията на Оливер Гласнер завърши 1:1 у дома с Щутгарт, като допусна изравняване в самия край на двубоя. Роде е аут за гостите.

Прогноза: Волфсбург – Айнтрахт Франкфурт 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
590